Last news in Fakti

10 Април, 2023 15:14 4 943 21

Индия се оттегля от търговски преговори с Великобритания

  • индия-
  • преговори-
  • великобритания-
  • сикхи-
  • халистан

Официалните индийски представители не желаят да преговарят по търговски въпроси

Индия се оттегля от търговски преговори с Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock

Индия "се оттегля" от търговски преговори с Великобритания, тъй като я обвинява, че не е заклеймила атаката срещу централата на Индийския върховен комисариат в Лондон, извършена през миналия месец от екстремистка група, съставена от последователи на религията на сикхите. Това информира авторитетното издание "Таймс", позовавайки се на британски правителствени източници, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

На 19 март протестиращи с плакати в подкрепа на създаването на "Халистан" (така сикхите наричат независимата държава, която се опитват да създадат) организираха демонстрация пред централата на Индийския върховен комисариат в британската столица. Те свалиха знамето на Индия от балкона на първия етаж на сградата. Обявиха, че правят това в знак на протест срещу "действията на полицията" в индийския щат Пенджаб, който е бастион на сикхите.

"Официалните индийски представители не желаят да преговарят по търговски въпроси, докато властите в Обединеното кралство публично не заклеймят екстремизма в страната, свързан с последователите на идеята за създаването на "Халистан", e съобщил пред "Таймс" източник от британското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Англетата

    83 3 Отговор
    продължават да губят влияние. Следват гадните им номера в Индия, нали са за човешките права и демокрация...
  • 2 Риши Бунак

    76 0 Отговор
    Родата се разсърди.Ромски семейни драми.
  • 3 МирО

    81 0 Отговор
    Щот така, нали шефа в Лондон е от тяхната мала.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Читател

    69 2 Отговор
    Идете до Лондон и ще разберете защо индийците надигат глави.
  • 6 Европеец

    79 2 Отговор
    Индия колкото си е патила от англичаните, със сигурност днес им нямат никаква вяра и няма грам да им цепят басма. Потърсете какви ги е вършил Чърчил там, а по назад във времето е страхотия. САЩ са пале в сравнение с Албиона...
  • 7 Индия се оттегля от търговски преговори

    75 2 Отговор
    с Великобритания но пък ще им изпратят още повече индийци да стават кметове и политици
  • 8 Махмуд

    62 1 Отговор
    Евала, браво на Индия. Къса робските окови.
  • 9 Мухаа,хаа!

    52 1 Отговор
    И тези тръгнаха по бобслея.Но продължават да си вярват,че все още са " Британия над която слънцето никога не залязва"! По страшна робия от тази- на индийския народ ,под британско владичество,няма през последните няколко века в човешката история.Буквално изсмукваха цялата територия до кръв.От там натрупаха несметните си богатства.Ни историята е колело.Точно бившите роби,постъпателно превземат територията на бившите Генерал Губернатори.

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сандо

    42 3 Отговор
    След като успяха да съюзят Русия и Китай,сега всесилния Запад тика при тях и Индия.Човек все по-често се пита имат ли мозък управляващите в "цивилизационния свят"?

    Коментиран от #12

  • 12 Смех 😆🤡🤣

    5 24 Отговор

    До коментар #11 от "Сандо":

    Да те китяйци и индиици така се обичат че ще се съюзят отраз
  • 13 Всичко си идва на мястото

    32 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мухаа,хаа!":

    А Китай никога няма да прости на Великобритания двете Опиумни войни през 19 век. Последствията от тях са били ужасяващи.
  • 14 Бумерангът се завръща

    33 1 Отговор
    Ако са мислели, че с деколонизацията всичко приключва и оттоворност няма да се търси, днес вече бившите владетели, обогатили се за сметка на чудовищна експлоатация на чужди земи и народи, и нечовешки жестокости, ще трябва да отговарят. Съмнително е, че ще им бъде простено от събудилите се Африка и Азия. А и обаянието на богатството и благосъстоянието губи своята сила по цял свят, след като става напълно ясно как са придобити. Вече нищо не може да остане скрито.
  • 15 Евала

    14 1 Отговор
    Така се прави.
  • 16 Запознат

    18 2 Отговор
    Началото винаги е болезнено, после умираш. Боледуването няма да е дълго за Англосаксонците и колективния запад. В източна Европа също нямат привърженици след решенията си за за териториите на държавите. Даже 7англииски генерали приемат исляма за да воюват на страна Турция в Руско Турската воина. На изток народите помнят и периоди от 100/200години не са достатъчни да забравят. Това са цикли на историята и които не помни означава че не е жив. Браво на Индия, очакваме и други бивши колонии от Африка и Азия да ги последват. Албиона граби вече 500години и си повярва че е Римската империя.

    Коментиран от #18

  • 17 ДНР ЛНР Може

    1 7 Отговор
    А халилстан не може ...а сега де? Отречете се от Путин и ще стане ..епнен ромска работа тава...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Барон Мюнхаузен

    6 2 Отговор
    Това го разбирам. Браво Индия! Лошото е че тука в България особенно по селата се пълни с англичани. Смачкано едно, нечистоплътни, не ги знам от каква прослойка на Британия са но са неприятни. Отварят разни магазини вехтошарски пълни с хлебарки, мръсотия и счупени вещи, скъсани стари дрехи и неработещи уреди. Не трябва ли да има контрола за тях. Държат се нахално и говорят високо и неуважително.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Шкк

    1 2 Отговор
    Браво на хуманизма! Сега си имаме Чайнатаун да краде патенти, изсмуква ресурси от цялата планета, имаме и класическата сатрапия Просия и другарите й Кимчо и чалмата. Запътили сме се направо в десети век. БРАВО НА НЕОКОЛОНИЗМА И РОБОВЛАДЕЛСКИЯ СТРОЙ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания