6 Декември, 2022 23:33 2 335 38

Ердоган: Враговете трябва да си знаят мястото

  • турция-
  • сирия-
  • реджеп ердоган

Ако тероризмът тръгва от севера на Сирия, ние ще му сложим край там, каза турският президент

Ердоган: Враговете трябва да си знаят мястото - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Ердоган оглави общо събрание във вторник и говори за участието на Турция във войната в Сирия.

Той заяви, че борбата с тероризма продължава и че "пречките са преодолени".

Ердоган подчерта, че Турция е взела "всички необходими" предпазни мерки във военната си кампания в Северна Сирия и мисията си за прекратяване на тероризма, добавяйки, че "враговете трябва да знаят мястото си".

"Ако тероризмът тръгва от севера на Сирия, ние ще го сложим край там", каза турският президент.

Изявленията следват думите на президентския говорител Ибрахим Калин, който каза през уикенда, че Турция "няма нужда от разрешение за операциии в Сирия, но ще координира действията си със своите съюзници.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тони Настопаро

    56 8 Отговор
    Единствено той не си знае мястото

    Коментиран от #4

  • 3 Зорба

    28 46 Отговор
    Ердоган е един Велик Лидер,да е жив и здрав и още дълги години да бърка в дупките на враговете си
  • 4 Чупачанга

    55 9 Отговор

    До коментар #2 от "Тони Настопаро":

    Как така не знае ????????
    Всеки един знае че иска да е вечен президен и вечно да управлява като един негов приятел джудже

    Коментиран от #6

  • 5 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    48 8 Отговор
    Тероризма винаги тръгва от калната мацква, феса да си спомни историята!
  • 6 Българин

    23 41 Отговор

    До коментар #4 от "Чупачанга":

    Честно, аз си мечтая за такъв Президент да има България. Та той построи една нова Турция,а ние нямаме даже тротоари
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Летописец

    49 14 Отговор
    На всеки е известно че за да се крепи един диктаторски режим трябва да се създадат врагове външни и вътрешни. Ердоган е генерирал и създал повече врагове отколкото могат да дигнат турските рамене.
    След като разбрал че Турция губи по всички точки на външната политика и е обкръжена от врагове които сам е създал започнал да лиже там където до вчера е плюл. Истината е че които има много врагове няма много приятели а днешни времена изолацията е нещо катастрофално

    Коментиран от #16, #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ВМРО София

    39 5 Отговор
    Русия е враг на България!
    От дълги времена!
    Турция и тя,но по малко!

    Коментиран от #27

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Факти

    18 29 Отговор

    До коментар #10 от "Летописец":

    Личи си, че изобщо не си запознат с турската история и с Турция като цяло. Ердоган може и да не е идеалния президент и премиер, но ако не беше той, Турция отдавна щеше да се е разпаднала на няколко отделни държави. От 20-25 години Турция активно води пряк военен конфликт с така наречените кюрди, и благодарение на Ердоган не успяха и няма да успеят да разединят Турция. Повярвай ми, турците имат много по-големи проблеми в държавата си, от колкото ние например, разликата обаче е че ние сами си го направихме, а те просто имат много врагове, с които се борят, като започнем от гърци,арменци,кюрди, евреи,сирийци, и въпреки това не ги е страх, защото не само имат президент, който си удря юмрука на политическата маса, но имат и 80 милиона зад гърба си. Няма нито една друга държава в света, която да може се изправи и да победи Турция в пряк военен конфликт, сами се убедихте, че нещата съвсем не опират само до технологии, визирам Русия, ако зад гърба си нямаш народа си, няма как да спечелиш.

    Коментиран от #19

  • 17 Факти

    12 27 Отговор

    До коментар #10 от "Летописец":

    И само да добавя още нещо, в политиката е като в реалния живот, приятели малко, а подмолници много. Такива фалшиви приятелства като българо-руските отношения от близкото минало, единствено са навредили и оставили траен белег на държавата, защото и до ден днешен берем изгнилите плодове на "великият" ви комунизъм.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бай Коля

    25 8 Отговор

    До коментар #16 от "Факти":

    Култовете към личността са обикновено асоциирани с диктаторските режими. „Великите водачи“ са феномен, свързан с тоталитарните режими.Ако не беше Путин Русия щеше да се разпадне ,ако не беше Ердоган Турция да беше изчезнала ако не беше Ким Чен Ир земята нямаше да е кръгла и слънцето щеше да изгасне

    Коментиран от #22, #24

  • 20 САТЪРА НА ХАНА

    2 24 Отговор
    В ТУРЦИЯ ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО СЛЕД КАТО
    ЕРДОГАН 68 ГОДИНИ , УМРЕ
    ....
    10-15 ГОДИНИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА И СИГУРНО ПАК ВОЕНЕН ПРЕВРАТ :)

    Коментиран от #28

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Българските турци

    12 18 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Коля":

    "Лидера Ердоган" тепърва става забележим на световната политическа арена което някои тълкуват че "седи на два стола" или играе лицемерно... Всъщност седи на повече "столове" и вече от години насам най откровенно и реално клати ООН с доктрината си "Светът е по голям от пет !"...Слага спирачки на разни демагози и закостенели политически еквилибристи и илюзионисти със съвсем обикновен уличен жаргон без да се притеснява за политическа или дипломатическа репутация !!!...В света в който живеем такива хора не доживяват до дълбока старост !...Турският народ е наясно с позицията си и вече с висок глас се опълчва срещу всички външни врагове които лицемерно твърдят че са съюзници а вършат неща които и най отявлените врагове не правят!...В стремежа си отново да си възвърнат контрола над един кадърен , трудолюбив и генетично доказан народ воин, правят анормални стратегически грешки!...Хора които са владеели империя на три континента половин хилядолетие няма как да нямат потенциали !!!... Когато изпуснеш контрола над такъв потенциал правилата на играта веднага се променят !...Няма никакво съмнение че "Потенциал"ът на турците се отскубна от надзора...Сега са наред да скъсат "веригите" немците и японците ...че светът да си възвърне стандартното равновесие ! ! !...
    Мотото на турския избирател е ясен и категоричен :
    - " Обесихте Аднан Мендерес !!!...Отровихте Тургут Йьозал !!!... ЕРДОГАН няма да ви го дадем !!! "

    Коментиран от #25

  • 23 Българските турци

    14 20 Отговор
    Турция е с 80 % местен военно промишлен комплекс и скоро ще обяви пълна независимост ... Вие си мислите че Ердоган се ежи от арогантност ли ?... Ние не сме гърци и никога не носим пищови на голо ! Скоро всички ще се убедят...В момента тия които са в Сирия са все още в недоумение но са вече напълно убедени във възможностите на турския потенциал ! Всичко най ново се изпитва на "сирийския изпитателен полигон" открито под наблюдението и на едните и на другите !...Защо мислите Путин започна да атакува военни заводи(авиодвигатели) в Украйна веднага след първите попадения на операцията "Лапа-меч"?!...
    Думите на Ердоган не са нито арогантност на диктатор , нито заплашителни брътвежи а са показател за пълна и сериозна решителност !!!

    Коментиран от #26

  • 24 Това са дежурните оправдания

    5 9 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Коля":

    На общества които нямат потенциала да излъчат велики личности. Все пак 5 века няма как да не се отразят на колективният начин на мислене.
  • 25 ОТЛИЧНО

    7 11 Отговор

    До коментар #22 от "Българските турци":

    БЕ МОМЧЕ.НО ТУРКОФОБИТЕ си заровили главата в пясъка.Лошо им става като чуват такива коментари.Доказателсва с факти.Не измислени новини от пропагадната западна медия.
  • 26 ОТЛИЧНО

    6 8 Отговор

    До коментар #23 от "Българските турци":

    ЕЙВАЛЛАХ
  • 27 Българските турци

    11 6 Отговор

    До коментар #13 от "ВМРО София":

    "Днешното изявление на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ е неописуема наглост и провокация към българската държавност. И има едно нещо, което трябва да бъде пределно ясно: ние с Карадайъ и с антиконституционната и протурска партия ДПС обща родина нямаме. Никога не сме имали и никога няма да имаме!
    Ние, българите, имаме най-малко 1300 години история тук, на Балканите, което няма нищо общо с турско или османско нашествие и с турското робство. Османците идват тук с насилие като абсолютни варвари. Те горят, убиват, изнасилват и унищожават. И така и си отиват. Османското нашествие унищожава вековна българска европейска култура и цивилизация и ни връща векове назад. Ако трябва да се върнем към Стара Загора, ако трябва да си спомним разорението на Розовата долина и Батак - това са жестоки престъпления. Това е безподобен геноцид. Ето затова ние никога няма да имаме нищо общо с прародината на Карадайъ.
    Това е поредна тежка провокация, която трябва да бъде заклеймена и осъдена от всички. Жестоко нахалството, наглост и арогантност е да се твърди, че ние и варварите, дошли от Азия и Анадола, имаме нещо общо. Тази провокация е гавра и неуважение към българската история, памет и минало.

    Коментиран от #29, #30, #32

  • 28 Българските турци

    5 7 Отговор

    До коментар #20 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Има неписан но доказан постулат : "Във всяка нация съществува определен естествен контингент от предатели което е 10% от общия брой на населението !" ... Това ще рече че вътре в Турция има колкото България и половина предатели ! Следователно ако изпуснеш руля веднага се променя ротата !
    Забравете онази Турция от времето на Кипърския десант и пучовете като на Кенан Еврен!...Аскерът се завърна в свещеното си Лоно и вече наистина гордо носи нарицателното си име мехметчик...
    Турците си изградиха завидна модерна военна индустрия и вече не чакат нищо от никого! А умрял един Ердоган ?!...Има готови най малко десетина?!...

    Коментиран от #33, #34, #35

  • 29 ОТЛИЧНО

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "Българските турци":

    ЕЙВАЛЛАХ
    МЕД ТИ КАПЕ ОТ УСТАТА : )
  • 30 Изселник

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "Българските турци":

    Не знам какво е казал господин Карадайъ ама на вас ще кажа ,че :
    1/ ДПС не е протурска партия
    2/ ДПС е легитимна партия в България и.защитава интересите на БЪЛГАРИЯ
    Доколкото за варварството на Останалите никога не са били варвари,защото ако бяха такива то сега на картата на света нямаше да има най малко32 държави
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Що е то

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Българските турци":

    Български турчин ? нещо като дървено желязо ще е !
  • 33 Български българино,

    0 5 Отговор

    До коментар #28 от "Българските турци":

    "Има неписан но доказан постулат" И това ти изречение е като "българските турци"
  • 34 Абе български българино,

    0 5 Отговор

    До коментар #28 от "Българските турци":

    "Постула̀т" Значение на думата постулат, изходно положение, приемано без доказателства. Не ставаш велик като набедиш другите в невежи.
  • 35 Изселник

    5 3 Отговор

    До коментар #28 от "Българските турци":

    Продължавам :
    1/Български турци няма
    2/Има Турци Български граждани
    3/Тези Турци ,които са Български граждани дават всичко от себе си за просвета на тази държава
    Сега за Стара Загора през1878 година са опожарили града през Руско Турската война ,което е голяма военна грешка на Французина Сюлейман паша ако не бяха направили това а бяха последвали руснаците и Българите нямаше да я има "ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА"
    До колкото за Батак пак не е направено от редовната Османлийска армия а е направено от бащи базука
    И ако не е имало това то сега нямаше са има в с. НОВА МАХАЛА Пазарджишко Турци
    Аз съм изселник от България не съм потомка.на Останалите ама съм си Турчин И се гордея с това
    Както посочих по горе ако Турците бяха варвари нямаше да има на картата най малко 32 държави в това число и България
    И вярвайте ,че Турция не агресивна държава и са най добрите приятели на Българите ама Турция.никога няма да позволи да басът отнети територии от своята държава и винаги ще са против тероризма

    Коментиран от #36, #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Българските турци

    3 4 Отговор

    До коментар #35 от "Изселник":

    Онова са думи на Красимир Дончев Каракачанов - Председател е на „ВМРО - казани след срещата на Карадайъ с президента където ставаше дума за Родина и майка родина ! А за ДПС си прав 100% !ДПСто е пародия на Партия от родоизменници които служат за САПУН за измиване на "катранения" възродителски ПОЗОР на България !...И докато има живи преименувани, ще им търпите зулумите и ще ги държите като щит срещу Световното общественно мнение и евентуалните опити за претенции за морални и материални обезщетения !!! Това че ги мислите за партия "зад която стои Турция" е показател за вашата малоазиатска параноя която ви надъхват всичките ви минали и сегашни покровители !

    Коментиран от #38

  • 38 Българските българи

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Българските турци":

    са най-големите предатели !!!
Новини по държави: