Last news in Fakti

8 Декември, 2013 19:26 3 024 7

Събориха паметника на Ленин в Киев - Видео

  • киев-
  • ленин-
  • паметник

Акцията вдъхнови присъстващите да се снимат за спомен

Поддръжници на партията Свобода свалиха паметника на Ленин в Украйна, съобщава РБК Украйна.

Минути след като статуята беше свалена на земята човек с чук започна да я налага по главата. Малко след това главата на Ленин беше натрошена на парчета. Акцията вдъхнови присъстващите да се снимат за спомен. През последните дни паметникът на Ленин беше едно от местата на сблъсъци на полицията с демонстрантите.

Демонтажът е бил извършен около 18 часа местно украински време. Активисти на Свобода се бяха събрали около паметника на Ленин на бул. „Шевченко“ в Киев и с помощта на метални въжета демонтираха скулптурата на вожда на Октомврийската революция, дело на скулптура Сергей Меркуров. Статуята е издигната в града на 5 декември 1946 г.

Акцията на премахването на паметника е била заснета и излъчена в интернет от прессекретаря на киевската партия на Свобода Александър Аронец. Комунистическата партия на Украйна осъди като вандалски акт свалянето на статуята на Ленин.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 2 Отговор
    evala
  • 2 диканеца

    1 0 Отговор
    Евгениевци има навсякъде...
  • 3 galaxy

    1 0 Отговор
    Сега са наред да съборят пирамидите в Египет, защото хората по време на фараоните не са били свободни. Пък може и статуята на Свободата и в САЩ да съборят американците робуват на еврейте и богаташите.
  • 4 galaxy

    1 1 Отговор
    Тия украинските демократи си мислят, че като влезнат в ЕС и ще станат богати и ще заживеят добре. За справка да погледнат България, Румъния, Гърция, Испания, Италия и ............ Богати бяхме, когато бяхме със СССР. Това е истината, другото е прозападна пропаганда.
  • 5 Бай Иван

    1 1 Отговор
    Не е проблема в паметника на този сифилистик а в това,че повечето от хората не са подготени да оцеляват в капиталистическата действителност и си въобръзяват,че са в детската градина и някой все трябва да мисли за тяхното благоденствие!
  • 6 Ростислав Драгостинов

    0 2 Отговор
    Браво, така трябва! Руснаците са единственият северен народ, който не става за чеп за зеле. А мумията от паметника е най-голямата напаст, сполитала човечеството.

    Коментиран от #7

  • 7 comments

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ростислав Драгостинов":

    ...За 1-то и 3-тото изречение си прав,Ростиславе,но за
    жалост-2-рото издава пълно отсъствие от реалността,
    показва нагледно тотално модифицирано и дирижирано
    мислене,характерно за хора БЕЗ СВОЕ МНЕНИЕ,готови
    веднага да приемат УСЛУЖЛИВО ПОДНЕСЕНОТО ЧУЖДО!
    Без,естествено,ДА ОСЪЗНАВАТ,че стават МАША за бъркане
    в жаравата....
    Жалко е,че това са предимно млади хора най-често-ЖАЛКО
    за тях най-вече...
    А защо-ще разберат някога по-нататък......
Новини по държави: