Last news in Fakti

4 Юли, 2024 09:31 579 0

Ураганът "Берил" заобиколи Ямайка след опустошителен удар по източните Карибски острови

  • ураган-
  • берил-
  • ямайка-
  • заобиколи-
  • карибски острови

Според метеорологичната служба на острова ураганът е започнал да се отдалечава от Ямайка и се е устремил към Каймановите острови

Ураганът "Берил" заобиколи Ямайка след опустошителен удар по източните Карибски острови - 1
Снимка: БГНЕС

Ураганът Берил, класифициран като буря от четвърта категория по скалата на Сафир-Симпсън, пощади Ямайка от гнева си. Бурята, която вече взе няколко жертви и причини големи разрушения в Карибите, пое по различен път, избягвайки островната държава, според доклади на ДПА, предава БТА.

Според метеорологичната служба на острова ураганът е започнал да се отдалечава от Ямайка и се е устремил към Каймановите острови.

В понеделник "Берил" достигна сушата на югоизточните карибски острови Кариаку, с около 6000 жители, и Малка Мартиника, с около 900 жители. И двата принадлежат на Гренада.

По данни на Националната агенция за управление на бедствията на Гренада 98% от сградите на двата острова са повредени или разрушени.

Много дървета и електрически стълбове са повалени и няма електричество, вода и телефонна връзка. Цялата растителност на остров Кариаку също е била унищожена, заяви министър-председателят на Гренада Дийкън Мичъл.

До момента Гренада съобщава за три смъртни случая вследствие на урагана, Венецуела - за трима, а Сейнт Винсент и Гренадини - за един.

Очаква се тази вечер "Берил" да достигне до източния бряг на мексиканския полуостров Юкатан, донякъде отслабен, съобщи Националният център на САЩ за ураганите.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА