5 Януари, 2023 17:20 1 113 13

Германците подкрепят забраната за използване на фойерверки в цялата страна

  • германия-
  • берлин-
  • фойерверки

Допитването, проведено вчера, не се отнася изрично за новогодишните безредици, при които полицаи и пожарникари бяха нападнати с ракети и фойерверки в Берлин и други градове

Германците подкрепят забраната за използване на фойерверки в цялата страна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Според допитване, публикувано от агенцията за социологически проучвания "YouGov" броени дни след сблъсъците между полицията и празнуващите в новогодишната нощ, по-голямата част от германците подкрепят общата забрана за частното използване на фойерверки в цялата страна, съобщи ДПА.

Около 61 процента от запитаните искат налагането на забрана, като 41 процента са "твърдо за", а 20 процента "по-скоро" я подкрепят, показва допитването. Според данните в него около 33 процента са против ограниченията, а останалите 6 процента не са изразили мнение.

Допитването, проведено вчера, не се отнася изрично за новогодишните безредици, при които полицаи и пожарникари бяха нападнати с ракети и фойерверки в Берлин и други градове.

Само в столицата при подобни нападения са били ранени 41 полицейски служители. Властите са образували 355 дела, като в момента се водят разследвания за нарушаване на обществения ред, нападение и оказване на съпротива срещу служители на реда, нанасяне на телесна повреда и предизвикването на експлозия.

В навечерието на новата година полицията в Берлин е арестувала 145 души, като всички от тях вече са освободени. Около две трети от тях са били под 25-годишна възраст, а 135 са били мъже.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Окраин4ев

    18 3 Отговор
    Скоро небето в Германия ще свети денонощно като небето в Окрайна.
  • 2 БОЗА

    18 3 Отговор
    Немчурята не решават проблема с първоизточника...фойерверките били виновни...седят,седят-па гръмнат сами...и имаха наглоста да питат,защо не сме интегрирали нашите роми от цигански произход...Меркел-гледаш ли,КАКВО НАПРАВИ... ;-Х

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #13

  • 3 АБВ

    8 12 Отговор
    А в България кога
  • 4 Това е лъжа !!!

    16 3 Отговор
    Имаше директно допитвания и анкети по телевизионни предавания и други. Повече от 70% са против забрани на фойерверките, но и против тази безспирна миграция.
  • 5 Дядо Мраз 🎅

    13 2 Отговор
    В Германия искат да забранят фойерверките и празничните пиратки и изобщо цялата пиротехника която се използва по празниците защото домашните любимци, геьовете, лесбийките и всякакви други обратни прослойки в обществото им изпитвали стрес, получавали пост травватични пристъпи и много се страхували. ХО ХО ХО накъде отива този свят.
  • 6 Деф

    13 3 Отговор
    Аз живея от 1987 г. в Германия. До преди 10 години това си беше празник и ритуал.
    Сега заради грешна политика и агресивни пришълци трябва да се прекрати една традиция???
    Незнам...
  • 7 Жена

    6 4 Отговор
    Няма такова нещо. Хората с нетърпение чакаха, както и моето семейство да дойде четвъртък/29.12/ за да си купим фойерверките. За два часа се изкупиха на 90% от магазините.
  • 8 Стига

    1 5 Отговор
    Никой не е против да има на 31 вечерта, но да ти бомбят всичките празници от 24.12 до 2,3.01 си е мазохизам... Отделно, имало банкет, рожден ден, кръщене, сватба и това е през цялата год.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Швабецин

    7 1 Отговор
    Първо ги стригаха с репарации. После ги наводниха с "инженери и архитекти" и накрая ги изпонабодоха всички като овсе. Тия германци наистина ли са толкова заблудени? Не виждат ли, какво се случва с хубавата им държава и в какво се превръща? А най-ми е тъпо, като чета по чужди форуми мнения на германци, как за всичките си проблеми обвиняват нас, българите и румънците. Сега и пиратките им излезнаха виновни. Еми не ми е жално за германците. Следващото е да им забранят и да дишат
  • 11 Гьобелс ✋

    5 1 Отговор
    Важно е ,че е разрешено да слушат по пет пъти на ден, виещите кучета от джамийте.
  • 12 Вирус

    0 1 Отговор
    Да да фашагите дето е думата утре ще забранят въобще да се празнува за да бъдат всички политкоректни и толерантни хахаха
  • 13 Калпазанин

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "БОЗА":

    Аз не мога да разбера и друго, някой замисля ли се колко отрова и боклуци е е това, и колко елхички се секат за две седмици, вместо например да си вземете в саксия и след това да я засадите та да дадете пример и на децата как се опазва природа
Новини по държави: