Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Декември, 2022 08:46 1 129 5

Салвадор предприе военна операция за борба с наркотиците на Бъдни вечер

  • салвадор-
  • наркотици

Правителството е изпратило 1000 войници и около 130 полицаи арестували 23 заподозрени в квартал Тутуничапа

Салвадор предприе военна операция за борба с наркотиците на Бъдни вечер - 1
Снимка: Shutterstock

Салвадор предприе военна операция срещу наркодилъри в квартал на Сан Салвадор на Бъдни вечер, предаде Ройтерс като се позова на правителството на страната.

Операцията се извършва в рамките на противоречивия опит на страната да се бори с престъпните банди. Правителството е изпратило 1000 войници и около 130 полицаи, които от сутринта участват в операция в квартал Тутуничапа, съобщи президентът Наиб Букеле в "Туитър". Силите за сигурност са арестували 23 заподозрени в столичния квартал, който е добре известен като център на търговията с наркотици. Последната военна намеса в него беше извършена през октомври 2020 година.

Още новини от Украйна

Правителството съобщи, че е открило огнестрелни оръжия, над 10 000 долара в брой и "огромни количества марихуана", както и пакети с наркотици. "Всички терористи, наркотрафиканти и членове на банди ще бъдат отстранени от тази общност. Честните граждани няма от какво да се страхуват и могат да продължат да водят нормалния си живот", заяви Букеле в "Туитър".

Правителството на Букеле намали драстично броя на убийства в централноамериканската страна, но неправителствени организации критикуват правителството за "злоупотреби" в неговите операции срещу бандите.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ццц

    3 3 Отговор
    Зеленски отново ще е разстроен.
  • 2 ТаУмВзе

    5 1 Отговор
    Не е възможно, да сецнат Далаверката на Це ре ууу!
  • 3 Дааа

    2 0 Отговор
    ЦерЕу не желае в саш да пада цената за празниците
  • 4 Гаглей

    2 0 Отговор
    Кат те фанат отговора трябва да е,, не знаех какво има вътре, един непознат ми ги даде, каза че е кашкавал
  • 5 Рошко

    0 0 Отговор
    Цитата накрая, не правителствените организации критикуват правителството в злоупотреби обяснява толкова много, но за умния читател