Last news in Fakti

7 Декември, 2022 22:10 1 673 7

Планът на Ердоган! Турция даде ултиматум на кюрдите да се изтеглят от определени райони в Сирия до две седмици

  • турция-
  • сирия-
  • сили за защита на народа-
  • реджеп ердоган-
  • кюрдска работническа партия

Според информацията Анкара настоява кюрдските милиции да напуснат Манбидж, Тал Рифат и Кобане, като в противен случай заплашва с военна операция срещу подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили

Планът на Ердоган! Турция даде ултиматум на кюрдите да се изтеглят от определени райони в Сирия до две седмици - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турция е поискала от Русия и от САЩ за окажат натиск върху водените от кюрдите Сирийски демократични сили да се изтеглят в срок от две седмици от три района в Северна Сирия, съобщи Ал Джазира, като се позовава на турски официален източник.

Според информацията Анкара настоява кюрдските милиции да напуснат Манбидж, Тал Рифат и Кобане, като в противен случай заплашва с военна операция срещу подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили, съставени предимно от доминираните от кюрдите Сили за защита на народа (СЗН), смятани от Турция за разклонение на Кюрдската работническа партия (ПКК). Източникът е заявил, че Анкара няма да удължи крайния срок, който е поставила.

В отговор на турските искания, според източника, САЩ са предложили Сирийските демократични сили да бъдат преструктурирани, като се даде по-голяма роля на арабските сили в администрацията на трите града, за които говори Турция. Според Анкара обаче трябва да се сложи край на контрола на групировката върху петролните инсталации, преди да се обсъждат каквито и да било американски предложения.

Руската страна също е поставила собствени искания, свързани с Украйна, и ги е обвързала с отстъпки в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не знам как го прави

    31 17 Отговор
    Ни накрая всички му клякат....като почнеш от мичотакис и свършиш с нетаняху
  • 2 Малей?

    8 19 Отговор
    Кога ли ще дойде нашият ред??
  • 3 Въй Въй Въй

    18 18 Отговор
    Когато имаш държавник за глава на страната си, когато имаш силна армия те тогава имаш право да думкаш по масата и да изискваш.....а ние скрити под масата голи все се надяваме да не ни забележи някой който все още не си ни е надянал шиша
  • 4 Диоген

    16 17 Отговор
    За дългогодишната ОКУПАЦИЯ на североизточна Сирия от САЩ, където са намират богати на нефт находища никой не говори ?!

    Европейският Съюз, защо не ПОМАГА на Сирия, срещу АМЕРИКАНСКИЯ АГРЕСОР ?!

    Коментиран от #5

  • 5 Диоген

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "Диоген":

    Базата Green Village се намира в провинция Дейр ез Зор близо до петролно поле. Както отбелязва CNN, в Сирия има около 900 американски военни, те са разположени в базата Ал-Танф (южна Сирия) и източни полета.
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 20 Отговор
    какво търсят говедарите във сирия? на кого го крепят там? защо няма санскций срещу говедарите нахлули незаконно в чужда суверенна държава

    краварските тролове що мълчите бе? айде кажете нещо
  • 7 КоПерник

    4 0 Отговор
    Такъв град на име КОБАНЕ няма има Айн Ел Араб(Арабски Извор) както и името му там са населени предимно араби.
    Е сега са ги поизгонили но пак ще се върнат.
Новини по държави: