Last news in Fakti

27 Септември, 2022 10:13 1 670 49

Ген. Гяуров: В първите редици на бягащите от Русия няма да са нуждаещите се, а синчетата на олигарсите

  • димо гяуров-
  • бягащи от русия-
  • синове-
  • олигарси-
  • нуждаещи се

"Едно е сигурно – обявената мобилизация на до 300 хиляди души няма да реши военната ситуация на терена. Тези хора не са достатъчни на руската армия да обърне хода на войната. Освен това става дума и за неподготвени хора, които трябва да се обучат, интегрират", коментира бившият директор на Националната разузнавателна служба

Ген. Гяуров: В първите редици на бягащите от Русия няма да са нуждаещите се, а синчетата на олигарсите - 1
Снимка: БНТ

ЕС трябва да изготви обща позиция за бягащите руснаци. Европа трябва да затвори границите, според мен. Не трябва да приемаме тези бежанци. В първите редици няма да бъдат нуждаещите се, а синчетата на олигарсите. Това каза в ефира на БНТ ген. Димо Гяуров – бивш директор на Националната разузнавателна служба у нас.

„Аз не вярвам ни най-малко на путинския режим. Всичко трябва да се поставя под съмнение. Едно е сигурно – обявената мобилизация на до 300 хиляди души няма да реши военната ситуация на терена. Тези хора не са достатъчни на руската армия да обърне хода на войната. Освен това става дума и за неподготвени хора, които трябва да се обучат, интегрират.”, допълват от novini.bg
Според генерала вероятно се цели друго: „Може да са част от някакви окупационни войски, които да задържат тези територии след обявяването на резултатите от срамните референдуми в четирите области.”

Той смята, че непропорционалната по места мобилизация в Русия не е ново явление: „Нещата се случват така от самото начало, само че тези млади хора бяха рекрутирани срещу заплащане, а не чрез призоваване на запас. Голяма част от кримските татари са получили призовки през последните дни, а те са обичайните заподозрени, когато говорим за недолюбване на режима в Кремъл.”

„Европа икономически не може да поеме подобна нова вълна. Най-важното – нека оставим недоволните там, на място, да не решаваме проблемът на Путин с недоволството. Руснаците не бягат от война. Европа допуска хора, които не бягат от война, а от социални и други причини – според мен имаме грешна политика към бежанците в последните години”, смята той по повод масовото напускане на руснаци в съседни страни.
Ген. Гяуров вижда от самото начало липса на ефективност, както и тежки дефицити: „Тя се осъществяваше чрез двупотопни мобилни телефони, GPS-и – въобще Русия доказа с тази война, че всичко, свързано с величието на руското оръжие, е един голям балон. Вероятно модерното въоръжение на Русия просто го няма. Да видяхте новите изтребители и танкове? Страната извади от дълбоките резерви танкове от преди 50 години.”

„Преди да се стигне до ядреното оръжие, Путин има още други ужасни оръжия за използване. Ако войната не върви по плана на Путин, можем да очакваме по-радикални действия”, каза още той и смята, че има вероятност да обяви официално война след съответни резултати от референдума.

По повод срещите при премиера и президента във връзка със случващото се в Русия, генералът е на мнение, че обсъжданото в последните дни не е било необходимо и смята, че служебният кабинет трябва да бъде по-активен по отношение на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петзвездни хотели

    51 11 Отговор
    "В първите редици на бягащите от Русия няма да са нуждаещите се, а синчетата на олигарсите". А при украинските бежанци по-различно ли беше? За тях беше обида да са в хотел под 4 звезди

    Коментиран от #10, #11

  • 2 Болшевик

    9 12 Отговор
    Осемдесет години, СТИГАТ!
  • 3 гого

    43 12 Отговор
    ама колко си умен бе ,ами точно опозиционери ,богаташи шлаката ще се махне от Русия .генерале нещо умно да кажеш иначе чеп за зеле не ставаш на хранилката лаеш и ти .а няма да примеш тези бежанци а иначе украйнските мъже на възраст от 30- 50 год може нали? те не са богаташите който избягаха от украйна с скъпите си коли и куфарите с пари нали ?хахахах подлога
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 8 Отговор
    Напишете КАК този ефрейтор стана генерал и КАКВО означава тази фамилия ‼️‼️‼️

    Коментиран от #25, #38

  • 5 Сибирският бръснар

    37 9 Отговор
    Тоя парашутен генерал-ефрейтор е поредният агент на ЦРУ, активиран в последните дни да обикаля по всички телевизии и да дава акъл. Националният предател вместо да се покрие в адвокатската си канторка и да не се показва от срам, пълзи и лае с манипулациите, издиктувани му от Козяк. Явно работата му не върви на добре и така заработва доларчета. Познати маймунджулуци на един цирков артист.
  • 6 няма логика

    26 8 Отговор
    Синчетата би трябвало да има информация за мобилизацията поне няколко дни преди Путин да я обяви официално. Това означава, че синчетата са можели да напуснат Русия преди мобилизацията, а не след нея. Гяуров опитва от време на време да напомни за себе си и все безуспешно. Аз бих искал да питам този натовец или който и да е друг натовец, защо Запада не направи дори минимално усилие да предотврати или спре войната в Украйна? Чу ли няко призиви за сядане на масата и търсене на компромисни решения? Един Макрон се пробва, но го направи толкова калпаво, че беше натирен от Кремъл и сега дори не му вдигат телефона. Вместо опит за дипломатическо решение на конфликта, Запада започна да налага безумни санкции, което още повече ожесточи военните действия и докара до фалит западните икономики.
  • 7 Боруна Лом

    18 6 Отговор
    А БЕЖАНЦИТЕ УКРИ НЕ СА РЕДОВИТЕ.
  • 8 Синчетата на олигарсите

    21 5 Отговор
    Са отдавна в мразения запад😂😂😂за тях има часни самолети яхти и те нема да бегат групово с коли през кпп
  • 9 сирене

    25 6 Отговор
    Тези размишления тип ЕСЕ, докараха България до липса на всякакви ценности. Този послушко е информиран по малко от топките ми.

    Коментиран от #20

  • 10 гого

    22 4 Отговор

    До коментар #1 от "Петзвездни хотели":

    не е политкоректно за медията и генерала да се споменават украйнските богаташи с коли по 100К и нагоре който обикалят Българските улици и ги хранят на гърба на народа с месеци наред по хотели и балкани

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Урюрвкос

    3 9 Отговор
    напротив тоя обаче пропусна и дъщерите на олигарсите са в първите редици (но като доброволци) защото за тях това е пиар ход за криво разбран патриотизъм и се надяват да не стигнат на фронта а да са на топло в някой лазарет. Но за жалост приемат само реално служили в казармите а не тези които са карали военни катедри към вузовете а такива от наследниците на олигарсите няма.
  • 13 Обратно

    6 12 Отговор
    в месомелачката. И да благодарят на родителите си и путлер.
  • 14 Точно както

    18 5 Отговор
    Богатите укри с чисто новите бмвта напълниха морските ни курорти ,вместо да са на бой.ното поле
  • 15 Соваж бейби

    17 0 Отговор
    Ами на Ген. Гяуров му е ясно,че синчетата и дъщерите на олигарсите,имат друг живот и учат в други училища ,ходят с охрана не са като нормалните хора !Той ако има син ще го пусне ли с радост от сърце на война ?Ако се наложи и на България ,мисля че много хора ще започнат да бягат ,който успее .Когато човек бяга ,няма желание няма нищо със страх .В България не си ли криха синовете от казарма ,кой както може ,ако има начин?
  • 16 Завистлив балкански търтей такъв

    5 15 Отговор

    До коментар #10 от "гого":

    Тези украинци с джипките наемат луксозни апартаменти, а не спят в мухлясалите хотели на които ЕС(а не ти) плаща по 40 лева. И на всичкото отгоре в магазините и заведенията правят огромни обороти, с което подпомагат икономиката ни, а не като теб и твоите, да си броят копейките и само да хленчат и да се оплакват

    Коментиран от #24

  • 17 Хаха

    11 2 Отговор
    Не господине в предните редици са т. Н. Либерда, която и тук ако стане нещо такова ще избягат с 200,защото са с раними души. Или както каза един западен журналист тези дни Путин 20 години се опитваше да ги изчисти, а сега с един указ си реши проблема за толкова години
  • 18 Европа трябваше да затвори границите

    13 1 Отговор
    още за афганци и араби вместо да ги кани с широко отворени врати. Вероятно щеше да избегне и Брекзит, за който сътворената от калпавата политика мигрантска вълна беше основна причина. Сега, като ги затвори за православните християни руснаци ще бъде на крачка от помолното създаване на Европейски халифат, на който няма как фон дел Лайен да бъде халиф защото е жена, но Олаф Шолц става за халиф голям салам алейкум дето има една дума!
  • 19 Сибирският бръснар

    15 4 Отговор
    Бягали от Русия??! Ами има да догонват още доста в сравнение с избягалите 12 милиона украинци! Ако дойдат в България, имат си закупени около 500 000 апартаментчета. Няма да ги настаняваме в хотели на държавна издръжка, същевременно возещи се на лимузини и джипки. Кой е сбърканият, ефрейторе?
  • 20 не точно

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "сирене":

    Има ценности, евроатлантически. Основната ценност е русофобията. Другата е джендъризмът, както и любовта с деца и животни. Ценностите не са това, което бяха.
  • 21 Фалшив герой /генерал/

    16 3 Отговор
    а какви са у крайнските синчета, бинесменчета и други такива, който ги обгрижваме във файф старс хотелс и смучат, като вампири от бюджета на на БГ и ЕС
  • 22 Перо

    17 3 Отговор
    А какво правят младите украински мъже с лексосите в БГ, в 5-звездни хотели с басейни? Измисленият “генерал” е видял истината за немобилизираните украинци и сега приписва вината от болната на здравата глава,още повече,че на руснаците не е забранено да преминават границата!
  • 23 Запознат

    13 2 Отговор
    Ся, реално погледнато Гяуров е едно адвокатче, без грам познания и експертиза по националната сигурност. Стана генерал за една нощ благодарение на една креватна история с жена му. Та не разбирам защо давате думата на подобни имбецили? Или контентът и клика е по-важен от истината?
  • 24 гого

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "Завистлив балкански търтей такъв":

    търт ей е на майк а ти сина обороти казваш правят с ваучери дадени им от държавата и кауфканд и лидл парите от който отиват точно за търтийте в еропейския парламен .казваш европа ги дава тези пари ,ами европа колко взима от нас като вноска всяка година бе лишпер .европа нищо даром не е дала всичко е с условие и с процент който пак се връща при тях кухар
  • 25 Хехе

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Като напишем истинската му история и цензурата го трие. Явно срамът не е само негов, едва ли не е национален. А срамът си е заради личната му мерзост, похотлива природа и изглежда е потомствена. Баща му има дял в разграбването на БМФ и това му допринася за подходяща характеристика и преимущества при изучаването му като агент на ЦРУ.

    Коментиран от #33

  • 26 Хаха

    6 2 Отговор
    Е защо така триете много сте раними тва либердата по целия свят все пак е истина, че само такива можете да избягате от отговорност да защитите държавата си сега го виждаме и в Русия
  • 27 шундурко

    7 0 Отговор
    този охо-бохо е изкарал курса нацяло - не че беше умен но поне можеше да си връзва обувките
  • 28 Псевдоним

    11 0 Отговор
    Не мога да повярвам, че човек с такива разсъждения е станал генерал. Нивото му е като на ученик пети клас.
  • 29 Павел пенев

    7 1 Отговор
    Ако подобно събитие се случи у нас,какво ще правят седесарите?
  • 30 БСП на Бунището

    5 1 Отговор
    По- голяма глупост не бях чел отдавна....Значи,онези,които спасяват Живота си бягайки от Войната не трябва да го правят и не трябва да им се помогне да се спасят.....Колко ти плащат Путиновите престъпници да го кажеш това бе,Гяуров????Ставаш Съучастник в престъплението на 21 век,таварищ Гяуров.....Съ участник!!!!
  • 31 МирО

    11 0 Отговор
    Бре що го пускате тоя в нета, без да чета статията само от заглавието ("...бягащите от Русия няма да са нуждаещите се...") си представям какво е нататък. Това да не е тоалетна за "нуждаещи". Пишете смислени работи и не даваите трибуна на всеки срещнат ......
  • 32 Като чета

    2 6 Отговор
    в коментарите тук,дежурното славославене на Русия и започвам да му се чудя на Путин,защо прави мобилизацията в Русия ,а не тук.Обема на почитатели и защитници изглежда толкова голям,че няма да има нужда от руснаци за войната,и месните русофили ще свършат работа за пешечно месо.А и нас ще отърват от натрапчивата си русофилия.
  • 33 Павел пенев

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "Хехе":

    Абсолютно си прав. Певеца Гяуров беше произведен за една нощ от ефрейтор в генерал и спуснат с парашут в НРС. Направи любовна афера с агента на ДС - Антонина Стоянова, а с брата на Петър- Емил Стоянов-обща жилищна кооперация до НДК. Двамата с Петър предадоха целия архив на НРС на ЦРУ при свое посещение в САЩ. С една дума - национални предатели и нищожества.
  • 34 КАК СТАНА ОТ РЕДНИК ГЕНЕРАЛ БЕ ПАРАЗИТ.?

    8 1 Отговор
    И ПРЕДИ ТОВА ЛИ СИ КРАДЕЦ ИЛИ СЛЕД ТОВА ЗАПОЧНА ВСИЧКО !
  • 35 ГЯВУРОВ ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ Е ЗАВЪРШИЛ

    5 2 Отговор
    ГЕНЕРАЛЩАБНА АКАДЕМИЯ В МОСКВА ПРЕДВИД ДАТАТА НА ПРЪКВАНЕТО МУ КАТО ГЕНЕРАЛ ! ТОГАВА НЯМА КАК ДА Е БИЛ В ДРУГА ЗАПАДНА ИЛИ НАТОВСКА , КОЕТО ЗНАЧИ ЧЕ Е БИЛ ЧЛЕН НА БКП !

    Коментиран от #36, #37

  • 36 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "ГЯВУРОВ ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ Е ЗАВЪРШИЛ":

    😀😀
    😀😀
    😀😀
    😀😀
    😀😀
    😀😀
  • 37 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "ГЯВУРОВ ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ Е ЗАВЪРШИЛ":

    Извинявай , ама Ефрейтор в ГЩА ‼️
  • 38 точно така

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Този ефрейтор стана изведнъж генерал и после го изпратиха като посланик в Унгария. Противен, семпъл човек, който покорно слуша когото трябва. И СЕГА СЪВСЕМ "не знае", че "бежанците" от Окраина са всъщност мутресите и техните деца тук, уредени н луксозни апартаменти и хотели на първа линия. АМА ХИЧ НЕ ГО ЗНАЕ!!!!
    Защитниците на Окраина ругаяг Русия и ВСЕ избягват да говорят за зеленчука с непраната тениска - да, да кажат какъв велик стратег и хуманист е, как спазва (ли?) международните споразумения и защо Русия реши да постъпи така? Никой не одобрява военни действия, но след като и Георги Марков, бевшия конституционен съдия каза, че Западът се е опитал да натика Русия и Путин в ъгъла, какво друго да очаква???? ИМА И МИСЛЕЩИ (и умеещи да мислят) хора!

    Коментиран от #47

  • 39 Келт окраинец с джипче за 150 бамбона

    3 1 Отговор
    Браво, бате, точно така е!
  • 40 ТИПИЧНА ФИЗИОМУТРА НА ПРЕСТЪПНИК !

    4 1 Отговор
    САЩО НЕ Е В ЗАТВОРА ТОЯ МОШЕНИК ?
  • 41 Вирус

    0 0 Отговор
    Абе то май и ти си синче на олигарх или на бкп а що не си признаеш хахсха
  • 42 Вирус

    4 1 Отговор
    Измислен генерал дали ходил в казарма сигурно писарушка
  • 43 Сибирският бръснар

    6 1 Отговор
    Както казва някогашният американският президентски съветник Пол Крейг Робертс, как успяват да подчинят западноевропейските лидери и източно европейските ръководители на своята политика: „Ние даваме на лидерите пълни чували с пари. Те ни докладват. Те принадлежат на нас." За ефрейтора едва ил са дали повече от куфарче с пачки. Той сам си е откраднал чувала.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 българански

    1 1 Отговор
    то от окраината бегаха същите тези олигарси и синетата им...
  • 46 Мамул

    1 1 Отговор
    Руските олигарси ги създаде Америка като пета колона! Нали се разбраха да са партньори и да поделят бизнеса

    Коментиран от #48

  • 47 Рико

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "точно така":

    Когато коментираме ,винаги трябва да изхождаме от нивото си на информираност. На Гяуров нито съм му приятел, нито адвокат, но той е по-добре информиран от мен и теб. Може да не е вече в системата, но при всички случаи познава материята по-добре от нас. Да не ставаме смешни, като говорим назидателно.
  • 48 Рико

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Мамул":

    В онези мътни времена при разпадането на СССР ,директорите на държавни предприятия за една нощ станаха техни собственици. Америка е прекалено далече, за да е забъркана в тази метаморфоза.
  • 49 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    Как добре ги разбирате тези работи г-н генерал!Точно както вашите деца и внуци бягат от тук с нашите пари,откраднати от вас!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания