8 Август, 2022 13:49 8 922 46

Москва: Никой няма да спре нашия газ, Брюксел не може да ни принуди да помагаме

  • полша-
  • газ-
  • газпром-
  • русия-
  • анна москва

Министър Анна Москва коментира, че Полша, предвид запасите в хранилищата и спада на търсенето, се нуждае от със 17 на сто по-малко количество газ, което означава, че този въпрос не я засяга

Москва: Никой няма да спре нашия газ, Брюксел не може да ни принуди да помагаме - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Енергийната сигурност е от изключителната компетентност на отделните страни и никога няма да се съгласим тя да се решава на европейско равнище. Никой не може да ни принуди да съкратим потреблението на газ, нито да ни наложи други ограничения, заяви полската министърка на климата и околната среда Анна Москва в интервю за седмичника "Шечи", цитирано от специализираното издание "Мъни".

Москва подчерта, че Полша няма да се съгласи с регламентиране на количествата газ, ако на територията на ЕС бъде въведена извънредна кризисна ситуация.

"Закупеното от Полша гориво и самата газова инфраструктура са собственост на страната ни и само ние можем да решаваме как да ги използваме, за какви нужди и как да ги предоставяме", отбелязва министърката.

"ЕК не може да ни принуди да правим, каквото и да е. Без свобода няма солидарност и тя свършва там, където започва принудата", подчерта Анна Москва.

Полската министърка на климата и околната среда заявява, че ЕК не е успяла да прокара задължителното намаляване на газа и ограничаването на потреблението ще зависи от суверенното решение на всяка отделна страна.

Анна Москва коментира, че Полша, предвид запасите в хранилищата и спада на търсенето, се нуждае от със 17 на сто по-малко количество газ, което означава, че този въпрос не я засяга.

На въпрос дали ЕС може да нареди на съседите на Германия да ѝ доставят газ, тя отговори, че това е малко вероятно.

"Естествено, ако в ЕС има страни, които имат съответната възможност и инфраструктура, то винаги на базата на двустранна договореност могат да поддържат съседите си", отбелязва полската министърка.

Тя обаче допълни, че не си представя ситуация, в която Брюксел ще задължи Варшава да помага.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    95 33 Отговор
    за спирането могат да го спрат ама ще седят на студено , та до толкова им идва на акъла че с камъни ще го гонят тая зима и не смееят да го спират а иначе и в рубли си плащат като попове няма де да идат

    никой не е по велик от имепратор путин да е ясно

    Коментиран от #26

  • 2 Васил

    34 136 Отговор
    На Рашист не може да се вярва и да се разчита така че омитайте се с Газпром.

    Коментиран от #4, #17, #21, #36

  • 3 Мазохист- путинист

    32 91 Отговор
    На мен Путин ми спря газа, но аз си го обичам.

    Коментиран от #43

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Радиоточка Масква

    30 98 Отговор
    Много моля, купувайте ни суровините, че ще умрем от глад.
  • 6 да де

    117 20 Отговор
    Най-смешното е, че от ЕС не искат руски газ, но се ревът когато руснаците изпълняват желанието им.
  • 7 Истината

    22 114 Отговор
    Последният урок, който светът трябва да научи е, че Русия на Путин не живее по правилата на бизнеса, икономическата целесъобразност или простата логика. Невъзможно е да се влезе във връзка с нея като с разумен партньор. Този урок не трябва да се забравя, дори когато след поражението на Русия „помирителните“ гласове в Европа отново ще призовават за добросъседство.

    Коментиран от #25, #30, #32, #44

  • 8 хихи

    68 4 Отговор
    "....полската министърка на климата и околната среда Анна Москва ---"

    Коментиран от #12

  • 9 Яцек

    69 11 Отговор
    Зимата Москва ще плаче: Москва помогни
  • 10 Пъци

    56 3 Отговор
    За набралите пропагандистка инерция:
    ПОЛСКАТА министър на климата и околната среда Анна Москва.......😜
  • 11 Наблюдател

    13 62 Отговор
    След половин година ше се молите някой от Европа са ни купува газта, но няма да го откриете!

    Коментиран от #38

  • 12 Ха ха

    47 4 Отговор

    До коментар #8 от "хихи":

    Тая трябва да си смени фамилията.ФАКТИ се ошашавиха и не могат да разберат Кой говори.
  • 13 среднощен

    67 7 Отговор
    Позицията на Полша показва "силните скърцане в солидарността" между страните членки на ЕС... САЩ стоят зад Полша и заради това са толкова смели... Трудни времена се задават за ЕС. Украйна е само началото...

    Коментиран от #16, #34

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Емил

    45 18 Отговор
    СССР е вечен и никой не може да го разруши! Смешници!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 16 среднощен

    29 4 Отговор

    До коментар #13 от "среднощен":

    "...силното скърцане в солидарността..."
  • 17 Абе ти

    36 2 Отговор

    До коментар #2 от "Васил":

    въобще прочете ли статията - Анна Москва полски министър на климата и околната среда

    Коментиран от #31

  • 18 Студопор

    49 2 Отговор
    Ето това е позиция на място!! Не като нашите плюнчовци и лигльовци, които правят абсолютно всичко, което ЕС им изкомандва!! Казваш - "не, няма!" и точка!!

    Коментиран от #39

  • 19 питам

    61 4 Отговор
    Как тази полска министърка се казва Ана МОСКВА? Как поляците я търпят с това име, да не питаме защо европейската комисия не е приела поне 10 пакета санкции срещу нея? Веднага да се преименува в Ана БРЮКСЕЛ или по ще и прилича Ана ВАШИНГТОН!
  • 20 Никой

    13 47 Отговор
    Руският депутат от руската Дума и бивш зам.министър на отбраната Андрей Картаполов с предложение за създаване на еничарски корпус от украински деца. А сега кажете ,че тази страна не е населявана от идиоти. В кой век живеят тези хора. И родните ни русофили искат да ни завлекат с тази азиатска държава, в тази кочина.

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пешо

    50 3 Отговор
    ЕК не може да ни принуди да правим, каквото и да е.Последователи на Орбан.Започнаха да се усещат, че ЕС не го интересува нищо, освен някакви си техни интереси на тези които са водещи, като Германия , Франция и дори Бритите, които все още дават тон за много неща в ЕС.И тях ги изнудваха за законодателни промени, заради корупцията ,но не им клекнаха, а само обещаха.Кьовеши и тя се изпъчи, но колкото направи нещо в България, същото и в Полша.На каруцата ритлите леко се разпадат.
    На въпрос дали ЕС може да нареди на съседите на Германия да ѝ доставят газ, тя отговори, че това е малко вероятно.
    Удър с чук в челото.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Пъци

    34 4 Отговор
    "Европейски ценности","Европейска солидарност","Единно европейско законодателство" -ценностите са в европейската централна банка,солидарността е само между богатите членове и то само ако имат финансов интерес да са заедно,законодателството е за бедните членове,които са длъжни да отглеждат щастливи кокошки и прави краставици,и ако не могат -да внасят от богатите.
    Колкото и да представят руските пропагандатори ЕС като едва ли не военен такъв,руските политици си знаят че ЕС е Икономически съюз,който за няколко десетки години глупаво и лакомо си направи пъпна връв само с руските енергоносители от лакомия-щото руснаците им ги продаваха сравнително евтино.Сега вече могат да въртят кранчето както си искат,лакомите европейци сами ще се избият в граждански войни.
    Всичко е лъскаво,луксозно и демократично за късогледия Брюксел само докато тече руския газ по тръбата.Оглупяха от лукс и стандарт.Сега руските ушанки без да имат нужда да се напъват да измислят нещо ново просто ще спрат единствения(заради глупостта на Европа) път на газ.В Европа разглезеното население само ще си дръпне килимчето под краката още преди руснаците свиканали на "няма" да са станали недоволни от липсите поради "санкциите".И така стандарта между руснаците и европейците ще се изравни.Лакомията е лош съветник.

    Коментиран от #33

  • 25 ВИС 2

    24 0 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    Правилата на бизнеса викаш?Всеки пише сам правилата за бизнес,особено ако е по—силен или е монополист.
    А Поляците още не знаят,че ще разделят техния газ с Украинците и то безплатно.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 БимБамБок

    13 4 Отговор
    90% от коментиращите, дори не са си направили труда, да прочетат статията. Прост народ, слаба държава!
  • 29 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    6 19 Отговор
    Пий си го тоя газ, джудже. При такива несметни богатства, защо народът ти е беден, а само големите градове са добре? КОРУПЦИЯТА убива.
  • 30 Минувач

    33 1 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    Никаква ИСТИНА не си ти! За кои правила на бизнеса говориш? За тези, по които едностранно и без никакво съдебно решение се налагат десетки санкции, за тези, покоито се конфискуват без съдебно решение държавни, че дори и частни активи, имущество, пари, злато, блокират се сметки.... Това по кои бизнес правила е? А ако Русия не беше въвела превалутиране в рубли, как аджеба щеше да си вземе парите за доставения газ, нали точно онези я отрязаха от СУИФТ и блокираха сметките? Я, първо мисли малко и после пиши, а не само да се връзваш на супер елементарната атлантическа пропаганда, дето но залива 24/7. Защото по бизнес правилата, не Русия, а баш ЕС и САЩ не са достатъчно надеждни партньори и доказателство за това е все по-голямата нагласа много държави по света да си намалят доларовите активи, защото онези могат по всяко едно време да решат да си ги замразят ей-така, без съд и присъда, ако не им играеш по свирката. Затова и все повече сделки започват да се правят в национални валути, не в долари и евро, баш защото САЩ и ЕС се оказаха ненадеждни бизнес партньори.

    Коментиран от #42

  • 31 Те соросоидните

    15 0 Отговор

    До коментар #17 от "Абе ти":

    тролове им плащат да пишат, не да четат и затова са толкова смешни
  • 32 Европа

    24 2 Отговор

    До коментар #7 от "Истината":

    от тук нататък е затворена страница за Русия. Как ще се оправяме без евтини ресурси си е наш проблем. Само ще гледаме глупаво как Китай, Индия и други държави ползват , това което ние ползвахме последните 70 години
  • 33 Много

    19 1 Отговор

    До коментар #24 от "Пъци":

    точен коментар, явно много хора почват да виждат истинското лице на "демократичните ценности", които се свеждат до това, под гръмки лозунги, да бъдат изсмукани ресурсите, било то природни или човешки, на поредната държава член.
  • 34 367

    2 23 Отговор

    До коментар #13 от "среднощен":

    Ей путиногъз...зец марш в рашистан. Няма да прокопсаме докато и последния предател като теб не изчезне.

    Коментиран от #37, #41, #45

  • 35 ГРАД ГАБРОВО

    3 21 Отговор
    путлер като няма да продава г...з да видим какво ще ядат матрьошките тази зима. Май него ще го гонят с камъни, ако му стиска да излезе от бункера.

    Коментиран от #40

  • 36 олександър

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Васил":

    укрите дето са нагли лъжци и крадци, да им вярваме ли викаш
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Съгласен

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    Щото ще са изпукали от студ.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Шофьор

    1 6 Отговор

    До коментар #30 от "Минувач":

    Ти пък голям бизнесмен се изкара леле. мале шо ке ПРАИм да немаш фабрика за налъми
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Анти комши

    1 0 Отговор
    “Призракът на комунизма броди по Европа.” Пак актуална тема, но сега в ЕС броди а не в Русия.
    Твоет е наше….. ще делим по братски. По големия брат Германия ще вземе газта на Полша!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания