Last news in Fakti

24 Януари, 2022 12:31 4 766 18

Пандемията е в критична фаза, да не позволяваме да се проточва

  • световна здравна организация-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ваксина

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус подчерта, че вече разполагаме с всички налични инструменти за целта

Пандемията е в критична фаза, да не позволяваме да се проточва - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус призова страните да работят заедно, за да се сложи край на критичната фаза на пандемията, съобщава "Ройтерс".

Той подчерта, че вече разполагат с всички налични инструменти за целта.

Пандемията от COVID-19 вече навлиза в третата си година и ние сме в критичен момент, заяви Гебрейесус на пресконференция в Женева заедно с министъра по икономическото сътрудничество и развитие на Германия Свеня Шулце.

"Трябва да работим заедно, за да сложим край на критичната фаза на тази пандемия. Не може да позволим тя да се проточва, като се люшкаме между паниката и пренебрегването", настоя той.

Преди дни СЗО обяви, че Германия е станала най-големият донор на агенцията. В исторически план Съединените щати са направили най-големия финансов принос сред държавите членки за организацията.

От своя страна Шулце посочи, че основният приоритет на Германия, която пое председателството на Г-7, е да сложи край на пандемията в световен мащаб. За целта той призова за "масово ускорена, наистина глобална кампания за ваксиниране".

Събитието в Женева поставя началото на седмица на заседания на Изпълнителния съвет на СЗО, на които предстои да бъдат обсъдени ключови аспекти от бъдещето на здравната агенция на ООН, включително кандидатурата на Гебрейсус за втори мандат и предложението световната организация да стане по-финансово независима.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На кратко

    67 2 Отговор
    Трябва да сложим край на СЗО!

    Коментиран от #2

  • 2 Билгей

    25 5 Отговор

    До коментар #1 от "На кратко":

    Не можете че аз давам кинтите
  • 3 Човека Коза

    42 3 Отговор
    Пландемията свършва, малко набодени, момента е критичен.😱
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 YESHUA

    39 1 Отговор
    ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОРОБЕН С ИСТИНАТА ЗАЩОТО ИСТИНАТА ТЕ ПРАВИ СВВОБОДЕН !
  • 6 Пипи Чорапчето

    58 3 Отговор
    "По данни на германския орган за контрол на заболяванията, Института "Роберт Кох", до началото на днешния ден най-малко 61 милиона души в Германия са получили основната си имунизация с обикновено необходимата втора инжекция. Това е 73,3 % от цялото население.
    Най-малко 41,7 милиона души са получили и подсилваща ваксинация." Т.е. над 50% даже са бустерирани!
    И въпреки това "донорът на СЗО" отчита рекордни нива на заразяване и не само!
    И въпреки гласовете, включително и от СЗО, че тези ваксини не са толкова ефикасни, особено за Омикрон, пак и пак, и пак "масово ускорена, наистина глобална кампания за ваксиниране"?!
    Абе, вие за идиоти ли ни мислите?! Или вие сте завършени идиоти!
  • 7 провинциалист

    26 3 Отговор
    "масово ускорена, наистина глобална кампания за ваксиниране" - и после да започне едно масово глобално ускорено ръсене с розов цвят против коркодили!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тестове до припадък

    26 1 Отговор
    Всеки ден у нас се извършват средно между 35-40 000 теста. Ако приемем, че един тест струва 10лв - като себестойност (което сигурно е занижена оценка)- за един месец са над 10 млн лв! Хвърлени зАлудо! Апропо ...Колко струва една скромна детска болница - която чака 30 години да бъде пистроена...

    Коментиран от #13

  • 13 Парите са хвърлени

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тестове до припадък":

    за кефа на "агенцията"! И на "спонсорите" й!

    Коментиран от #14

  • 14 После

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "Парите са хвърлени":

    Пак питайте, защо смъртността - и детската - у нас е сред най-високите!
  • 15 Kkk

    6 1 Отговор
    Ей маймуно етиопската, дървения кръст е запален и те чака!!!
  • 16 Qqqq

    5 1 Отговор
    "Разполагат с всички инструменти" да се справят и трябвало всички държави "да работят заедно за да се справим с пандемията". Първо , кои са тези инструменти? Ваксините са безполезни , маските и другите мерки също. Това не си го измислям аз , а го доказва самия вирус, който след повече от две години се "чувства" отлично макар, че се прилагат какви ли не глупави инструменти и методики. И как страните ще се преборят заедно , 6ано няма единни стандарти за нищо никъде. Едни искат зелени сертификати без тестове , други зелени сертификати с тестове , трети тестове без сертификати , четвърти два теста и един сертификат , пети ..... От друга страна СЗО днес казва , че зелените паспорти са излишни , утре казва да се ваксинира цялото население на планетата , други ден само половината..... СЗО , от две години не е представил съответни цифри (брой заразени, болни настанени в болници , болни лекуващи се у дома, брой починали и пр.) , като някакви критерии , които да дефинират понятието край на пандемията и към чието постигане да се стремят държавите по света. Не , само от време на време се появява ей този мандрил от Етиопия , който говори на шукерица.
  • 17 Ковид мафия

    7 1 Отговор
    Докато има Ковид мафия която печели от страха на хората и ги инжектира с експериментите течности ще има и пЛандемия
  • 18 Българин

    1 2 Отговор
    В момента в София и България всеки 4-5 е болен или контактен, но народа е толкова глупав и прост, че се крие. Ама то за това сме все последни във всичко.
Новини по държави: