Last news in Fakti

25 Януари, 2022 16:29 12 765 89

Проучване: Ваксината на Pfizer утроява риска от миокардит

  • ваксина-
  • пфайзер-
  • коронавирус-
  • миокардит

Тенденцията е особено изразена сред младите хора, които са ваксинирани и с втората доза

Проучване: Ваксината на Pfizer утроява риска от миокардит - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ваксината срещу коронавирус на Pfizer утроява вероятността от развитие на различни форми на възпаление на сърдечната тъкан, но тези странични ефекти са изключително редки. Това сочи проучване на международен екип от учени, публикувано в Annals of Internal Medicine, съобщава БГНЕС.

Изследователите отбелязват, че жителите на Хонконг, които са получили една или две дози от препарата на Pfizer, са били около три пъти по-склонни да станат жертви на различни форми на миокардит, възпаление на сърдечната тъкан, отколкото хората от контролната група. Това не е типично за доброволците, получили Ваксина CoronaVac, пишат още те.

Припомняме, миналата година лекари от Израел установиха, че Pfizer и Moderna в изключително редки случаи причиняват миокардит - възпалително заболяване на сърдечния мускул, чиито усложнения могат да доведат до развитие на сърдечна недостатъчност или внезапен сърдечен арест. По-късно учените установяват, че най-често миокардитът се развива след ваксинация при деца и юноши.

Група британски и китайски лекари, ръководени от Иън Вон, професор в Университетския колеж в Лондон, са провели проучване за това колко често ваксината Pfizer причинява миокардит и други възпалителни заболявания на всички видове сърдечна тъкан.

Те са анализирали медицинските досиета на над 160 пациенти в клиники в Хонконг, приети в болницата с подобни форми на сърдечна дисфункция. Част от тях са били ваксинирани с Pfizer, а други - с тази на CoronaVac.

Въз основа на тези данни учените са изчислили типичната честота на сърдечно възпаление сред пациенти, които са получили и двете ваксини, както и сред други жители на Хонконг на подобна възраст и пол, които са имали кардит по други причини.

Установено е, че всички форми на възпаление на сърдечната тъкан се срещат много рядко при имунизирани. Ваксината на Pfizer обаче увеличава риска от появата им с около три пъти, което не е типично за CoronaVac.

Тенденцията е особено изразена сред младите хора, които са ваксинирани и с втората доза.

Според изследователския екип тази особеност на РНК ваксината трябва да се вземе предвид при определяне на приоритетите за ваксинация сред различните групи от населението. Същевременно учените подчертават, че всички ваксини срещу коронавирус неколкократно намаляват риска от смърт на пациенти с развитие на тежки форми на инфекция, поради което отказът им би бил изключително неразумен.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клккк

    203 17 Отговор
    РЕДКИ ,РЕДКИ , КОЛКО ДА СА РЕДКИ ????СМЕШНИ ВАКСИНИ СМЕШНИ ПИСАНИЯ СМЕШНА ПЛАНДЕМИЯ

    Коментиран от #44, #47

  • 2 Българка

    263 8 Отговор
    Започва да се вдига завесата за коктейлите, с които ни изнудват да се бодем. Очаквам и съдебни дела срещу производители и политиците, които с принуда за ваксинация, нанасят поражения върху здравето и живота на хората

    Коментиран от #9, #41, #65

  • 3 КРА

    228 8 Отговор
    Дано този експериментален препарат на Пфайзер не причини повече летални изходи от самата ковид измама. Горете в ада гнусни и алчни търгаши.
  • 4 ббб

    203 9 Отговор
    Ами тогава , ЗАЩО ни искат ТРЕТА доза, след като още на първите две има риск от миокардит ??

    Коментиран от #10, #18, #28, #29, #53

  • 5 Наркос

    176 4 Отговор
    "тези странични ефекти са изключително редки" звучат като дилъри на шевролет 😂

    Коментиран от #19

  • 6 Анонимен

    130 7 Отговор
    Почнаха да се усещат,че преди боцкането трябва да се направи изследване дали може да се ваксинира човека и с коя ваксина

    Коментиран от #45

  • 7 Бай-ма_гал Български

    120 3 Отговор
    Не разбирам защо се пише тази статийка? След като света с две дози и бустер е цветя и рози.Слагаш си ги и никой не те притеснява! Безгрижие. А след това...? Който не е умрял от студа,икономическата,здравната,политическата и социалните кризи ще разказва...
  • 8 в34тфв3т4

    128 3 Отговор
    Те и политиците обещават много, ама дойде ли време за изпълнение дават назад. До нас един съсед преди да посеят ковид-а си сложи обикновената безвредна противогрипна ваксина и след месец го гледах по стълбовете, а си беше добре. Хайде да не ни ги пробутвате тия, който им се радва ще има да си удари, ако иска 100 бустерни дози, а може и повече. Пак покрай хорското нещастие забогатяват. Колко долен трябва да си да убиваш за пари идея нямам.

    Коментиран от #87

  • 9 Наркос

    112 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Бил Гейтс и Зукенберг също ги осъдиха на времето , но нали се сещаш , че глобата има максимум , а печалбата не ,)
  • 10 провинциалист

    14 27 Отговор

    До коментар #4 от "ббб":

    Ти като пуснеш два билета за тото пускаш ли трети?
  • 11 СЗО

    66 0 Отговор
    Ами сега....
  • 12 amida

    6 29 Отговор
    та да слагаме ли или да не слагаме
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Лейка

    5 71 Отговор
    Ще те кръстим Стайков миокардита! Такава събрана пошла статия не бях чел от дълго време. Стайков, поне чети какво си писал и как.
  • 15 Софиянеца

    68 5 Отговор
    То си личи по мъртъвците колко рядко умират от ваксата!
  • 16 😷😷😷

    99 1 Отговор
    Звучи, като "има метилов алкохол в ракията, но е много пивка и дава настроение, може и да осепеете, но ноже и да не, препоръчваме по три ракии сутрин, обед, вечер"! 18+
  • 17 momo

    89 0 Отговор
    А сега какво правим? Кой трябва да обере пешкира? Със сигурност всички ще са невинни!
  • 18 В Киреча

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "ббб":

    За "затегач", казват старите пияници!
  • 19 Румен

    79 0 Отговор

    До коментар #5 от "Наркос":

    Как беше другият им аргумент,
    Ползата е повече от вредата
    (Докато не стане 50/50 и не измислят нещо друго ,така ще е)
  • 20 егати цинизма

    89 0 Отговор
    ваксинираните ще развият миокардит и ще сведът до минимум риска да умрат здрави
  • 21 Да,бе

    68 0 Отговор
    Ще се лее кръв,а който оцелее ще разказва,пък тия с милиардите от човешки живот да си ги носят надолу в жегата.
  • 22 Макробиолог

    74 0 Отговор
    изключително редко не е число,кажете точно колко от 160 са с миокардит пък ние ще си преценим колко изключително е редкото......

    Коментиран от #62

  • 23 Посетител

    80 1 Отговор
    А така!!! Както се казва, на печелившите честито! Рискът от миокардит бил пренебрежимо малък - кажете го на нещастниците, за които става доживот!

    Коментиран от #26

  • 24 Винкело

    79 0 Отговор
    "Утрояване на вероятността" хич се не вързва с "изключително редки". И предпочитам "неразумно" да не се ваксинирам с риск за опело по-малък от 1 на хиляда, отколкото да чакам в необозримото бъдеще утроената вероятност. Хайде чао.
  • 25 закон на мърфи

    58 0 Отговор
    "учените" са чудесни хора,докато не ги опознаеш!
  • 26 Иван

    5 35 Отговор

    До коментар #23 от "Посетител":

    Ходи го кажи на тези които са два метра под земята от две години. Деца, майки и бащи и роднини. Дано се сетиш за кое пиша.

    Коментиран от #35

  • 27 Математикъ

    77 1 Отговор
    При 2-3 доза риска от сериозно увреждане от ваксината или смърт е поне 1%! Изглежда малко, но нека го сметнем. На 1 милион е 10 хиляди, т.е на 5 млн ваксинирани ще е около 50 хиляди човека. След всеки нов бустер ще имаме поне 50 хиляди нови с увреждания или смърт. Ако това продължи до 5-6 бустер ще имаме стотици хиляди увредени и десетки хиляди починали и то в рамките на 3-4 години. Всеки да си направи извода сам!
  • 28 Хихата

    54 1 Отговор

    До коментар #4 от "ббб":

    За да са сигурни, че третата ще ви гътне, ако предишните 2 не успеят!
  • 29 JMJ

    28 0 Отговор

    До коментар #4 от "ббб":

    За пари!
  • 30 Матей преображенски

    56 0 Отговор
    Вот тебяааа!Рискове колкото щеш,ползи никакви или краткотрайни и след всяка следваща доза имунитета по отношение на ковид и способността на организма да се справи намаляват право пропорционално.И тая статия изглежда като конкурентна рекламация,присмял се хърбел на щърбел.А иначе вървят и реклами и кандърдисване на родители да си водят децата на ваксинация за ковид,макар че няма никаква нужда и вече установените рискове.
  • 31 Студопор

    81 0 Отговор
    Тоест, всички онези "безотговорни" хора, които не се ваксинираха, за постъпили много по-отговорно от онези, които без да се замислят си сложиха ваксина...?
    Сега неваксинираните, трябва ли да кажат "ваксинираните да си поемат сами лечението като са се ваксинирали", както казаха за неваксинираните преди време?
  • 32 ⚜️Просветен⚜️

    62 1 Отговор
    Британците са бесни , че им компрометираха Астрата , вадят кирливите ризи на Пфайзер! Тия гнусове ще си избодат очите , едни на други , по някое време! Нищо чудно като набодат почти всички и някой да каже , че всичко е било една фамозна грешка ! И кво ? Хората са се подписали , че сами са отговорни, а фармацефтите имат такива договори с държавите, че не можеш да ги пипнеш! И колко да са редки тези случаи , след като говорим за 300% по голема вероятност от проблем? Вижте горките спортисти! Припадат по игрищата постоянно ! Не ми се чини да е читава тая работа !

    Коментиран от #68

  • 33 ковидиотин

    39 1 Отговор
    За хората,които ще загубят или са загубили своите близки риска се е превърнал в трагедия
  • 34 Rock

    57 0 Отговор
    Миналата година Норвегия,Финландия,Дания,Швеция спряха прилагането на Ваксината Модерна при хора родени след 1991- ва поради увеличени случаи на миокардит . Какво се случва сега?
  • 35 Посетител

    29 0 Отговор

    До коментар #26 от "Иван":

    Айде - айде! Заради скапано лечение са се озовали там! Като те затворят в изолатора и само надничат през прозореца даваш ли признак на живот! А останалите му болести? Те са на "стенд бай", чакат си реда! Бог да ги прости!
  • 36 Продълж@в@ме подмян@т@

    51 0 Отговор
    Колкото и да са рядки случаите като ти се случи на тебе си е 100% а не малък процент😉
  • 37 Раданч Татлъту

    25 0 Отговор
    Това не е вярно!Ваксините са радост!💉☠☠☠💉👍
  • 38 Механик

    61 0 Отговор
    Ми те хората по света от кога говорят, че тия ваксини са смърт?
    То учени, то професори,то медици направиха изказвания по тоя повод, ама ние слушаме дойчевеле и купените математици.
    Цялата тая работа с ковида си е точно работа на сатанистите и целта е именно това, да затрият максимално много хора, като при това да спечелят съвсем безнаказно едни милиарди.
    Ако не дай Боже сега избухне война, ще видите колко бързо ще изчезне ковида.
    Талибаните в Афган да не би да носят маски и да са с по три бустера? Не не са, а никак не са измрели още, нали? Ама там е война и нямат време да се занимават с доценти, математици и лаборанти.
  • 39 Уса

    36 0 Отговор
    Америакнските медикейт и медикеър издъхват под натиска на увредените от ГМО деца и възрастни а сега и това.Правеха си сметката,че като избият много старци с ковид паниката и ваксините от спестените пенсии ще покрият грижите на гмо увредените,но сега нямат медицински сестри заради ковид и отново си го на...Байдън фашагата го подпукаха от съдилищата от всякъде,но той си беше един стар бушон с една жичка от самото начало
  • 40 Виктор браво

    4 0 Отговор
    Само мъка!
  • 41 Верно ли

    22 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Производителите са си вързали къмките с договорите, подписани със съответните държави и с ЕС.
  • 42 КОВИД ИДИОТ ОТ БЕРН

    36 1 Отговор
    КОЙ СЕ Е БОЦНАЛ СЯ ДА УМИРА ВСЕКИ ДЕН ОТ СТРАХ,ВСИЧКИ ЗАБЛУДЕНИ СЕГА САМИ ДА СИ ПЛАЩАТ ИЗСЛЕДВАНИЯТА,КАКТО ТЕ ИСКАХА ЗА АНТИВАКСЪРИТЕ,НАЛИ СЛУШАН СЗО,АРЕ СА У ЛЕВО И ТРЕПЕРЕТЕ
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Така е

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Само на резбира четирите минуса какви калъфи са ги пставили.
  • 46 Факти

    57 0 Отговор
    Първо набодаха половината човечество, а после започнаха да обясняват страничните реакции. Е на това му се вика експеримент. Да не говорим, че непрекъсното променят броя на неоходимите дози, периода през който се поставят и т.н. И като капак на всичко цяла ваксинирана Европа е пламнала.
  • 47 Лошото

    32 1 Отговор

    До коментар #1 от "Клккк":

    Е, че си набодоха децата и сега ще се чудят кой да им изплаща компенсации, ама нали па се подписаха, че са информирани.
  • 48 tate

    33 0 Отговор
    И ся КВО??? КАМ ГИ АРТИСТИТЕ дето обясняваха колко е хуманно боцкането !! Тоягата е нужна не молитва .................
  • 49 Билколюбец

    38 0 Отговор
    Тази криза ми отвори очите, забравих къде е входа на аптеката. Там са само отрови.
  • 50 Спутник V

    1 13 Отговор
    Е най-хубавата ваксина. Никой не е умрял от нея. Но Гинцбург е тайния списък на санкционираните за подкрепа на руския агресивен тероризъм. Спутник V съдържа вируса на тероризма.

    Коментиран от #56

  • 51 Guest

    26 1 Отговор
    Айдеее утекоха и тия , ККК-Кирчоу чете ли ?
  • 52 По-малкото зло

    43 2 Отговор
    Честно казано предпочитам ковид и го изкарах много леко(без препарати), отколкото миокардит или други "леки" странични (д)ефекти.
  • 53 Guest

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "ббб":

    Да е по сигурно че ще гушнеш карамфила
  • 54 Тройно надупчен

    33 1 Отговор
    Уж се дупчихме, за да живеем защитени и спокойни, а сега ще умрем от страх, да не ни тресне нещо от тези препарати.

    Коментиран от #55

  • 55 Guest

    35 1 Отговор

    До коментар #54 от "Тройно надупчен":

    Който се минал минал да му мисли , тепърва ще излизат страничните ефекти на тези препарати
  • 56 Госあ

    15 0 Отговор

    До коментар #50 от "Спутник V":

    Не, Синофарм е най хубавата ваксина. Имат два типа - деактивирана и протеинова. Унгария например ги има и двата типа плюс назална ваксина с впръскване в носа. Пак китайска.
  • 57 тарикату

    10 1 Отговор
    ай стига ве, наистина ли?
  • 58 Госあ

    28 1 Отговор
    Тази технология - иРНК от научна и медицинска гледна точка не е никаква иновация и единственото, което я отличава от протеиновите ваксини е изключително по високия риск от странични ефекти. Иновативното е, че е много по евтина за производство и предвид цената и, печалбата е срамно висока.
  • 59 мерзавци

    39 1 Отговор
    долу ръцете от Мангъров!
    Защо не арестувате нобеловия лауреат Люк Монтание, ето какво казва за ваксините на протест в Италия преди няколко дена: „Противно на казаното, тези ваксини изобщо не предпазват. Това става ясно постепенно и е научно признато днес. Това доказват не само научните експерименти, но и тестовете върху болните“, беше категоричен Люк Монтание.
  • 60 СмЕх

    30 1 Отговор
    Утроява вероятността....Но са редки... Редки са...Но утроява вероятността!!!
  • 61 Фют

    20 1 Отговор
    Рядко рядко колко да е рядко.Официално си признаха за 6.2% при мъже под 40,а колко е всъщност пише в ония документи дето им трябват 75г да го оповестят. А иначе риска от смърт и усложнение в тази група е 0.0093% ,да определено риска от ваксината надвишава риска от болестта.
  • 62 kaptain Morgan

    24 0 Отговор

    До коментар #22 от "Макробиолог":

    Само Великия математик ВитаноФ може да го сметне "това число" !
  • 63 Пешо

    31 0 Отговор
    Страничните ефекти тепърва ще се изобличават. За едно се моля само, да излезе всичко на яве и всички замесени по веригата да отидат на трибунал. От шефовете и спонсорите на ваксините и тия разработили вируса в Китай до всяка една долна медийка и всеки един канален плъх във всяка една държава пропагандирали с години тази престъпна схема от национални медии до долнопробни сайтчета.

    Коментиран от #66

  • 64 ттт

    22 0 Отговор
    "Ваксината срещу коронавирус на Pfizer утроява вероятността от развитие на различни форми на възпаление на сърдечната тъкан, но тези странични ефекти са изключително редки.

    Да, ама за неваксинираните са три пъти по-изключително редки.

    Коментиран от #70

  • 65 мдааа ама неее ⚠️

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    За какви дела говориш? Нали инжектираните са подписали ДОБРОВОЛНО СЪГЛАСИЕ, за да ги "ваксинират"⁉️
  • 66 Рей

    17 0 Отговор

    До коментар #63 от "Пешо":

    Абе те наскубаха милиарди долари от ваксините си, бълха ги ухапала.

    Коментиран от #76

  • 67 ххххх

    18 1 Отговор
    Всички лекарства и ваксини са отрови.

    Коментиран от #75

  • 68 Напълно съм съгласен

    22 0 Отговор

    До коментар #32 от "⚜️Просветен⚜️":

    с тебе. Но виновни все пак има и те трябва да гризнат дървото. Това са подписалите и скрили договора с фарма мафията, лекарите знаещи какво се случва и агитиращи за набождането, убийствените методи на лечение в името на мамона - парите, медиите които ежеминутно паникьосваха хората и налагащи цензура, правителствата налагащи фашистките мерки и криещи статистиката с жертвите на този терор. Та има кой да отговаря за този геноцид. А като ги притиснат фактите, те с радост ще изпеят другарчетата си, защото от где на къде само те ще го отнасят. Ще подхвърлят вината като горещ картоф да оттърват кожата и ще се самонатопяват.
  • 69 Човек от щаба

    23 0 Отговор
    Действителността ще надделее над платените. Бавно, но сигурно истината си пробива път, а ваксинираните първо ще я посрещнат с агресия, после ще потърсят потвърждение на избора си като потърсят съмишленици в прецаквацията си, а накрая ще потърсят помощ за грешката си. Да ама избора е техен и те "информирано" са приели риска. На печелившите честито! Единственото сигурно във ваксините си остава печалбата за производителя.
  • 70 Редки, редки ама

    24 0 Отговор

    До коментар #64 от "ттт":

    колко спортисти се търкулнаха на стадионите пред публиката? Май ще излезе, че не са толкова редки.
  • 71 абг

    22 0 Отговор
    Не го утроява, а го гарантира !
  • 72 Сусу Манарата

    11 0 Отговор
    Бустер, бустер, бустер до пълна бустеризация, а после с румънски Дустер до сантрапопизация.
  • 73 mi6osp

    2 17 Отговор
    Цитата, върху който някой е понаписал тази статия:

    "До 31 май 2021 г. в страните от Единния европейски акт са докладвани:

    ➡145 случая на миокардит при Comirnaty (ваксината на Pfizer/BioNTech),

    ➡19 случая след прилагане на Spikevax (ваксината на Moderna),

    ➡138 случая на перикардити след Comirnaty,

    ➡19 случая след прилагане на Spikevax.

    За същия период от време, до края на май тази година, в страните от Единния европейски акт са приложени 177 млн. дози Comirnaty и 20 млн. дози Spikevax."

    От цитираните числа може да се изчислят процентите и да се получи представа много или малко са случаите. За Pfizer е 0.0000819%

    Коментиран от #74

  • 74 mi6osp

    0 14 Отговор

    До коментар #73 от "mi6osp":

    Продължение: ...за миокардити и 0.000078% перикардити

    Коментиран от #77

  • 75 ТЕ ТОВА Е ИСТИНАТА!

    11 0 Отговор

    До коментар #67 от "ххххх":

    Човешкото тяло поставено на правилна диета се лекува само..😇
  • 76 Пешо

    19 0 Отговор

    До коментар #66 от "Рей":

    Ако става въпрос за скубане то още не им е започнало скубането. Ваксините са нищо в сравнение с това, което се подготвя.Представи си милиарди болни дето имат нужда от лечение всеки ден и си плащат, а не веднъж или два пъти както е до сега с "ваксините". Милиарди пациенти до живот това им е мокрия сън на психопатите и натам са тръгнали. Да си постигнат целта ще изгорят ритуално някой друг дебил, като Кирчо, Борис, Джасинда, Гейтс и подобни изроди и ще кажат "Отровиха ви тия и сега за да живеете спасението е това и това... ама се плаща всеки месец и се пие всеки ден докато си жив"...
  • 77 Пешо

    15 0 Отговор

    До коментар #74 от "mi6osp":

    Тепърва ще почнеш да получаваш нови данни. Минали са само около 6-7 месеца от масовото набождане, като за тия месеци имаш само първоначален ефект от субстанцията, който умело се прикри до момента. Тепърва ще излизат средновременни и дълговременни странични ефекти. Това за прикриването се прави с определена цел, ще изкарат на яве всичко, когато му дойде времето. Не се тревожи за тия проценти дето си сметнал, грешни са. Ще го разбереш по трудния начин.

    Коментиран от #78

  • 78 Не могат да го скрият!

    17 1 Отговор

    До коментар #77 от "Пешо":

    Има над 35000 починали! по данни на на ЕМА - само за Европа! Млади хора предимно- инфаркти, инсулти, тромбози...
    Ваксинирайте се....
  • 79 реалист

    9 0 Отговор
    ЕВТАНИЗИРАЙТЕ СЕ СВЕТЪТ НЯМА НУЖДА ОТ СТРАХЛИВИ ОВЦЕ.
  • 80 Алфа херинга

    7 1 Отговор
    Очаквам скоро опровержение на Дойче зеле, след "проверка на фактите", да ни кажат че ваксините са най безопасното нещо на света.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 КОВИД ИДИОТ ОТ БЕРН

    4 0 Отговор
    ИЗПИТАНИЯТА СВЪРШИХА СЯ СЕ ОПРАВЯИТЕ С ДВЕ ДУМИ,КОЙ СЕ Е БОЦНАЛ ДА СИ ПЛАЩА СЯ ПРЕГЛЕДИТЕ И ДА СИ НОСИ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ЕКСПЕРИМЕНТА ,ДЕМЕК СТЕ КАТО ОНИЯ НА БОТЕВГРАДСКО САМО ЧЕ НЕ ВИ ПЛАТИХА ЗА СЕАНСА
  • 85 Смех

    11 1 Отговор
    аххаах били изключително редки но повиашвали шанса 3 пъти...да биеш една васкина ок ми то ваксина на 3 месеца на 9 месеца всеки път шанса расте и расте докато накрая не се гътнеш.. добре че всички са едни лентяи и нямат физическа активност до ся да са измрели свет народ.. гледайте какво става с физически активните млади падат и умират като мухи от инфаркти и какво ли не...
  • 86 Карай да върви

    10 1 Отговор
    все пак ползите(за Пфайзер) надвишават риска(за хората).
  • 87 Противогрипните ваксини

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "в34тфв3т4":

    са също много отровни от към 2018г - до днешна дата.
    Избягвайте ги,също както ковидните.
  • 88 Гостът

    0 0 Отговор
    Ако се направи анализ в една циганска махала, колко души годишно са умирали преди пандемията и колко умират след, много ясно ще се разбере, какви са ползите и вредите от ваксините. В гетата 95% не са ваксинирани. Интересно защо никой дори не се е опитвал да направи такова иследване, а плащаме луди заплати на над 2000 статистици НСИ.
  • 89 Ежко

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "мечо":

    И ас сам сас фазер и нямам никакав проблем