Last news in Fakti

3 Октомври, 2023 11:41 1 011 2

Тайван се подготвя за тайфуна "Койну"

  • тайван-
  • остров-
  • тайфун-
  • жители

Той се очаква да достигне острова утре

Тайван се подготвя за тайфуна "Койну" - 1
Източник: БГНЕС

Централната метеорологична служба на Тайван издаде днес предупреждение заради тайфуна "Койну", който се очаква да достигне острова утре, предаде ДПА.

Службата издаде предупреждението в 11:30 ч. местно време, като призова жителите на източните окръзи Хуален и Тайтун и на южните окръзи Пинтун и полуостров Хънчун да се подготвят за бурята.

Синоптичката Ву Ванхуа каза на пресконференция, че жителите на засегнатите райони следва да очакват проливни дъждове и силни ветрове утре и в четвъртък.

Ву каза, че "Койну", който в момента е на близо 440 км източно от Олуанпи - най-южната точка на Тайван, се придвижва на североизток. Окото на бурята вероятно ще връхлети Южен Тайван утре вечер или в четвъртък сутрин.

Според метеорологичната служба "Койну" продължава да се засилва. Днес в окото на бурята бяха регистрирани ветрове със сила 162 км/ч и пориви на вятъра от близо 198 км/ч.

Ву каза, че с наближаването на бурята на полуостров Хънчун са били регистрирани вълни с височина 4 метра.

Според Централната метеорологична служба тайфунът "Койну до петък ще е преминал над Тайван и се очаква да достигне крайбрежните райони на югоизточната китайска провинция Гуандун.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    Природата няма Приятели
  • 2 Мамул

    0 0 Отговор
    Тайфуна "Пхенян" ще ги отнесе като куцо пиле домат.