Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 15:44 950 2

Стратегическа визита в Париж

  • аналена бербок-
  • германия-
  • франция

Аналена Бербок пристигна на посещение във Франция в момент на напрежение в двустранните отношения

Стратегическа визита в Париж - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Визита на германската външна министърка Аналена Бербок във Франция започна с посещение в училище, в което децата се обучават по специална френско-германска програма, предаде ДПА.

Тази сутрин Бербок се срещна с колежката си Катрин Колона и с ученици от т.нар. "Абибак клас", който осигурява едновременно германска и френска диплома за средно образование и достъп до висшите училища и в двете страни.

Бербок пристигна във Франция на фона на възникналото неотдавна напрежение между Париж и Берлин. В края на миналия месец беше отложено съвместно заседание на двете правителства, като според Германия една от причините е била необходимостта от координация по някои "двустранни въпроси". Елисейският дворец заяви, че е било нужно повече време за съгласуването на въпроси в сферата на отбраната и енергетиката.

В Париж Бербок ще участва и в Третата международна дарителска конференция за Молдова, която беше изключително тежко засегната от войната в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    2 0 Отговор
    Хаха каква Европа бе тоя умрел континент
  • 2 Тази с маската

    1 0 Отговор
    Бербокова е много про100-а!
    Направо е учудващо, как може такава посредствена и слабо образобвана жена, с много слаб умствен багаж, да представя Германия по света???
    Ама нали такива си имаме и в България? Разни Кирчоивци и Кокорчовци?
    Същите.
Новини по държави: