Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Октомври, 2022 15:47 4 837 123

Путин въвежда военно положение в четирите анексирани украински територии

  • путин-
  • военно-
  • положение-
  • окупирани-
  • територии

Указът е публикуван на сайта на президентството

Путин въвежда военно положение в четирите анексирани украински територии - 1
Източник: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин въвежда военно положение в четирите нови региона на страната, съобщава ТАСС.

Указът е публикуван на сайта на президентството, предаде news.bg.

Заповедта е в сила за анексираните на 30 септември от Украйна Донецка и Луганска народна република, както и Запорожка и Херсонска област.

"Подписах указ за въвеждане на военно положение в четирите съставни образувания на Руската федерация (ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска област - бел. ТАСС). Той незабавно ще бъде изпратен за одобрение в Съвета на федерацията и Държавната дума ще бъде информирана за решението", съобщи Путин на заседание на Съвета за сигурност, което той проведе чрез видеоконферентна връзка.

Съгласно закона президентът на Руската федерация трябва незабавно да информира Съвета на федерацията и Държавната дума за въвеждането на военно положение.

Освен това руският лидер въвежда средна степен на реакция в регионите на страната, граничещи с Украйна, както и висока степен на тревога в останалите региони на Централния и Южния федерален окръг. Съгласно указа в други области на Русия се въвежда ниво на основна готовност.

Средното ниво на реакция се отнася за Крим, Краснодарски край, Белгородска, Брянска, Воронежка, Курска, Ростовска област и Севастопол.

Това означава, че властите в тези региони "упражняват правомощия за провеждане на мобилизационни мерки в икономическата сфера, в изпълнителните органи на тези съставни образувания на Руската федерация и местните власти, индивидуални мерки за териториална отбрана, мерки за гражданска защита, защита на населението и териториите от естествен и техногенен характер, както и правомощието да прилага мерки за задоволяване нуждите на въоръжените сили на Руската федерация, други войски, военни формирования и органи и нуждите на населението".

Русия анексира голяма част от Запорожка, Херсонска област и ДНР и ЛНР, след като проведе "референдуми" - гласувания, които бяха осъдени от Киев и западните правителства като незаконни и принудителни.

Редица държави обявиха, че няма да признаят референдумите и анексията. Сред тях са и съюзници на Русия, като Сърбия, които преди това се обявиха срещу антируските санкции.

По-рано днес беше съобщено, че в Херсонска област е започнало "организирано преместване" на жители от десния към левия бряг на Днепър, където вече са разположени бази за временно настаняване.

Русия обяви, че анексираните украински територии са под нейната ядрена защита

Кремъл признава, че все още се работи по тяхното "интегриране"

До евакуацията на населението се стигна, след като окупационните власти на областта предупредиха, че украинската армия ще се опита да си върне Херсон.

Сергей Суровикин, командир на обединената групировка на руските войски в Украйна, каза, че не могат да бъдат изключени "трудни решения" по отношение на Херсон.

Според руски военни блогъри тези думи доказват лошото положение на руските части, които се предполга, че са около пет пъти по-малко от събраната в района украинска войска.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    58 26 Отговор
    Те там са във война от осем години.Свикнали са.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    76 47 Отговор
    Нали нямаше да има военно положение, бе Путине? Не спря да лъже, ей!

    Коментиран от #21, #65

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 честен ционист

    2 46 Отговор
    Скоро и Задунайская ще въведе извънредно положение.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 1234

    39 40 Отговор
    Това автоматично означава, че този път вече ще има як бой както би следвало.

    Коментиран от #29

  • 9 Глупаци

    44 24 Отговор
    Те са си във военно положение от 24 февруари 😁😁😁джуджи у прекалил пак с ботокса
  • 10 Бай Иван

    48 45 Отговор
    Каквото и да прави, путин ,ще загуби тази война
  • 11 Минувач

    52 45 Отговор
    Не знам, на какво се надяват и украинците, и Запада. Каквото и да направят, ако ще и да вземат Херсон, тая война НЯМА да я спечелят, както и НЯМА да си върнат анексираните територии. Руската армия може да се отдръпва, да напредва, но ще идва още и още..Мобилизацията е в ход, скоро идват новите подкрепления. Уран започва да праща и ракети, не само дронове. Украинците не могат да възстановят толкова загубите си, колкото руснаците, да не говорим, че ще бъдат и с ограничения за тока, водата, комуникациите и снабдяването. Скоро и за оръжейните помощи. Путин щом веднъж е анексирал, НЯМА как да ги върне, край, финито, конец! Няма да се излага или да предаде руснаците, които уж ги е приобщил, а после да ги връща пак. Това е огромна държава и сила с имперско мислене, няма как да върне назад земите и да си плюе по авторитета. Само ще се проточва войната и само ще мрат войничета от двете страни. Не мирясаха Киев с автономия на Донбас, сега ги загубиха, няма вариант Русия да ги върне, а ако ще да трябва да използва нещо много сериозно във войната.

    Коментиран от #14, #19, #47, #94

  • 12 Павел Николаев

    28 25 Отговор
    Дано разбират какво означава военно положение в Киев (бункера)
  • 13 Отвратен

    34 25 Отговор
    Безсилен Изрод !
  • 14 БСП за България и Радев

    18 10 Отговор

    До коментар #11 от "Минувач":

    Прав сте другарю! Нас не догонят!!!

    Коментиран от #108

  • 15 Вместо ратник - ватник

    30 22 Отговор
    Първо военно положение в окупираните територии, а скоро и в Масква🤣🤣🤣
    Сега е момента нашите храбри русофили да скочат в защита на истинската си родина. После ще им вдигнат МОЧА в сибир 🤣🤣🤣
    И статуя на путлер, възседнал магаре 🤣

    Коментиран от #25, #67

  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    23 16 Отговор
    Движите се няколко часа след моите инфо.Кога ще напишете ,че и руски войници се изтеглят от херсона???Не разбрах мишел,ще завладява ли киев или само харков и одеса???какви са плановете,а??Прости сте като руски войник........
  • 17 Лъжа!

    32 14 Отговор
    Няма нищо вярно! Военно положение се обявява по време на война, а това не е война, това е Спец. Операция! Путин или лъже както винаги, или се е объркал, както винаги.

    Коментиран от #26

  • 18 Хаха

    30 9 Отговор
    Ние от Асоциацията на Рублофилитe в България искаме закон против говорене против Путин! Нас ни е много страх от него и се напишкваме нощем, даже сме по-страхливи и от западните жендъри! Затова, друзя, немедленно с Костадин Лъвското Сърце се събираме всичките 15 бесни страшни пенсии на протеzт пред МОЧА, да защитим Митрофановая и да напишем закона! ААААААААААА
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    17 12 Отговор

    До коментар #11 от "Минувач":

    Разбираши ли не разбираш,но си напипал истината.Това е психопортрета,който са направили ротшилдите на лудия и затова русия ще стане 60милиона.Без да разбираш ,попадаш като тотален лаик на Злато,но не знаеш какво е злато и затова ти го вземат!
  • 20 руский пияница

    26 6 Отговор
    Пък знайте ли , че Русия била 86-та в света по БВП от глава на населението ?

    Коментиран от #40

  • 21 Що да лъже

    8 17 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    И според теб, да хвърли хората на кучетата ли? Голяма логика. Той си варди хората. Точно, че си спазва думите и не ги лъже.
  • 22 Логично

    13 19 Отговор
    Нормално ! Всички знаем , че Западът и киевската хунта сега започват типичните си терористични атентати ! 🤔
  • 23 Руски милиционер>български

    7 9 Отговор
    Тез стават банални със опитите си да произвеждат новини..жалка работа

    Коментиран от #41

  • 24 Котка ученият

    18 4 Отговор
    Военното положение ограничава и свободата на корабоплаване и дава право на конфискация на кораби.Това несъмнено ще се отрази на изпълнението на зърнената сделка при най-малката заплаха.
  • 25 Иво

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Вместо ратник - ватник":

    Те да защитават Русия а ти Украйна.

    Коментиран от #48

  • 26 Ти лъжеш!

    16 6 Отговор

    До коментар #17 от "Лъжа!":

    Не е Спец. Операция, а е Спец. ВОЕННА Операция. Умишлено и преднамерено изтърва ВОЕННА, което вече може да доводе до военно положение.

    Коментиран от #31

  • 27 Мдааа

    24 14 Отговор
    Само да питам, мислите ли русофили, че хората са гласували свободно на референдум, за да бъдат изпратени сега на война? И понеже много му се кефите на Путин, ще ви кажа, добре че са украинците за да го спрат! Вярно е, че плана на Путин е бил да тръгне към Европа. Ако украинците се бяха предали, Путин щеше да завърти тяхната армия към Европа! Руската терористична държава, трябва да бъде спряна! Методите на война на Путин, не се различават по нищо от методите на Хитлер! Жалко е, че в 21 век, трябва да се преживява ВСВ наново! Надявам се Путин да не докара трета световна война!
  • 28 Котка ученият

    8 7 Отговор
    Всяко политическо решение на Москва е насочено преди всичко към отслабване на Брюксел. Военното положение ще изостри и задълбочи проблемите в Черно море

    Коментиран от #53

  • 29 Дааааааа

    19 8 Отговор

    До коментар #8 от "1234":

    Девет месеца го чакаме този як бой и все не се случва! Може би як бой за рушмените?!? Дааа ТОЙ Е НЕИЗБЕЖЕН!!
  • 30 МУА ХА ХА ХА ХА ХА

    17 8 Отговор
    5те процента путинисти си мислиха, че Русия ще ги защитава от останалите. Сега на бързо ще станат про-украинци, че иначе ще бъдат мобилизирани за нула време.
  • 31 Запасняка

    11 5 Отговор

    До коментар #26 от "Ти лъжеш!":

    И до моГилиZация също може да доведе, не пълна а Специална.
  • 32 Мммммм

    17 11 Отговор
    Надявам се, че Путин ще бъде спрян чрез тези новосформирани армии! Надявам се, че тези народи от Украйна, няма да тръгнат да воюват един срещу друг, единствено заради фалшивите референдуми!
  • 33 Теле

    4 18 Отговор
    Ураа ще гризне укрия атом

    Коментиран от #37, #44, #50, #56, #59

  • 34 Впечатлен

    12 6 Отговор
    Няма лабаво, жужето е много ядосано
  • 35 Васил

    18 13 Отговор
    Поредните тъпи укази на Путлер колко е жалък.
  • 36 П.Утин

    17 11 Отговор
    От днес военно положение - всички на бой срещу рашистките окупатори !

    Коментиран от #51, #52

  • 37 е ми

    14 6 Отговор

    До коментар #33 от "Теле":

    теле си. Нали се сещаш на къде ще тръгне после атомния облак. няма по-тъпо от путлеаста бе. Ша си запали къщата да изгори на съседа плевнята.
  • 38 Факт

    15 5 Отговор
    Военно положение предполага суспендиране на гражданските права! Явно партизанските удари и акции вече им идват в повече ма ушанките.
  • 39 Дасо

    8 10 Отговор
    Русия изпада в същата ситуация ,както САЩ в Япония през ВСВ. Руснаците са по силни,с по голям човешки ресурс,по добре съоражение,но срещат много силен отпор,който ще направи войната кървава и дълга. САЩ си решиха проблема с две атомни бомби.Да видим Русия какво ще направи.

    Коментиран от #85

  • 40 Дааааааа

    14 9 Отговор

    До коментар #20 от "руский пияница":

    Щом Италия има по голям БВП от Русия, какво по вече да се каже?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Котка ученият

    9 9 Отговор
    Глупаво е да се смята, че черноморските държави няма да почувстват последствията от указа на руския президент. Войната си е война. Брюксел се включи в тази война и въвлече всички нейни членове в една кървава месомелачка.
  • 43 Бяла Роза

    14 6 Отговор
    Специалната операция става все по-специална, а частичната мобилизация все по-частична. Абе като цяло - безаналогова работа.
  • 44 А бе кух

    9 2 Отговор

    До коментар #33 от "Теле":

    Ти къде ще се скриеш? Да не мислиш че радио-активния облак и проникващата радиация могат да бъдат направлявани?!?
  • 45 Спрете войната

    18 12 Отговор
    Не се страхувайте. Руската федерация не съществува вече, така че всякакви напъни и укази на московските ченгета и техните заплахи изглеждат жалки и не на място. Херсон ще бъде върнат на Украйна до края на месеца. После следва Крим и окупираните земи. Очаквам Путин да бъде свален януари февруари до към май.

    Коментиран от #101

  • 46 Иванушка 🇷🇺

    14 10 Отговор
    Важното е груз 200 да върви към алкохолната джамахирия и путанита да е с кръвно 250 на 300 и пълен памперс под миндера у бункеро! И нашите рублоклошари да реват на умрело от кофите.

    Коментиран от #74

  • 47 Спротив

    14 12 Отговор

    До коментар #11 от "Минувач":

    Русия вече изгуби войната, какви са тези тъпотии които драскаш? Ще загуби и вътрешната си война между имперските клики.

    Коментиран от #68, #72

  • 48 Аз Защитавам България

    14 9 Отговор

    До коментар #25 от "Иво":

    Просто разбирам, че е по-добре това да стабе на украйнската граница, отколкото на Дунава.
    А ватниците-петоколонници са два типа. Едните вземат пари от вражеска държава, за да прокарват пропагандните и опорки и да дестабилизират страните от ЕС. А другите са жертва на вековно промиване на мозъците, осъществено след 44г. от рашляците и комунягите. Те дълбоко вярват в простотията за "Освобождението" от 1878 и добрините на русия. Но и двата вида са насочени в една посока - прокарване на интересите на вражеска държава в България.
  • 49 Рублоибрикчия с име крадеф!

    14 8 Отговор
    Пияната армия се проваля пак, алкохолните мужици бягат и пищят като девачки, рублите свършиха
  • 50 Любопитен

    7 4 Отговор

    До коментар #33 от "Теле":

    Ти наясно ли си какво ще те стигне чифтокопитно-стъпалоходящо??
  • 51 Така е

    12 8 Отговор

    До коментар #36 от "П.Утин":

    Като ги изпращат на война, защо да се бият за Русия? Защото са били използвани на фалшиви референдуми ли? Надявам се, че сега украинците ще се събудят и ще видят истината, че са били използвани! Путин трябва да бъде спрян и свален.

    Коментиран от #55

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Куче неграмотно

    13 8 Отговор

    До коментар #28 от "Котка ученият":

    А бе къде е тръгнала тази опоскана и опърпана Русия, да се клещи на целия свят?!?
  • 54 Гадове

    13 7 Отговор
    Влезнали на чужда земя и ти обявават военно положение на твоята земя. Хахаха.
  • 55 ЛОПАТАР

    7 9 Отговор

    До коментар #51 от "Така е":

    Ходи го спирай, надявам се си останеш там, на мен урките са ми никакви
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ЛОПАТАР

    5 9 Отговор
    Значи ако пишеш срещу Уеср.айна, коментара се изтрива, да живее българските независими медии!

    Коментиран от #89

  • 61 ГрзнешДръвцето и ти

    12 5 Отговор
    Абе тУпак и ти ще отнесеш радиация!
    А путлера пусне ли атом, ще е в отвъдното за секунди, а вие русоффилистиците ще гризнетедървото!
  • 62 Бай градски

    3 2 Отговор

    До коментар #52 от "ЛОПАТАР":

    В днешните времена човек все от нещо ще умре.

    Коментиран от #64

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ЛОПАТАР

    4 6 Отговор

    До коментар #62 от "Бай градски":

    Да но не и срещу Русия
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Я по-леко

    5 9 Отговор

    До коментар #52 от "ЛОПАТАР":

    Май и в рашистката армия е пълено джендърля, едно клипче ми излезе дето единия солдатин правше свирчици на деугя солдатин, а от дрончето дето ги снимаше им пуснаха една бомбичка за по експлозивен финал! Та по-леко с джендер,..

    Коментиран от #69, #70

  • 67 Въпрос?

    5 7 Отговор

    До коментар #15 от "Вместо ратник - ватник":

    Използваш руски думички.Ти самия си руснак.Ти си заминавай там!Ние сме си българи и сме си в родината.
    Махайте се с вашите чужди войни!Заради укри няма да умираме!

    Коментиран от #78

  • 68 Котка ученият

    10 6 Отговор

    До коментар #47 от "Спротив":

    Всъщност Русия още не е започнала войната. Западът се заблуждаваше, като смяташе, че Москва трябва да концентрира усилията си върху победи на бойното поле. Ресурсната база на Европейския съюз стана посоката на основния удар. Без нормализиране на отношенията тази база ще бъде ерозирана и дезинтегрирана.Америка не е в състояние да компенсира катастрофата.

    Коментиран от #77

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Хаха

    8 6 Отговор

    До коментар #66 от "Я по-леко":

    Бреййй вашата укро пропаганда до вчера бяха за знамето в цветовете на дъгата.Покрай маймунската шарка ли ви дойде акъла в главата?И другото,което е много интересно е,че всичките сте фенове на тревата до един.Писна ми от вас на различни сайтове да ми хвалите тревата.Заминавайте си в Укроленд да си пафкате на воля!
  • 71 Коко

    6 7 Отговор
    Анексирала...
    Това коя подлога го измисли!?
    Върна си част от откраднатите земи е точната истина!
  • 72 Минувач

    5 7 Отговор

    До коментар #47 от "Спротив":

    Никой не е загубил войната, докато не я загуби. Аз лично не искам България да загуби. Но и гледам реално на нещата там в Украйна ... Самият факт, че Русия има многократно по-голям военен ресурс от Украйна, както и нужда да запази авторитет, ме кара да мисля, че те няма да допуснат да се оттеглят, като победени. Западът има само едно оръжие срещу Русия - санкции и откъсване на икономиката, но този патрон вече е изгърмян, а Русия не спря. Следващите санкции могат да бъдат само срещу определени руснаци, т.е. без никакъв ефект. Някои руски стоки за износ сега няма как да се ограничат, защото Западът не може без тях. Затова, без да ме слагаш в никакъв параграф русофил, русофоб или т.н., това са реалностите за мен.

    Коментиран от #79, #93

  • 73 Тъпи опорки от руслямия

    8 2 Отговор
    На русо робите им е спусната опорката да плашат с ядрен удар хората! Само дето има една приказка българска “който нож вади, от нож умира”

    Коментиран от #91

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 НАГЛОСТ

    5 3 Отговор
    Турция обяви военно положение в КЪРДЖАЛИ 🤣
  • 76 Котка ученият

    3 8 Отговор
    Русия се промени. Днес тя е не по-малко технологичен гигант от САЩ, Китай или ЕС. Русия произвежда собствено 5G комуникационно оборудване, атомни ледоразбивачи, луксозни автомобили и граждански самолети. Западът проспа всичко и сега изглежда тъпо и смешно.

    Коментиран от #83, #86, #88, #102

  • 77 Спарки

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "Котка ученият":

    А бе котка учен те хората половин година спът и не правят нищо по тия въпроси..мине ли време шута в дто на путин и никакви газове към Европа лапането свърши..като се правят на играчи играта веднага става груба
  • 78 Аз съм българин поне колкото теб

    2 3 Отговор

    До коментар #67 от "Въпрос?":

    А това, че използвам чужди думи не е страшно. Наричат се чужди езици. Мога да използвам и английски ако предпочиташ, но целевата група няма да разбере.🤣🤣🤣
    Аз не водя чужди войни, а се опитвам да осмея и изоблича вражеската пропаганда в този сайт.
    Путлер вече ни обяви за враг. Причината тази война да не е "НАША" е упоритостта и храбростта на украйнските войници. И аз предпочитам никога да не става наша, следователно трябва да бъде спечелена там. Логично, нали?

    Коментиран от #98

  • 79 Грешка!

    6 5 Отговор

    До коментар #72 от "Минувач":

    Запада има оръжие и морал и право да въоръжи Украйна. Русия е под санкции и тотална Изолация! Как ще завърши “спец.военна операция”?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Путлер е в пълна безизходица.

    9 3 Отговор
    Вече каквото и да направи е контрапродуктивно. Потъва към крайцера мусква...
  • 82 Редови

    4 5 Отговор
    Факти, държавата се тресе, пред конституционна криза сме, а вашата водеща новина е за Русия и Украина.
  • 83 Чакай малко

    4 2 Отговор

    До коментар #76 от "Котка ученият":

    Това коя година е 2122 ли?
    Тия неща които си написал ,даже и в бъдещето да трудно постижими за тъпите ушанки .
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Тъпотия

    8 0 Отговор

    До коментар #39 от "Дасо":

    Тъпотия е да сравняваш 1944г с 2022г.
    Хората са различни, бомбите също!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Чипове от перални

    8 4 Отговор

    До коментар #76 от "Котка ученият":

    Русия не може да произведе обикновенна грес, без западни присадки!Кви кораби, кви самолети ?🙄🤣
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 4 Отговор
    ПУТИН е АГРЕСОР
  • 91 ЛОПАТАР

    2 5 Отговор

    До коментар #73 от "Тъпи опорки от руслямия":

    От тоя нож ще умрат всички, поне ще се отървем от тая западна пропаганда завинаги
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Анализът ти е почти верен

    8 6 Отговор

    До коментар #72 от "Минувач":

    Почти! Русия вече загуби всякакъв авторитет. На нея вече не се гледа като на суперсила, а като на регионална сила с атомно оръжие. Нещо като Пакистан, например. Вече никой лидер в света не си прави илюзии, че Русия ще е заплаха за НАТО или ЕС. С авторитета им е свършено.
    Що се отнася до санкциите, те ще се засилват. Въпроса е да се намери точния баланс, както ти правилно посочи. Към момента изглежда санкциите дават желания резултат. Но не се съмнявай, че при ескалация, НАТО може да направи много повече от тези санкции.
    Важно нещо, което пропускаш е въоръжението. НАТО въоръжава Украйна и това само ще се засилва. Русия няма дори част от производствените възможности на НАТО. Както виждаш използват ирански дронове и молят С. Корея за ракети. Колкото повече продължава конфликта, толкова повече това ще се усеща.
    Русия ще бъде спряна !!!

    Коментиран от #122

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Механик

    5 13 Отговор
    Няма "анексирани" и най-вече "украински"! Анексираните са пръсединени с референдум към Русия. Референдум на който руснаците поканиха у ООН и какви ли не. Те естествено не пожелаха да са наблюдатели, за да могат да лаят после.
    Колкото до "Украински", то такова понятие няма. Това си е руска земя.
    п.п.
    А, плюйте сега на воля, а после идете да си получите шекелчетата.

    Коментиран от #100, #118

  • 96 Редови

    3 0 Отговор
    и да триете коментара, не променя истината. България е по-важна от всичко останало. Хората живеещи тук и сега са важни.
  • 97 Ами сега?

    9 2 Отговор
    Е какво военно положение след като война няма? Може да въведе единствено "операционно" положение. Другия вариант е да признае, че има война, а не да се прави на умряла лисица.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Вова

    7 1 Отговор
    Засега е частично военното положение. Скоро ще е пълно. За цяла Русия. Е те такъв поZор надминава и най-смелите очаквания.

    И последно за един приятел питам. Русия обявила ли е ВОЙНА на Украйна?
  • 100 Вова

    7 1 Отговор

    До коментар #95 от "Механик":

    Реално русия не разполага с руски земи. Ако Московията се брои за руска, то всичко останало е откраднато. Скоро всеки народ ще си има своята земя.

    Коментиран от #113

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 кажете

    5 2 Отговор
    има ли по тъпа страна от русия , със всичкичтози ресурс да живеят като аборигени и да заплашват целия свят

    Коментиран от #112

  • 105 Ехаа

    1 3 Отговор
    Как само пердаши украинската армия ....нищо че е 5 пъти по-голяма и запада я залива с оръжия но иначе руснаците били слаби!? Ами бийте се като мъже...равни бройки а не като шведите пет налитат на един
  • 106 ЛОПАТАР

    3 3 Отговор
    Момчета свободни сте да вървите..
    пътят за Украйна е отворен..
    границата е отворена
    никой няма да ви осъди...
    може и да ви похвалят,
    може и да ви платят..

    Вървете да се сражавате с Путин..щом толкова го мразите...

    но за децата на нормалните хора вие не отговоряте..
    вие там други не може да пращате..
    идете вие..

    Изглежда, че и за чистачи на тоалетни не ставате,
    защото не сме чули за нито един български герой в украйна..
    ако имаше щяха да ни го покажат..
    изглежда вие сте хора които в реалния живот никой не възприема като нещо сериозно..

    Коментиран от #107, #114, #121

  • 107 След като те не могат

    1 1 Отговор

    До коментар #106 от "ЛОПАТАР":

    да пращат други хора, защо ти можеш да пращаш тях ?
  • 108 Констатирал

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "БСП за България и Радев":

    Другарю, няма кой да ви гони, няма защо товарищч! Вие отдавна не ни вълнувате!!
  • 109 Таки Брашнаров

    1 0 Отговор

    До коментар #103 от "Ако те срешна някаде ти обещавам":

    Викни ме мене да помагам
  • 110 значи

    1 0 Отговор
    тоя сайт се е превърнал в трибуна на пъпчиви тинейджъри и на маразматични старци...много мозък се ръси тук, много нящо...
  • 111 Бесен - _Язовец

    2 3 Отговор
    Вчера Песков каза, че новите територии са пид защита на Ядрената триада днес военно положение следователно обявяване на война и вс приключи за, Окрайна, НАТО и петоколонниците. Война значи прекъсване на вс снабдителни линии на врага, независимо къде се намират. НАТО ще яде бой.

    Коментиран от #115

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Ъхъ

    1 2 Отговор

    До коментар #100 от "Вова":

    айде Русия си имала Московията...а белите навлеци дали ще си тръгнат от Северна Америка и да оставят тая земя на народите там?
  • 114 Запознат

    1 1 Отговор

    До коментар #106 от "ЛОПАТАР":

    Има такива българи, но имената им не се огласяват! Веднага щяхте да започнете тормоз върху близките им заблудени, комуноидни!! И защо ни натрапвате някакъв си изтрещял диктатор като еталон за нормалност, след като е презрян от целия свят?!?

    Коментиран от #116, #117

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 ами

    2 1 Отговор

    До коментар #114 от "Запознат":

    има има...беха трима, барабар с глиги, ама той избега...другите двама са неизвестни...:))))
  • 117 ЛОПАТАР

    1 2 Отговор

    До коментар #114 от "Запознат":

    Нищо не ти натрапвам, просто си имам мнение, а Путин дали е презрян от някого това него едва ли го интересува, важното е да си изпълни целите

    Коментиран от #119

  • 118 Старшината

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "Механик":

    Алоууууу ,не знам на какво и къде са те учили, но имаш много сериозни пропуски!! Украйна е суверенна държава!! Беше част от СССР , НО БЕШЕ!! А и ти си никой за да прекрояваш граници!!
  • 119 Запознат

    2 2 Отговор

    До коментар #117 от "ЛОПАТАР":

    Да бе,бил изразил лично мнение?!? Та това е чиста агитация и активна манипулация за една мъртво родена кауза!! Много скоро, много, ама много ще го заинтересува ! В това бъди по вече от сигурен!!
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Има явно

    1 1 Отговор

    До коментар #106 от "ЛОПАТАР":

    От скоро четеш новини 😯
  • 122 Минувач

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "Анализът ти е почти верен":

    Не съм съгласен! Недей да си мислиш, че НАТО и Западът могат безгранично да доставят оръжие в Украйна в този обем. В поредица от статии се посочва, че в много от тези държави, вкл. САЩ, боеприпасите са спаднали до критично ниски нива, а за попълването на запасите трябват до 2 години. Виждаш и недоволството на Запад, тези хора там искат стандарт на живот, заплати и помощи. Производството на оръжия не носи грам печалба, защото Украйна не плаща, дори напротив, то носи разходи за труд, енергия и суровини. А всичко това е и на фона на оскъпено производство и цени. Русия далеч не е свършила ракетите и снарядите си, недей да се заблуждаваш от пропагандата. Те ползват евтини дронове, както и неруски ракети, защото пазят своите в резерв, нещо като тил по време на война, защото заради НАТО, ако ги нападне евентуално, не могат да са оголени военно. Внасяйки чужди и не толкова добри, но пък евтини дронове и ракети,без нужда от време за производство и т.н., те се пестят. А дали авторитетът им е пострадал, ще видим ... Победителите не ги съдят, знаеш. В чужди форуми защитаващите Русия мнения, които чета са уникално много, всички против политиките на САЩ и нацистите в Украйна. Мнения от Европа, Азия до Африка. Ако Русия спечели, в което не се съмнявам, едва тогава по световните медии ще се появят мнения и анализатори за причините, за Азов, за нацистите и за Донбас. И пак казвам - не е за първи път Русия дори да губи свирепо в началото на дадена война, но накрая печели. П
  • 123 Минувач

    0 0 Отговор
    ... Просто е огромна, неизчерпаема и силна. Ако ще и да я изтласкат, ще се прегрупира, ако ще да е след половин година и пак ще дойде още по-силна за вече своите земи, които тя казва, че са нейни. Русия вече няма, какво да губи, всяка възможна сериозна санкция вече е в сила, няма повече какво да губи. А Украйна ще се задъха в дълга война, няма достатъчно хора и помощите към нея ще намаляват. Кажи ми след месец, когато 300 хил руснаци навлязат в Украйна, тя с какво ще ги спре, с коя нова помощ, с ПВО ли? А тази армия ще навлезе след много по-силен обстрел и артилерийска подготовка с иранските ракети и дронове.
Новини по държави: