23 Януари, 2022 17:15 3 270 45

Германският здравен министър планира нова кампания за ваксиниране на населението

  • ваксина-
  • омикрон-
  • германия-
  • коронавирус-
  • карл лаутербах

Седемдневната национална заболеваемост от нови случаи на 100 000 жители, отчетена от "Роберт Кох", за първи път надхвърли прага от 800, като днес сутринта достигна 806,8

Германският здравен министър планира нова кампания за ваксиниране на населението - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В момент, когато Германия се бори да убеди противопоставящото се на ваксинирането малцинство от населението да се подложи на процедурата, министърът на здравеопазването Карл Лаутербах обяви началото на нова кампания за ваксиниране през следващата седмица, съобщи ДПА.

"Наш дълг е да се обърнем към хората", заяви социалдемократът пред неделното издание на вестник "Билд". По думите му във вторник ще започне широка кампания с плакати, както и с радио и телевизионни клипове. Около една четвърт от населението на Германия все още не е получило първата си ваксина срещу коронавируса.

Тази кампания е "по-креативна" от предишните опити да се насърчи населението да се ваксинира. "И е на много различни езици", добави Лаутербах.

Новата кампания за ваксинация е насочена към различни целеви групи, включително възрастни хора, семейства и млади мъже в селските райони, както и към хора с мигрантски произход.

"Трябва да опитаме всичко, за да преодолеем разликата във ваксинацията, което е и предпоставка за евентуална задължителна ваксинация", каза Лаутербах.

По данни на германския орган за контрол на заболяванията, Института "Роберт Кох", до началото на днешния ден най-малко 61 милиона души в Германия са получили основната си имунизация с обикновено необходимата втора инжекция. Това е 73,3 % от цялото население.

Най-малко 41,7 милиона души са получили и подсилваща ваксинация.

Седемдневната национална заболеваемост от нови случаи на 100 000 жители, отчетена от "Роберт Кох", за първи път надхвърли прага от 800, като днес сутринта достигна 806,8.

Ден по-рано стойността е била 772,7, а преди седмица общонационалната заболеваемост е била 515,7, за разлика от едва 220,7 през предходния месец.

В неделя сутринта здравните власти в Германия съобщиха на "Роберт Кох" за 85 440 нови инфекции от коронавирус в рамките на един ден, докато преди седмица те са били 52 504. Експертите очакват все повече случаи, които не могат да бъдат регистрирани, отчасти защото капацитетът за тестове и здравните кабинети все повече се изчерпва.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    33 6 Отговор
    Хора товае ужасно
    Ще се метна уДУНАВА

    Коментиран от #6, #35

  • 2 Кики

    117 5 Отговор
    Скандала със смъртните случаи от ковид ваксини достигна Европарламента, онзи ден хърватския евродепутат Колашич директно обвини Макрон в убийство в Европарламента , също и за екзекуция на мирни хора чрез налагане на задължителна ваксинация със зелен сиртификат, къде е Кунчев и другите ковид шарлатани да обяснят това, скоро тези престъпници ще бъдат изправени до стената
  • 3 Blackthorn

    125 1 Отговор
    Хората протестират и им казват, че не искат и няма да се ваксинират они нова кампания правят. А дано ги избесят най-накрая!
  • 4 Раданч Татлъту

    82 0 Отговор
    Лаутербах е прероденият Гьобелс!👹🤡🥳👍
  • 5 Мими Кучева

    73 0 Отговор
    Доктор Менгеле,ле ле лееее!🙉
  • 6 Раданч Татлъту

    28 4 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Метни се и плувай един час под вода!🥳👍
  • 7 Инфо

    48 1 Отговор
    Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах заяви, че Владимир Путин иска уважение и Киев никога няма да си върне анексирания от Москва полуостров Крим, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
  • 8 Навсякъде

    81 0 Отговор
    Протести, пък тези продължат да измислят ваксиниране. Така ще ги ваксинират, че ще остане в историята.
  • 9 Stt

    91 0 Отговор
    Пуснете си протеста в Брюксел - върви онлайн!То си е жива вой.а

    Коментиран от #11

  • 10 Германците

    76 0 Отговор
    Най ваксинирани и най заразени.
  • 11 Дед

    79 0 Отговор

    До коментар #9 от "Stt":

    Да изкарат всички начело с Урсула фон дер Лайн и да ги избесят. Дано.
  • 12 КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ СА ПРАЗНУВАЛИ РАЖДАНЕТО

    11 5 Отговор
    НА ОСЕМ МИЛИОННИЯ ЖИТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ТАКА МАЙ МАЙ МЕСЕЦ ЩЕ СЕ ПРАЗНУВА ОСЕМ МИЛИОННИЯ ВАКСИНИРАН БЪЛГАРИН👍👍👍
  • 13 Бат Пешо

    66 0 Отговор
    Швабите боднати на 73% и още искат да ги бодът. Тоя Лаутребах не знае ли че като се стигне 60% и требе да се спре. Наш Кирчо тъй ни каза и ние му вЕрвАмЕ
  • 14 Чета цифрите...

    61 0 Отговор
    .... и опс , колкото повече ваксани , толкова повече болни ....???
    Ваксаните достигнаха 73 % - болните за първи път достигнаха НАД 800 ....???
    Преди при около 50 % ваксани - над 500 ....
    Смятай Витанов , смятай !Ако ти е трудно викай кака Радка да ти помага ! Включете и Симидчиев , ако разберете в кой от 21 те си имота се намира !
  • 15 Фют

    67 0 Отговор
    73% набодени, чупят рекорди ама са им виновни 25% ненабодени, които нямат право да ходят никъде. Без шамари няма да се спрат.
  • 16 BDAP

    49 0 Отговор
    Мда, обергрупенфюрер Лаутербах от четвъртия райх действа, обединен с Австрия...

    Коментиран от #25

  • 17 😷😷😷

    32 0 Отговор
    Време "малцинството" да планира министъра!
  • 18 Киро Ваксинатора

    45 1 Отговор
    Е така, ще вика и Киро Ваксинатора, ако успее да изманипулира дори и на хартия 51% набодени: "малцинството да бъде убедено убодено задължително"!
  • 19 Noname

    38 0 Отговор
    Той онзи техния с мустачките,ех как му беше името.Та той като дядо Коледа пред този и ако е знаел за за ваксините нямаше да се хаби толкова:) Това е пълна гавра с хората,явно са купили още ваксинки и им търсят приложение или вече няма да са в флакони а направо литровки банки и само ще доливат.В крайна сметка и един витамин да предозираш може да има тежки последствия за здравето.А това да те тъпчат през няколко дни с отрови и си е чист геноцид.Пожелавам на Германския народ да вземе по една schaufel и да действат
  • 20 Анти

    45 1 Отговор
    Тука в Кирчостан не искат,макар че Просто Киро е поел ГОЛЯМ ангажимент към кака Мустафа.Успех в живота Кире, всички лъжци в България преуспяват.
  • 21 Гръч

    40 0 Отговор
    Във всяко семейство има ваксинирани и неваксинирани.Тези хора никога няма да застанат едни срещу други,но са на път да грабнат оръжието и да режат глави на политици.Зад протестите стоят мощни организации,които работят срещу сатанистите и в тях членуват хора от всички професии и образование.Нима сатанистите са вярващи,че дори да ваксат всички хора на тоя свят техните глави няма да паднат?Който сее омраза обич няма да пожъне
  • 22 Пипи Чорапчето

    41 0 Отговор
    А стига се пъна, де;)
    Нали вашта Урсула рече при 70 % наваксани стигате колективен имунитет и чао пандемия, чао ограничения;)
  • 23 Продължават да..

    22 0 Отговор
    ТРОВЯТ хората..като Дон Кихот в боя с вятърната мелница 😂🤣😅
  • 24 sss

    39 0 Отговор
    Германският здравен министър подхваща нова пропаганда за боклуците, които някои наричат ваксини. Да си стяга багажа, че до няколко месеца няма да е в безопасност заради набодени доброжелатели :)
  • 25 мен

    20 0 Отговор

    До коментар #16 от "BDAP":

    Колега да не забравяме че фюрера е роден в Австрия...
  • 26 Биг Большой Идьотукрат

    31 0 Отговор
    Забележете, колкото по-ясно става, че ваксинирането особено с бустери е безсмислено и ВРЕДНО, фашистите стават все по-агресивни и неадекватни! Те не искат да има големи контролни групи от населението неваксинирани, тъй като става ясен целия Ковид Цирк!

    Коментиран от #29

  • 27 Комон сенс

    30 0 Отговор
    А в Англия обявиха отбой от задължитлената ваксинация, маските и онлайн работата.
    В германия за кога ще ги ваксат тези хора? За грипната епидемия през юли?
  • 28 Мамул

    26 0 Отговор
    Стига сте дупчили раята, бе! Три дози не защитават, та десет ли трябва да станат? Нали 80% го карат безсимптомно. За две години колко го преболедуваха . Дупчете само рисковите групи! Налагате новата икономическа система. Никаква собственост върху парите, всичко електронно и ШАЛТЕРА за неудобните...Заблеяло ми е агънце...

    Коментиран от #30

  • 29 да това е

    25 1 Отговор

    До коментар #26 от "Биг Большой Идьотукрат":

    Не бива да има големи и компактни групи които не са набодени, за да няма база за сравнение.
    За да не се окаже, че почти няма разлика между едните и другите, евентуално.
  • 30 мда

    16 0 Отговор

    До коментар #28 от "Мамул":

    Никаква собственост вътрху нищо.
    Основният фундамент на демокрацията - икономическа свобода и неприкосновеност на чадстната собственост е под въпрос.
    Дори трибуквието ти вече не е съвсем частно. Когато искат ди го дупчат.
  • 31 Fenasi Kerim

    21 0 Отговор
    Доктор Belkıs Meltem Özen - лекар с практика 32 години. Специалист инфекциозни болести и клинична микробиология. Работи в болница в Анкара. Въпрос на ВОДЕЩИЯ: "Какъв е профила на хоспитализираните с Ковид 19?" Отговор на ДОКТОР ÖZEN: "В началото това бяха предимно пациенти със съпътстващи заболявания, предимно диабет и сърдечно-съдови заболявания но в момента профилът е по широк и имаме и млади пациенти без заболявания които са в тежко състояние ". ВОДЕЩ:"Предполагам, че това са неваксинирани хора? " ДР. ÖZEN:" Не. Знам, че ще прозвучи абсурдно но голяма част от хоспитализираните пациенти са ваксинирани. Случва се понякога двама-трима неваксинирани да попаднат в интензивното отделение но в момента пациентите ни са предимно ваксинирани с три или четири дози. В началото беше обратното, тежките случаи бяха предимно при неваксинирани."

    Коментиран от #34

  • 32 Мамул

    21 1 Отговор
    Целта е всеки да има ЕЛЕКТРОНЕН СЕРТИФИКАТ! Този код ще е неговата личност и неговият живот. Ръгат ви със спринцовки за да влизате в заграждението на електронната сертифицирана среда. Ще има бонуси и малуси за всеки. За да не загубиш парични единици , ще слушкаш! Не се ли вижда вече това? Прецакаха ви вече, хора! Лапайте си ...маските!

    Коментиран от #33

  • 33 принципно

    10 0 Отговор

    До коментар #32 от "Мамул":

    Можещ всичко да правиш през кю ар-а.
    А в последствие няма да ти трябва и кю ар, а само по физиономия.
    Даже някой спекулират, че одоброителната мимика може да е достатъчна един ден за сделка.
    Но тези времена са далече.
    Сега ще експериментират с КЮАР. Доста по-надеждно от подпис.
  • 34 ако си прав

    12 0 Отговор

    До коментар #31 от "Fenasi Kerim":

    единственото обяснение би било, че ваксата е накарала вируса да се приспособи към нея и е мутирал до структура по-ооасна за васкани пациенти.
    На теория е възможно, На практика трябва да се доверя на информацията ти.
    Има и още по-просто обяснение - компрометиран имунитет. Ако е така ,то значи тези пациенти трябева да пострадат по-сериозно и от други видове вируси. То и това ще се изясни с практиката.
  • 35 СМЪРТНОСТТА от ковид под 50г. е НИСКА

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Смъртността при ДЕЦАТА и МЛАДИТЕ клони към 0.

    ОФИЦИАЛНА СТАТИСТИКА:

    За България статистиката за СМЪРТНОСТ от КОВИД по възрастови групи е:

    Възрастова група ◼ Починали ◼ Оздравели

    0 - 19 год. ◼ 0.04 % ◼ 99.96 %

    20 - 29 год. ◼ 0.10 % ◼ 99.90 %

    30 - 39 год. ◼ 0.25 % ◼ 99.75 %

    40 - 49 год. ◼ 0.72 % ◼ 99.28 %

    50 - 59 год. ◼ 1.93 % ◼ 98.07 %

    60 - 69 год. ◼ 5.59 % ◼ 94.41 %

    70 - 79 год. ◼ 12.17 % ◼ 87.83 %

    80 - 89 год. ◼ 20.70 % ◼ 79.30 %

    Над 90 год. ◼ 25.67 % ◼ 74.33 %

    Както се вижда, за хора до 49 години смъртността от корончо в България е ПОД 1.00%. Същевременно инжекциите НЕ спират заразяването и разпространението на вируса. Тогава каква е ползата от тях при МЛАДИТЕ и ДЕЦАТА? И за кого?

    Коментиран от #37

  • 36 КРА

    16 0 Отговор
    Един от създателите на ковид истерията в световен мащаб, психопата Кристиан Дорстен /негов е изключително компрометирания и неточен ПСР тест / и нарцистичния му лакей Лаутербах правят всичко възможно да унищожат Германия.

    Коментиран от #43

  • 37 Лекар в планината

    13 0 Отговор

    До коментар #35 от "СМЪРТНОСТТА от ковид под 50г. е НИСКА":

    Полза няма. Само негативи. Тези деца трябва да са здрави, работни и плодни. Ако са със слаба и неработеща имунна система няма да се възпроизвеждат, ще боледуват и много от тях ще се превърнат звездичка в небето. Въпроса е кой ще причини това на детето си и ще го обрече на това?
  • 38 Аз съм

    19 2 Отговор
    Искат да надупчат всички, включително децата, защото само така могат да наложат новата финансова система. Цифрова валута. Кредит за подчинение и послушание. Пълен и тотален контрол над нас, обикновените хора. За тях ние сме роби, дори и в момента работим за шарена хартия. Призовавам Ви , хора, не се подчинявайте на тези шепа психопати, които се изживяват като богове!
  • 39 Гришата

    7 1 Отговор
    в Германия ще ваксинират и неродените деца
  • 40 Антисимит

    10 3 Отговор
    Това е отмъщението на световното еврейство за това което уж сме им причинили в лагерите и през средновековието. Вируса е създаден от тях и пуснат умишлено за да може да им плащаме на техните фармацевтични консорциуми за да живеем. Това ще стане ако всички хора се ваксинират. А ако има отказали те ще бъдат лишени от човешки права и отритнати от обществото. След време света ще заприлича на филма Матрицата и който се осъзнае какво става ще бъде елиминиран.
  • 41 Каква е тази истерична кампания

    4 0 Отговор
    За ваксинация срещу Ковид-19, което не е особено опасна инфекция?! Не е от загриженост за нашето здраве.
  • 42 Ами ...

    4 1 Отговор
    Разбирам го хер Лутербах. Има голям проблем. За последните 3 месеца са "ваксинирали" едва 8% от населението. Докато за предшестващите 9 месеца - 65%. Още по-лошо е, че за последните 3 месеца, първите дози нарастват само със 7%. Към 21.01.2022 г. разликата между ваксинираните с две дози и само с първа е едва 2,1 %. Т.е. ваксинацията на практика е спряла. С бустерите също не върви. Годни за бустериране са тези 65%, от преди 3 месеца, но само 50% са се бустерирали. И там нещата започват да скърцат. Изглежда дори германците започват да се осъзнават. 😀
  • 43 Ами ...

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "КРА":

    Не си съвсем прав. Изобретателя на техниката на полимеразната верижна реакция се казва Кари Мълис, Нобелов лауреат от 1993 г. Починал е на 07.08.2019 г. Той счита, че PCR не бива да се използва като ДИАГНОСТИЧНО СРЕДСТВО. Точно това се прави сега. Само, че Мълис го няма. А може би се прави именно защото вече го няма. Във всеки случай, лично аз нямам никакво съмнение в правотата му. PCR не е "неточен", той просто зависи от повторението на серия цикли. Колкото повече цикли, толкова повече "продукт". Колко да бъдат циклите решава човек. Патентът е продаден на "Рош", от фирмата в която работи Мълис, за 300 000 000 USD. Мълис получава премия от 10 000 USD. Та така. На мен ми е по-интересно, свършиха ли се епидемиолозите в Германия, та вирусолог ще им управлява епидемията. То и по резултата се вижда. 😀
  • 44 Краят идва

    1 0 Отговор
    Мдаа ! Нека припомним,,какво каза проф. Люк Монтание на митинга в Италия..: " Неваксинираните са надеждата на човечеството". И това е вярно. Попитайте дали може да дарите кръв в Кръвцентър!!! Питат ви дали сте ваксиниран...И в заключение да си припомним притчата за Житото и плевелите!!! И ако се чудите за какво става дума.....тази притча обяснява всичко,което трябва да се знае от този момент и нататък. И събитията,които стават и края на тези събития. Който има очи да гледа нека гледа.
  • 45 Моряка

    0 0 Отговор
    Всеки ден се каниш да се хвърлиш,ама........,поне почакай да се стопли водата,да не се затрудняват спасителите.Полекия вариант е да застанеш по близо до някоя американска база,Безмер например.Изпаряването ще бъде мигновено.