Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Март, 2024 14:14 1 205 22

Британското разузнаване: Русификацията в окупираните територии на Украйна продължава

  • русия-
  • украйна-
  • донбас-
  • донецк-
  • крим

Според Лондон вероятно създаването на магистърската програма е отчасти насочено към преодоляване на недостига на желаещи и квалифицирани кадри за руската управа във временно окупираните територии на Украйна

Британското разузнаване: Русификацията в окупираните територии на Украйна продължава - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Инициативите за управление, предприети от руските власти във временно окупираните територии на Украйна, продължават. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Руската академия по национална икономика и публична администрация разкри магистърска степен "Държавно и общинско управление", която според представител на университета ще осигури на завършилите умения за работа на всички нива на управление, включително в Донецката и Луганската народна република, както и в Херсонска и Запорожка област. Руският министър на правосъдието Константин Чуйченко съобщи и че Русия е създала 58 федерални затвора във временно окупираните територии на Украйна.

Според британското разузнаване вероятно създаването на магистърската програма е отчасти насочено към преодоляване на недостига на желаещи и квалифицирани кадри за руската управа във временно окупираните територии на Украйна. Това може да бъде свързано с плановете на руския президент Владимир Путин да създаде нов административен елит, както беше посочено в обръщението му към нацията миналия месец и с издаването на президентски указ през януари 2024 г. за създаването на нов кадрови резерв.

Британското МО отбелязва, че това е поредното доказателство за русификационни мерки за привеждане в съответствие на правните и политическите рамки на временно окупираните територии на Украйна към Руската федерация. Други подобни мерки досега включват разширяване на руската съдебна система, налагане на руска учебна програма, издаване на руски паспорти и изграждане на руска телекомуникационна инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 то си е било там

    39 7 Отговор
    Русия и пак ще бъде
  • 2 честен ционист

    40 7 Отговор
    Денацификацията трябва да стигне до Брайтън.
  • 3 Британското разузнаване:

    43 8 Отговор
    ислямизацията в британските територии продължава
  • 4 А питам

    38 4 Отговор
    В Газа как е ???
  • 5 😆😆😆

    44 6 Отговор
    Каква русификация ви тресе🙄
    Те са си руснаци😆😆😆

    Коментиран от #8

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    39 6 Отговор
    У нас 30 години САЩофикацията не е спирала❗❗❗
    Пратиха един кораб развалена царевица и МИСирКИТЕ още я кълват 🥸
  • 7 Хахахаха

    38 4 Отговор
    Те са си руснаци
    Това да не са ви индийците и пакистанците да ги британизирате не че ви се получава
  • 8 Пантера

    9 20 Отговор

    До коментар #5 от "😆😆😆":

    Ами там са си руснаци.Ама рашистите си ги бомбят.По братски.Както в белгородско направление.
  • 9 тъпи и некадърни

    30 4 Отговор
    Голямо постижение на британското разузнаване! А какво, американизация ли трябва да става там?
  • 10 Чочо

    28 3 Отговор
    А 2012-2014 година, как беше......украинизация на Донбас и Донецк.
    Нищо ново под слънцето,другари от МИ6!
  • 11 ОБЕКТИВНО

    2 3 Отговор
    Докато диктаторите убиват проблемни журналисти с оръжия и ракети, демокрациите могат да си позволят малко повече търпение. Но крайният резултат е един и същ. Пример за това е тайният заговор на ЦРУ да убие основателя на „Уикилийкс“ Джулиън Асандж, пише журналистът Чарлз Глас от The Nation и разказва за убийствата на свои колеги, извършени от специалните служби на държави, определяни като режими, и такива, изтъкващи се като „демокрации“ и „защитници на свободата на словото“ като САЩ:
    „В повечето страни, чиито войни отразявам в продължение на 50 години, журналистите винаги са били отлична мишена. Първото предумишлено убийство, което си спомням, се случи по време на ливанската гражданска война през май 1976 г., когато кореспондентът на Le Monde Едуар Сааб беше застрелян от снайперист. Сааб, който е бил и редактор в базирания в Бейрут френскоезичен всекидневник L’Orient-Le Jour, критикува сирийския режим за разпалване на насилие в Ливан. Отговорността на Сирия за убийството му не е доказана, но тя дори не се опита да скрие ролята си в убийството на друг ливански журналист четири години по-късно.
    Салим ал Лаузи, яростен критик на сирийския режим, избяга в Лондон, когато офисът на списанието му в Бейрут беше бомбардиран, но се осмели да се върне в Ливан за погребението на майка си. При пристигането си на летището в Бейрут той е отвлечен и намерен мъртъв седмица по-късно. Тялото му беше осакатено с безпогрешно послание: с химикалки, забити в стомаха му. Той е п
  • 12 свидетел

    6 10 Отговор
    никога не са били украинизирани !
  • 13 Механик

    23 4 Отговор
    Нали помните кой забрани всеки друг език освен украински? Нали помните кой изгори книгите на руските писатели и поети?
    Та кой "русифицира" етническите руснаци? Май ги украинизраха насилствено преди това, а?
  • 14 Ксаниба

    14 3 Отговор
    бритжендърнята са си гледа рОмания и други подобни виауети!! Как можеш да русифицираш нещо руско??? Теа ептм за канарчета ни взеха!!!
  • 15 Хаха

    18 3 Отговор
    Там живеят само руси. Каква "русофикация" бълнуват наследниците на Бенджамин Дизраели. Явно и там са въвели новите програми в училищата.
  • 16 Просто

    14 2 Отговор
    Русите там живеят под нова юрисдикция - тази на Руската федерация. Слагат край на Мики маус обучението, което си е напълно в реда на нещата.
  • 17 Ха изненада

    12 2 Отговор
    Англикализация ли мислят, че трябва да протече в тези райони, населени с етнически руснаци?
  • 18 Британия

    12 2 Отговор
    Англифицира цял свят и нищо. Това е друго. Демократично е. Правилно е
  • 19 факти

    7 0 Отговор
    не ви ли омръзна да ни занимавате с това, което е казало новото радио Ереван?!
    Залагайте на по-сигурни източници на информация. Стига с това британско "разузнаване", че олеквате съвместно с тях. За две години, така нареченото британското разузнаване генерира маса псевдоинформация, сякаш се стреми да заеме челната позиция в класацията за фейк или вицове, свързани с Русия и СВО.
    Щом целта ви е да забавлявате хората, то обърнете се към по-доказани шоумени.
    В крайна сметка, хората все ще намерят друг начин да достигнат до някаква по-обективна информация - не е нужно да прибягвате до инфо от некадърници.
  • 20 както е тръгнало

    8 0 Отговор
    британското разузнаване ще стане еквивалент на дойче веле - все измислици и простотия.
    Като види човек, че изтоника е британското разузнаване - няма нужда да чете, освен ако не иска да се забавлява с небивалици.
  • 21 Не разбрах

    8 1 Отговор
    какъв е проблема?
  • 22 Тити

    0 2 Отговор
    По скоро кочиназацивта върви с пълна сила.
Новини по държави: