Last news in Fakti

30 Януари, 2024 15:20 2 037 49

Лондон: Налице е умора и липса на подготовка на руските пилоти

  • великобритания-
  • разузнаване-
  • умора-
  • подготовка-
  • руски пилоти-
  • инциденти-
  • руски самолети

Британското разузнаване отбелязва, че през последния месец са зачестили инцидентите, при които руски бойни самолети хвърлят бомби над територията на собствената си страна

Лондон: Налице е умора и липса на подготовка на руските пилоти - 1
Снимкa: Shutterstock

Увеличените случаи на руски удари върху собствената им територия може да се обяснят с хумора и недостатъчната подготовка на персонала във военната авиация, посочва ежедневният доклад на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, чието резюме беше споделено в социалната мрежа Х.

Британското разузнаване отбелязва, че през последния месец са зачестили инцидентите, при които руски бойни самолети хвърлят бомби над територията на собствената си страна. На 27 януари руският новинарски Telegram канал Astra съобщи, че самолети на ВКС на Руската федерация случайно са изстреляли два неуправляеми боеприпаса ФАБ-250 по две села в Белгородска област. Първият е паднал във във ферма в Постников, а вторият - на улица в село Стрелецкое, в резултат на което са били евакуирани около 150 души в радиус от 500 метра.

Това е четвъртото случайно хвърляне на авиационни боеприпаси на руска територия през последния месец, твърдят военните на Лондон. Първият такъв е регистриран в Белгород на 20 април 2023 година.

"Невъзможно е да се потвърди дали такива инциденти се случват поради лоши процедури при въоръжаване на самолета преди излитане или неправилни действия на екипажа по време на мисии. Вероятно е комбинация от двете. Нарастващата честота на такива инциденти вероятно показва степента на умора на въздушния и наземен персонал на линейния фронт в Русия, а също така показва недостатъчна подготовка“, обобщава британското разузнаване.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    56 12 Отговор
    Отново информация от хидрофора

    Коментиран от #6

  • 2 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    40 7 Отговор
    КОЙ ЛИ ВИ ПИТА ПЪК ВАС
  • 3 БгТопИдиот🇧🇬

    52 10 Отговор
    Лондон: Налице е умора и липса на подготовка на руските пилоти.

    Москва :сменете си дилЪра,кръвосмешенци .
  • 4 ЕВРОНЮЗ

    43 8 Отговор
    😂 😂 😂 Ами хайде де сега е момента да освободите Навални, докато са уморени....... 😂

    Коментиран от #17

  • 5 МИ АИДЕ ДА

    28 7 Отговор
    ВИ ВИДИМ --МОЖЕ ДА ВИ УТИЛИЗИРАТ И ДА СТАНЕТЕ НАЦИОНАЛНИ ХИРОУ --ВЕЧЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО
  • 6 СЕФТЕ

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тома":

    КОМЕНДАНТСКИ -----БЕШЕ В КРАЯ НА 80 -те
  • 7 БгТопИдиот🇧🇬

    12 29 Отговор
    Но трябва да се знае, че само от млатене разбира блатника и продажната капейка.

    Коментиран от #13

  • 8 Последния Софиянец

    12 32 Отговор
    Що трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си е пуся.

    Коментиран от #43

  • 9 Хохо Бохо

    32 7 Отговор
    Теа от английското разузнаване ли е? Не му вярвайте, излъга за на Садам отровният газ
  • 10 ТаУмВзе

    13 36 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 11 Русофил

    8 27 Отговор
    Не умората, водката е причината да бомбят своите.

    Коментиран от #20, #34

  • 12 Хохо Бохо

    10 34 Отговор
    пуслер искаше да разколебае, уплаши и разедини украинците – получи обединена нация, готова на всичко, за да защити независимостта си.

    - Искаше денацификация, но се оказа, че неговите войски действат по нацистки модел в окупираните територии, извършвайки военни престъпления на всяка крачка.

    - Искаше свиване на НАТО – поучи разширен Северно-атлантически блок с нови членове.

    - Искаше да наложи нов световен ред – „руский мир“, - оказа се в изолация и под санкции.

    2024 г. ще е преломна за рабссия, за жалост това ще стане чрез много кръв и жертви, по стара руска традиция. Защото пуслер изповядва теорията, че „ключеви за развитието на рабссия са военните, а не икономическите фактори“.
  • 13 БгТопИдиот🇧🇬

    20 5 Отговор

    До коментар #7 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Пак ли си дежурен китайско менте ?

    галето малко плаща,ъммм ?!?1
  • 14 Абе

    29 6 Отговор
    Преди два дни имаше видео с индианци от Аляска с руски знамена. Казват искаме с РФ, не с ФАЩ. Сороските сайтчета затова ли се разФУнтяха. Хахаха. Ясни сте мисирки.
  • 15 ЕВРОНЮЗ

    6 29 Отговор
    Но най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 16 БгТопИдиот🇧🇬

    9 29 Отговор
    20:1 – такова е съотношението на руските спрямо украинските жертви при Авдеевка според твърдение на политическия анализатор на германския таблоид "Билд" Юлиян Рьопке. Рьопке коментира темата, че съотношението е "дори по-добро, отколкото при Бахмут". Въпреки това обаче, руснаците не се спират и на руското военно командване изобщо не му пука за живота на руските войници – имат достатъчно пушечно месо, хвърлят го и ще го хвърлят.
    Рьопке визуализира разказаното в профила си в Twitter със снимка от видео, показващо обстрел с дронове по руски бронирани машини, като пред една от тях се виждат редици с чували с трупове. Кадрите са от Авдеевка. Рьопке добавя: При някои руски атаки към Водяне и Северно (южния фланг на Авдеевка), руснаците загубиха 100 души срещу 0 от украинска страна. ВИДЕОТО (18+), от което е взето снимката, не е за хора със слаби нерви.

    Коментиран от #23, #47

  • 17 той е

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "ЕВРОНЮЗ":

    Съден два пъти във Франция за измами в милиарди. И там няма да го огрее. Издирван е.
  • 18 Точен

    23 7 Отговор
    101 % английска лъжа.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ОМБРЕ

    6 4 Отговор

    До коментар #11 от "Русофил":

    МОЖЕШЕ И ДА ГИ ДРОГИРАТ--ИСТОРИЯТА ГОВОРИ -----Д-ДЕИ ВИЕТНАМ КОРЕЯ
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БгТопИдиот🇧🇬

    12 3 Отговор

    До коментар #16 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Менте ,виж си победителите :

  • 24 Загубихте войната

    16 3 Отговор
    Каквото и да пишете довиждане
  • 25 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    7 19 Отговор
    Що му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...❗❗❗
  • 26 Мацква

    13 3 Отговор
    АМИ дайте ги вашите ИНГИЛИЗКИЯ пилоти насам за ДА ПОТВЪРДИМ ТВЪРДЕНИЯТА ВИ.....
  • 27 От статията разбираме

    14 6 Отговор
    "Увеличените случаи на руски удари върху собствената им територия може да се обяснят с хумора."....на британското разузнаване

    Коментиран от #42

  • 28 афе

    14 2 Отговор
    Мхх така е,искаха кралицата да пилотира ама тя взе та опъна петалата.Може и сунака,че е свеж кат репичка.
  • 29 Джуджето Путин

    3 13 Отговор
    Ей..., изтеепахме си затворниците, 2 набора свежо месо също, ще пускаме старците да довършат операцията
  • 30 не може да бъде

    14 2 Отговор
    Трябва да се отдаде дължимото на британското разузнаване по отношение на написването на ободряващи психотерапевтични съчинения ,предназначени за евроатлантическата публика с проукраинска настройка.В това отношение ISW са доста назад според мен!?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Потрошенко

    14 1 Отговор
    тези ако не бяха жалки, щяха да са много смешни. Остава да ни осведомяват кой пилот е имал разстройство и кой - запек
  • 33 стоян георгиев

    9 3 Отговор
    Усещам как ингилизите ще ядът боя
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Там е така.

    0 8 Отговор
    Още от времето на Пешо Втори.Най-обичат да си трепят своите.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 добри новини

    6 1 Отговор
    Докато има такива пичове акълий у Лондоня съм спокоен за Русия.
  • 38 Хаха

    5 0 Отговор
    Цитат:"може да се обяснят с хумора и недостатъчната подготовка".
    В заглавието пък пише "умора",а по-надолу хумора.Вие бъзикате ли се нещо?Изчакайте 1-ви април пък после пускайте такива статии.Още е рано.
  • 39 Начо

    3 0 Отговор
    Тия да не дават оценка ,дето объркаха света .Ако искат, да отиват на фронта и да проверят своите възможности. Руснаците ги чакат !
  • 40 Уморих се

    6 0 Отговор
    от глупостите, манипулациите и лъжите на британското разузнаване!

    А вие??

    Налице ли е умора и у журналистите въпреки подготовката?
  • 41 Британско кво?

    6 0 Отговор
    Как така разузнаването преразказва новините по официалните руски медии?

    То българското разузнаване сигурно е по-работещо. Хихихих
  • 42 Британския хумор

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "От статията разбираме":

    е пословичен. Но не е за всички.
  • 43 Нелоша редакция

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    на моя пост публикуван поне 30 пъти.
  • 44 Откакто!

    5 0 Отговор
    Британското разузнаване излезе с култовото си прозрение ,че :
    ,,Пролетният КонтраНаступ е в застой,поради високата и гъста растителност на фронта"...!
    От тогава ми звучат доста... несериозно...!
    Да не употребя друга дума...!
  • 45 Михо Ми

    3 1 Отговор
    Само да кажа, че вече не хамериканското, а английското разузнаване работи у нас. Факт. Затова са и подобни статии, да вдигат имиджа на ингилизите. Ама ние сме потомци на славните дойранци и ингилизи не харесваме!
  • 46 уморен руски пилот

    1 0 Отговор
    дай те ми от вашите прехвалени хариери да се пробват колко съм уморен по 2 ще ги свалям наведнъж.
  • 47 пропаганда не съм руснак

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    твърде несериозни твърденияс 50на50 е реално
  • 48 украйна

    1 0 Отговор
    търси спешно 400000 войници зеления видя от путин и ще опразни затворите
  • 49 това разузнаване е изненадано

    0 0 Отговор
    от готовнаста на Ямайка да излезе от вече необединеното кралство
Новини по държави: