Last news in Fakti

27 Януари, 2014 20:45 891 0

Експерт: Опозицията в Украйна ще отхвърли предложението на Янукович

  • украйна
Експерт: Опозицията в Украйна ще отхвърли предложението на Янукович - 1
Снимка АП/БТА

Опозицията в Украйна ще отхвърли предложението на президента Виктор Янукович и след това ситуацията в страната ще се влоши още повече. Тази мрачна прогноза направи в предаването „На Ръба“ 4-7 в ефира на „Канал 3“ дипломатът и бивш зам.-министър на отбраната Симеон Николов. Той отбеляза и факта, че към момента украинският държавен глава губи симпатии в цялата страна, в това число и в някои рускоговорящи региони.

„Може би трябва да разсеем някои заблуди. На първо място отказът на Украйна да подпише споразуменуето за асоциране с ЕС не беше причината за избухването на протестите. Това беше само повод. Същинските причини се коренят в решението на президента Янукович да вкара в страната руския модел на диктатура в своето управление. Това беше истинската причина хората да излязат на площада“, коментира Симеон Николов. Според него решението на Виктор Янукович да предложи на опозицията премиерския и вицепремиерския пост е бил умел ход, целящ разцеплението и.

„В Украйна беше и все още е изключително опасно“, това каза в студиото на „На Ръба“ 4-7 журналистът Павел Пенчев от ТВ „Европа“, който отразяваше на живо събитията в Киев още по времето на първите протести. Пенчев разказа, че от видяното в Украйна най-силно впечатление му е направило интервю с дъщерята на Юлия Тимошенко Евгения. „Тимошенко беше единственият човек там, който ме попита за ситуацията в България. Тя очевидно следеше нещата у нас“, разказа журналистът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: