Last news in Fakti

25 Ноември, 2013 13:10 946 1

ЕС: Договорът за асоциация не може да се обсъжда с трета страна

  • киев-
  • протест

Миналия четвъртък Киев изненадващо и едностранно прекрати подготовката за подписване на споразумението за асоциация и предложи започването на тристранни преговори

ЕС: Договорът за асоциация не може да се обсъжда с трета страна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Условията по споразумението за асоциацията между Европейския съюз и Украйна не могат да се обсъждат с трета страна, съобщил за РИА Новости, източник от ЕС.

Преди дни представителят на ЕС в Русия Вигадас Ушацкас заяви, че диалогът между Украйна и Евросъюза за асоциация може да се води само на двустранна основа, понеже ЕС обсъжда с Кремъл търговските си въпроси в рамките на Световната търговска организация (СТО).

Миналия четвъртък Киев изненадващо и едностранно прекрати подготовката за подписване на споразумението за асоциация и предложи започването на тристранни преговори между ЕС, Украйна и Русия в нарочно създадена за целта комисия.

Решението на правителството на президента Виктор Янукович предизвика силни протести в столицата Киев и големите украински градове.

Това доведе до сблъсъци със силите на реда. Полицията в Киев беше принудена да използва сълзотворен газ и сила, за да спре щурма срещу сградата на правителството. В отговор протестиращите издигнаха барикади. С тяхна помощ те успяха да запазят завзетите позиции.

В момента в Киев има два лагера на поддръжниците на евроинтеграцията - единият е разположен на Европейския площад, а другият се появи на Площада на независимостта. Опозиционни депутати дори призоваха за импийчмънт на държавния глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    0 0 Отговор
    защо никой не пише за условия на договора за асоциациране на Украина? на хората определенно ще им интересно да ги разберат)))
Новини по държави: