Last news in Fakti

4 Ноември, 2023 19:11 4 448 4

Тоскана е под вода! Броят на загиналите се увеличава

  • италия-
  • тоскана-
  • арно-
  • наводнение-
  • флоренция

Имаше опасения, че река Арно може да наводни Флоренция, след като бурята вече причини това на близки градове, но водата достигна най-високата си точка още вчера, без да причини значителни щети в историческия град

Тоскана е под вода! Броят на загиналите се увеличава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Седми загинал човек е бил открит днес, а друг все още е в неизвестност повече от ден след като реки излязоха от бреговете си след проливните дъждове в централната италианска област Тоскана, предаде АНСА, цитирана от БТА.

Тялото на 69-годишен мъж е било открито в град Кампи Бизенцио, на около 15 километра северозападно от Флоренция. По-рано официални представители бяха казали, че вследствие на пороя, започнал късно в четвъртък, са загинали шестима души.

Имаше опасения, че река Арно може да наводни Флоренция, след като бурята вече причини това на близки градове, но водата достигна най-високата си точка вчера сутринта, без да причини значителни щети в историческия град.

Бурята "Киърън" бе предизвикана от мощно въздушно течение от Атлантическия океан и донесе обилни валежи и силни ветрове, които причиниха сериозни наводнения в Северна Ирландия, в други части от Великобритания, в Белгия, в Нидерландия и във Франция.

Около 300 души бяха принудени да напуснат домовете си в Тоскана, а мнозина други останаха без вода и електричество, каза управителят на региона Еудженио Джани. Той добави, че по първоначални оценки бедствието е причинило щети на стойност 300 милиона евро.

Пожарникар е в неизвестност и в област Венето в североизточната част на страната, каза снощи местният управител, цитиран от телевизия "Скай Ти Джи24".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щраус Шап

    5 6 Отговор
    До 2030 по-голямата част от т.нар. Запад ще е под вода , за това ние искаме земя на Изток!

    Коментиран от #4

  • 2 хаха

    18 3 Отговор
    Абе от как започнаха зелените планове на ЕС положението с климата така се влоши, че при всеки нов проект реализиран на слънчеви панели и вятърни турбини, времето става все по непредсказуемо, и колкото повече правят, толкова по-лошо става.
    Какъв парадокс а!
    Колкото повече се грижат за "опазване на климата" толкова по-зле става в Европа.

    Коментиран от #3

  • 3 Още преди

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "хаха":

    повече от 20г в западна Европа редовно имаше наводнения и загинали.
    Нищо ново под Слънцето.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: