Last news in Fakti

23 Ноември, 2022 10:37 862 3

Гърция привлича „дигиталните номади“

  • дигитални-
  • номади-
  • гърция-
  • работа-
  • лаптоп

Перспективите, които предлагат за развитието на Гърция т.нар. „дигитални номади“, беше тема на първата конференция „Работа от Гърция“

Гърция привлича „дигиталните номади“ - 1
Източник: Shutterstock

Перспективите, които предлагат за развитието на Гърция т.нар. „дигитални номади“, беше тема на първата конференция „Работа от Гърция“, организирана от Marketing Greece – обединение, създадено за представяне на възможностите на гръцкия туризъм, съобщава ЕРТ.

Министърът на туризма Василис Кикилиас каза пред форума, че в очите на северноевропееца Гърция е идеалната дестинация както за работа като „дигитален номад“, така и като място за живот след пенсиониране.

Кикилиас подчерта, че Гърция може да съчетае традиционното гостоприемство със съвременните инструменти на маркетинга, които помагат за представянето на нови туристически продукти. Той сподели, че представители на големи международни туристически компании изразяват желание да работят в Гърция и заявяват, че с климата си страната помага за доброто психологическо състояние на служителите им.

От своя страна министърът на дигиталната политика Кириакос Пиеракакис каза, че Гърция вече предоставя различни облекчения за дигиталните номади да се установят в Гърция. Едно от тях е, че след няколко седмици вече ще стане възможна регистрацията на еднолично дружество чрез портала на гръцката администрация gov.gr.

През 2018 г. електронните услуги, които е предоставила администрацията, са били 9 милиона, а тази година вече са достигнали 1 милиард.

Алтернативният министър на външните работи Милтиадис Варвициотис отбеляза, че Гърция е сред първите страни, които са се ориентирали в новата тенденция на дигиталните номади, които работят с един лаптоп и обикалят целия свят. Гръцкото външно министерство вече е въвело специални бизнес визи, визи за дигитални номади и студентски визи и пристъпва към въвеждането на медицинска виза за посетители, които искат да дойдат в Гърция за лечение.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 QR Виза

    10 3 Отговор
    И след една година живот в гърция "дигиталните номади", ще се превърнат само в номади... хапка, пиййка, паралийка, ей тия три неща, а работата "аврио" хаха?!

    Коментиран от #2

  • 2 не си в позиция да пророкуваш това

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "QR Виза":

    Отдавна официалната политика на Гърция е в защита на ИТ сектора, а по свои критерии и дигиталните номади избират Гърция, а НЕ БЪЛГАРИЯ!!!! А ние имахме доста потенциал за това още от преди 1989 г. . Не говора за Мария Габриел-ова - еврокомисар, която никак не ми е убедителна в ролята си и от която НИКАКВА полза няма държавата ни в резултат на нейната политика.

    ПИТАМ - кажете ми, критикари на другите страни, поне ЕДНА област, където НИЕ сме предпочитани????Задавате ли си въпрос за имиджа на България навън????

    Коментиран от #3

  • 3 Браво

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "не си в позиция да пророкуваш това":

    Грубостта и простотията тук са доста отблъскващи. Много туристи, посетили България, оставят своите отрицателни отзиви в безкрайния Интернет. Уви! За разлика от нас, гърците умеят да се държат възпитано както помежду си, така и с външните хора. По-организирани са. Ако забелязваш, те сами се предлагат като място за живот на пенсионери и компютърни номади. А у нас условията за пенсионери и за всякакви номади са доста по-добри. Но не ми се говори.
Новини по държави: