Last news in Fakti

18 Ноември, 2022 09:26 1 195 3

Пендаровски: Промяната на конституцията няма да ни дестабилизира

  • стево пендаровски-
  • северна македония-
  • балкани-
  • българия-
  • конституция

В момента за такива промени биха гласували само 74 депутати

Пендаровски: Промяната на конституцията няма да ни дестабилизира - 1
Снимка: БГНЕС

Промяната на конституцията с цел вписването на българите в нея не е страшна и няма да дестабилизира държавата, заяви президентът на РС Македония Стево Пендаровски. Според него, обаче, няма необходимото мнозинство в парламента, за да бъдат гласувани тези изменения, предаде БГНЕС.

„Аз съм първи в подкрепа на промяната и за вписването на българите в конституцията, тъй като не смятам, че е страшно и че те ще дестабилизират Македония. Освен македонци имаме и други народи тук. Но ако нямаме необходимите 80 депутати, как ще направим тези промени?”, коментира Пендаровски пред Телевизия 24.

Според президента, от публичната информация става ясно, че в момента за такива промени биха гласували само 74 депутати, независимо дали от управляващото мнозинство или от опозицията. Пендаровски е на мнение, че правителството трябва да разговаря с опозицията, за да постигне необходимото мнозинство.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а насадената омраза

    7 0 Отговор
    нея какво я правим
  • 2 Перо

    11 0 Отговор
    Знаят си “макетата” кирливите ризи,че са измислена и несъществуваща нация и страшно се боят про-сръбските македонисти,да не настъпи катаклизъм! В Албания българското население е признато, работи и плаща данъци на държавата и няма никакви случаи на престъпност или безредици! “Макетата”,още си живеят през времето на Тито и не искат да разберат,че каузата им е пердута! Както казват албанците: “Господ ви направи българи,а Тито “македонци”. Техен /на /РСМ/,национален герой е Колишевски! “Нация” и “език”,създадени с указ от АСНОМ! За един ден създадоха “македонци” и “македонски” език! Легнаха си българи,събудиха се “македонци”! Сега да решават искат ли ЕС или не! Само избори или референдум ще решат въпроса,но картите са хвърлени и БГ и ЕС искания и условия,няма да се разминат! Както пише в Библията “и ще познаеш истината и истината ще те направи свободен”. Дойде това време!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: