27 Януари, 2014 14:17 1 144 0

Без извънредно положение в Украйна

  • украйна-
  • киев-
  • протести

Протестиращите са напуснали сградите на 2 министерства

Без извънредно положение в Украйна - 1
Снимки АП/БТА

Украйна няма да влезе в състояние на извънредно положение. Това категорично заяви премиерът на страната  Микола Азаров по време на редовното заседание на министрите днес, цитиран от УНИАН.

"Премиерът проведе традиционната среща с министрите и смята да работи по текущи въпроси. Трябва да се спрат спекулациите за извънредното положение. Нито е било внасяно предложение (за извънредно положение), нито е обсъждано, нито е приемано. Трябва да спрем спекулациите, че правителството може да наложи извънредно положение .. . правителството няма да въведе такова", заяви след срещата говорител на премиера Виталий Лукяненко.

По рано днес Espreso.TV оповести, че украинското министерство на външните работи е предупредило чуждестранните посолства, че от утре ще бъде въведено извънредно положение в страната. От министерството отрекоха подобна информация и заявиха, че става дума за спекулации и всяване на паника сред хората.

Слуховете за извънредно положение в страната дойдоха след като протестиращи превзеха сградите на няколко министерства в Киев, сред които министерството на  правосъдието и министерството на енергетиката.

Тогава украинският правосъден министър Олена Лукаш поиска да бъде въведено извънредно положение в столицата, ако сградата на нейното министерство не бъде освободена незабавно.

Около 14:00 часа московско време (12:00 ч. българско) протестиращите отблокираха сградите на двете ведомства, но министерството на земеделието все още е под техен контрол съобщиха местните медии, цитирани от ИТАР-ТАСС. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: