Last news in Fakti

1 Септември, 2022 18:10 1 592 26

Спешни мерки! Германското правителство планира да наеме пети терминал за втечнен природен газ

  • германия-
  • газ-
  • втечнен газ-
  • газпром

Очаква се вносът на синьо гориво чрез всяка една платформа да достигне до поне 5 милиарда кубични метра годишно

Спешни мерки! Германското правителство планира да наеме пети терминал за втечнен природен газ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германското правителство планира да наеме още един, пети, терминал за втечнен природен газ, съобщи Ройтерс, като се позовава на съобщение на министерството на икономиката и климата в Берлин.

Тези съоръжения са част от стратегията на Федералната република да намали своята енергийна зависимост от Русия и да избегне очертаваща се криза около евентуалния недостиг на газ през тази зима.

Германското правителство планира и доставката на "зелен" водород. Той се произвежда посредством електролиза на водата чрез енергия, получена от възобновяеми източници.

През май Германия нае четири плаващи терминала за съхранение и за регазификация на втечнения природен газ. Очаква се вносът на синьо гориво чрез всяка една платформа да достигне до поне 5 милиарда кубични метра годишно.

Два от тях се планира да бъдат въведени в експлоатация през тази година.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    23 4 Отговор
    Какви мерки, бе?
    Вижте какво заяви тая посредствена персона::,Бербок..
    ,,Ако дам обещание на хората в Украйна – „Ние сме с вас, докато имате нужда от нас“ – тогава искам да го изпълня. Без значение какво мислят моите германски избиратели, но аз искам да предам на народа на Украйна“, каза тя.

    Германският служител каза, че подобен подход няма да се промени, дори ако голям брой хора излязат по улиците, протестирайки срещу осакатяващите сметки за енергия.
    Харесва ли ви?

    Коментиран от #11, #18

  • 3 Абе вие вече

    9 6 Отговор
    сте в пещерите. Газ не ви трябва.

    Коментиран от #26

  • 4 Немски мърди!

    11 12 Отговор
    Победихме ви в 1945,още ли искате?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Майна

    17 7 Отговор
    Храната, плодородието, енергията, транспортът и веригите за доставки се свалят в контролирано разрушаване на западния свят. И на негово място ще бъдат възходящите нации от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка и други, които скоро ще се присъединят), които контролират повечето от световните суровини, природен газ, петрол, торове и злато.

    Западните правителства водят геноцидни войни срещу собствените си народи
  • 7 Българин

    11 23 Отговор
    Руските роби май не могат да проумеят, че Русия никога вече няма да бъде лидер на нефтогазовият пазар за ЕС и никога няма да може да шантажира, че "ще врътне кранчето" ако Европа не изпълни налудните им желания. Руските роби очакват европейските страни една по една да се проснат в краката на Путин, да прекратят подкрепата за Украйна да молят за милост и малко газ за да не мръзнат през зимата. Ще си останат само с очакванията!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Истината

    5 15 Отговор
    На русофилите, понеже все още не могат да загреят какво ще стане с руските енергийни продажби на европейският пазар, само ще кажа, че следващите договори на ЕС с Русия ще бъдат по формулата "Петрол/газ срещу храни"!

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Нищо общо

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "Харесва ли ти":

    Ама що реват непрекъснато? Да си го взимат безплатно.

    Коментиран от #16, #17

  • 13 Z турбо

    7 2 Отговор
    Добрите новини нямат кряй! А тестът с молива гш подрежда на мястото им. 5терминала х 5 =25, докато СП 1, 1/5 от него =33 млрд куб м газ. В задача се пита откъде ще наемат другите 30 терминала, за да компенсират сп1 , а отделно втечнения който им карат?

    Коментиран от #24

  • 14 мда

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Истината":

    И какви храни произвежда Ф ес?половината плодове и зеленчуци са от Турция.

    Коментиран от #23

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 хахха

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Нищо общо":

    Абе верно много сте наивни. Това което ви прожектират на вас си е само за вас.
  • 17 като дечица са

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Нищо общо":

    Вие ако имахте поне малко акъл. Щяхте да питате защо няма американски танкери и за вас. Така хубаво ви гласят вашите руски братушки. Че ще ви се такова онова.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 лена от парапета

    4 2 Отговор
    моя терминал е резервиран само за на кики танкера
  • 20 Буха ха

    1 4 Отговор
    Който може да печати пари ще се справи тази зима, а който не може ще ... (справка Любо Пенев)
  • 21 Лампе

    3 5 Отговор
    Германия е силна и богата страна и пак ще бъде. германския народ устоя 1945 год и сега ще победи! мислете за Вас’Гладни и боси Русофили! Да видим каква ще Ви донесе путинчо!Робствп!

    Коментиран от #25

  • 22 Бибитко

    3 0 Отговор
    И познайте от кого Германия наема плаващи терминали за втечнен газ. Разбира се от много услужливите американци!
  • 23 Трай бе

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "мда":

    Виж Полските стоки всичко е 2 пъти по евтино ,но не тук Испания Португалия.Много синеосведомен.Да не казвам Кипър Гурция
  • 24 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Z турбо":

    Първо любимия ти СП1 ЦЕЛИЯ е 55 млд кубика и то на книга , на практика никога не е надхвърлял 50 млд !! Тоест тези 5 терминала , които са ВРЕМЕННИ , са точно половината от него !! Освен това в Белгия и Холандия има още 4 терминала , които са постоянни на сушата и са между 15 и 20 млд кубика и са правени именно за износ , щото и двете държави потребяват в пъти по-малко , а Холандия на всичкото отгоре има най- голямото газово находище в Европа , което стига не само за нея , ами за още 5 държави поне !! Освен това Франция има още 5 терминала , също постоянни на сушата , които са също по 15-20 млд куб и тя и преди купуваше руски газ колкото да не е без хич , а терминалите и бяха натоварени на под 50% ! Освен това има газопроводи от Норвегия и Африка и даже не съм стигнал до терминалите в Испания , Португалия , Италия и о , даже близката Хърватска , а за твой ужас от 2 години и в омразната ти Полша , която май също е съседна на Германия. ! Общо взето Европа има терминали за поне 50% НАД потреблението си , просто Германия иска да има и нейни собствени , за да не плаща допълнително за транзит , а не защото няма откъде да прекара газ ! Ама то сам ще го разбереш , но няма да ти хареса , гаранция !
  • 25 Ще им донисе щастие насила...

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Лампе":

    Ще се хилят щастливо по принуда, иначе полет от 6 тия етаж !
  • 26 АZСЪМ🇷🇺ZГруп

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Абе вие вече":

    Обаче "зеления" водород ще ги оправи ;)))
Новини по държави: