Тема: Украйна

7 Август, 2024 13:10 9 735 164

Forbes: Украйна извърши безполезна инвазия в Курска област, това е срамна загуба на ценни военни ресурси

  • украйна-
  • суджа-
  • русия-
  • война-
  • свобода за русия-
  • курска област-
  • forbes-
  • инвазия-
  • владимир путин-
  • зсу-
  • легион-
  • партизани-
  • военна техника

От началото на пълномащабната война досега руските партизани, биещи се за Киев, извършиха няколко трансгранични нападения, но нито едно от тези нападения не доведе до това Украйна да завладее нова територия

Forbes: Украйна извърши безполезна инвазия в Курска област, това е срамна загуба на ценни военни ресурси - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украински и руски медии съобщават, че украински сили са извършили инвазия на руска територия в Курска област. Съобщава се за тежки боеве и унищожена техника.

Списание Forbes пише, че зад атаката стои легионът „Свобода за Русия“, съставен от руски партизани, сражаващи се на страната на Киев.

Още новини от Украйна

Въоръжени с американски бронирани превозни средства Stryker, легионерите напреднаха на границата към град Суджа, удряйки няколко руски танка Т-62 и сваляйки хеликоптер Ка-52.

Всичко е много драматично, но и срамна загуба на ценни военни ресурси. Докато легионът „Свобода за Русия“ извършва безсмислена атака в Суджа - град без практически никаква военна стойност, украинските сили в Източна Украйна продължават да се изтеглят.

В украинското селище Ню Йорк (намиращо се близо до Горловка), носещо името на американския мегаполис, руската армия упражнява натиск с голяма пехотна сила, подкрепяна от авиация и артилерийски огън. Украйна можеше да използва ресурсите си там вместо в Курска област - включително и бойци на същия този легион от руски партизани, който в момента хаби своите войски и боеприпаси, залавяйки няколко руски затворници в граничен град, който никой не очаква украинските сили да задържат в дългосрочен план.

Руските военновъздушни сили вече бомбардират легиона „Свобода за Русия“ с бойни самолети Су-25. Руската артилерия унищожи двойка украински ПВО системи „Бук“, очевидно подкрепящи трансграничната акция.

В момента в Курска област наблюдаваме познат модел. От началото на пълномащабната война досега руските партизани, биещи се за Киев, извършиха няколко трансгранични нападения, но нито едно от тези нападения не е довело до това Украйна да завладее нова територия. Легионът „Свобода за Русия“ почти сигурно ще се изтегли от Суджа до дни, ако не и часове. Сега си представете вместо това легионът да беше помогнал на ЗСУ в битките в Донбас.

Не е ясно кой е разрешил нападението срещу Суджа и какви са били целите там. Руските партизани са под шапката на украинското разузнаване, но може да имат много свобода на действие да планират собствените си операции. Възможно е целите на легионерите да са по-скоро политически, отколкото практически. Тоест, те се опитват да спечелят пропагандна победа чрез „нахлуване“ в Русия.

Но е ясно, че който и да е дал зелена светлина на нападението, не е успял да оцени най-неотложния проблем на Украйна: недостигът на добре обучена пехота - неизбежната последица от неуспеха на Украйна да приеме закон за мобилизация по същото време, когато Русия предприе своята собствена мащабна мобилизация миналата година.

Украйна можеше да укрепи позицията си на фронтовата линия по-рано, намалявайки териториалните загуби чрез мобилизиране на повече войски. В този контекст е непростимо за който и да е украински или проукраински командир да губи животи в нападение, което в най-добрия случай има само мимолетна пропагандна стойност. Тези стотици легионери трябва да се бият на изток.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИНЖ1

    45 239 Отговор
    И Forbes ли започнаха да пишат поръчкови статии??? Кое му е срамното??? На война - като на война!!!
    Да не забравяме, че инициаторът на войната е РФ.

    Коментиран от #7, #14, #115, #117, #148, #150

  • 2 Мдаа

    34 228 Отговор
    Само свалянето на Ка-52 си е заслужавало "акцията", защото руснаците имат все по-малко от тях. Да не говорим за унищожената друга техника и нанесените морални щети на руските крепостни, които си мислеха, че държавата им е "магучая", а се оказа, че не може и себе си да пази..

    Коментиран от #4, #71, #145

  • 3 Да обобщим

    27 210 Отговор
    За 12 час ВСУ завзе 100 кв.км. Колкото ватенките за 1 година и 100 хиляди жертви!

    Коментиран от #18, #20, #48, #151, #158

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Европеец

    170 12 Отговор
    Статията те няма да я чета...... В 12:30 прегледах две обективни руски медии, които пишат че боевете продължават.... Заглавието е вярно 300 души е един батальон който ще си оставя и костите в курска област....

    .

    Коментиран от #8, #16, #79, #104, #110, #161

  • 6 Хе хе...

    44 87 Отговор
    Айде и Forbes станаха копейки...

    Коментиран от #22

  • 7 Очевидно

    52 85 Отговор

    До коментар #1 от "ИНЖ1":

    Forbes са агенти на Путин.
    Доста време се държаха, но сега се издадоха. И други ще се издадат скоро. CNN ще са последни.

    Коментиран от #49

  • 8 И по-важното!!!

    14 95 Отговор

    До коментар #5 от "Европеец":

    Боеве в РФ!

    Коментиран от #36, #143

  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    66 8 Отговор
    Безмисленна е лъжата,която сте списали!Няма как да се напредне към мелитопол,ама де малко акъл та да го осмислите!
  • 10 Така е

    18 83 Отговор
    Кремъл е платил за тази статия, но истината не може да се скрие!
  • 11 Само питам

    129 12 Отговор
    Тия в какви филми се вживяват ? Легионери , инвазия , нападения ...Да не се окаже че тия легионери са същите като укрите в Мали ? Укрите станаха талибаните на Европа .

    Коментиран от #35

  • 12 стоян георгиев

    16 108 Отговор
    Забавихте се почти 12 часа.подобна статия се прави веднага след руски провал за да не бяга проруската аудитория.украинската операция вече е провал...хахаха ...интересно що руснаците не мислят така?само да поясня руските части биещи се в украинската армия едва ли са над 2000 човека,горе долу толкова нападнаха .те обаче са маневрени и мотивирани и нанасят тежки удари на неподготвените в тази зона руснаци.само пленените за ден са близо сто.отделнонрусия сега трябва да вади хора от други зони за да спира нападението ако тази паст от 2000 човека бе в донбас нямаше да се усети на база обема с който воюват двете страни или по скоро щеше да бъде набързо обезкървена ако я използваха за да се спре настъплението на всяка цена.
  • 13 Иван

    118 10 Отговор
    Руската армия издигна знамето над Ню Йорк (ВИДЕО)
    06.08.2024 г. - 19:40 ч

    Издигането на знамето от бойците на Донецк от групата войски „Център“ бележи контрол над града Ню Йорк в Торецко направление.

    Знамето над сградата на училището бе издигнато от войници от 9-та мотострелкова бригада.
  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    74 8 Отговор

    До коментар #1 от "ИНЖ1":

    Инициатор е този който ИНИЦИИРА, доведе, до започване на войната ‼️

    Коментиран от #17, #23

  • 15 в крайна сметка

    116 16 Отговор
    Руснаците са ги утепали кат кучета . Със страйкъри или без ....

    Коментиран от #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Историк

    15 54 Отговор

    До коментар #14 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    В случая инициатора и първия нападнал са една и съща държава, тъй че няма проблеми.

    Коментиран от #39, #111, #114

  • 18 Блажени са ВЕрващите!

    118 7 Отговор

    До коментар #3 от "Да обобщим":

    За 12 час ВСУ завзе 100,000 кв.км. и вече са на 100 км от Москва!
    До една седмица, ЗеленйНаркоманий ще приема парада на Червения площад!
  • 19 читател

    107 7 Отговор
    След като са с американско въоръжение , значи америте са ги обучавали и въоръжили . новите талибани .
  • 20 Да обобщим

    90 9 Отговор

    До коментар #3 от "Да обобщим":

    Счупени и разпръснати. По време на атаката на руската граница бяха убити повече от 60 бойци и над 50 бяха ранени
    Нападателите в района на Курск бяха оставени да лежат трупове близо до границата
    Най-малко 65 бойци на украинските въоръжени сили бяха убити и други 50 бяха ранени в резултат на опит за нахлуване на руска територия в района на Курск.
    Самоубийственият удар на ДРГ е извършен от 4 роти на украинските въоръжени сили. Руската гранична служба забеляза движението предварително: две роти веднага бяха унищожени от засада, две се разпръснаха и участваха в битката, по време на която бяха разпръснати. Повече от 65 тела на бойци от украинските въоръжени сили се виждат от дронове в граничната зона и неонацистите все още нямат възможност да ги евакуират.
    Според Mash, в района на Суджански, смесица от бойци от националната част, 22-ра отделна пехотна бригада на украинските въоръжени сили и войници на отбраната са били изхвърлени обратно през държавната граница и сега са довършени с помощта на руснаците Въздушно-космически сили и артилерия. Противникът е разделен на малки групи и разпръснат в горските насаждения на Шосткински район в Сумска област. Киев страхливо мълчи за рейда на ДРГ.
    Припомняме, че атаката започна в 3 часа сутринта - войските на Бандера стреляха с артилерия и поддържаха огън от танкове, бомбардирайки граничната зона с БЛА. след това, с подкрепата на тежка техника на украинските въоръжени сили, те тръгнаха да щурмуват границата на Ру

    Коментиран от #21, #26

  • 21 Продължение

    96 8 Отговор

    До коментар #20 от "Да обобщим":

    те тръгнаха да щурмуват границата на Руската федерация. На превозните средства на украинските въоръжени сили новите отличителни знаци са триъгълници.
    Колкото повече неуспехи има Киев на бойното поле, толкова повече такива атаки ще има на руската граница. Цялата власт в Украйна е обвързана с PR. Картината е по-важна от резултата.
  • 22 стоян георгиев

    11 90 Отговор

    До коментар #6 от "Хе хе...":

    В света всеки ден излизат хиляди статии за украйна.факти препечатва само тези в руска полза.всеки ден поне пет подобни се пръкват тук.когато няма западни статии в руска полза русия цитира пропагандното министерство на путинландия директно.това се нарича хибридна война .

    Коментиран от #25, #31, #55

  • 23 Даа бе

    16 85 Отговор

    До коментар #14 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Свърши този кинофилм,Русия не може да си прави буфери на чужда територия!! Да си ги прави на нейна!!Войната ,която започна ще и излезе през носа, може през друго място.

    Коментиран от #54

  • 24 Путинофил

    80 4 Отговор
    Такива статии само утвърждават некадърното мислене на неинтелигентните предсавители на "западната" доктрина
  • 25 Хихи

    11 78 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Това колко бутат руските опорки не променя нищо на фронта.

    Руските терористи полека лека биват смилани.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Любо

    91 10 Отговор
    За един ден руснаците в този район унищожиха 6 танка, 16 бронирани машини две ПВО системи, две инженерни машини и положиха в полето 250 укронациста....нека продължават!.....така само подпомагат целите на СВО.
  • 28 В крайна сметка

    12 78 Отговор

    До коментар #15 от "в крайна сметка":

    Дойде времето руснаците да отнесат боя и то много як, на руска територия!!
  • 29 Дякон Унуфрий Араллампиев

    69 2 Отговор
    Не съм казал но пак повтарям Масовки показни акции и циркаджийски номера не печелят войни След приказките трябва действие Явно няма кой да действа

    Коментиран от #33

  • 30 Хихи

    10 71 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Винаги ми е било забавно да чета руските фантазии за това как ЩЯХА да воюват, ако МОЖЕХА да воюват.

    Руските драсканици не променят реалността.

    Коментиран от #43, #69

  • 31 Не е така

    46 5 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Кака ти Марийка е напротив проукраинско ориентирана, понеже като била млада един украински специалист я е уцелил в точката и оттам...
  • 32 Баце,

    93 6 Отговор
    Че те руснаците изпотрошиха половината от нахлулите още до обяд на същия ден. Другата половина се крие из шубраците около границата и се чуди как да отпълзи обратно изпод артилерията и авиацията. И цялата полза за 404 са трима мъртви руски цивилни и полудневен PR.
    Абе мъка бандepовcka...
  • 33 Хихи

    10 54 Отговор

    До коментар #29 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Какво стана с буферната зона на Путлер?

    В Курск какво мислят по въпроса?

    Коментиран от #42, #45

  • 34 Пантагрюел

    67 5 Отговор
    Задокеанските партизани защо ги наричат терористи,а укринските терористи им викат на галено партизани?

    Коментиран от #75

  • 35 Само отговаям

    10 54 Отговор

    До коментар #11 от "Само питам":

    Рашките станаха най големите талибани и ще си получат полагащото им се!
  • 36 Европеец

    66 11 Отговор

    До коментар #8 от "И по-важното!!!":

    Не е важно че боя е на територията на Русия... Това е слабост на Русия, но това няма да подобри украинската позиция, тия които са влезнали там ще си оставят костите.... Вероятно е важно зеления узурпатор да покаже някакви способности и възможности пред кураторите си, но като цяло тая атака курска област е без полезна....
  • 37 Сандо

    52 7 Отговор
    Самоубийци
  • 38 Антиаматьор

    12 78 Отговор
    ЛЪЖЕТЕ БЕЗСРАМНО !Вие агентите на Москва в България ,разпространявате "опашати"лъжи,ужким почерпени от западни източници.Всеки удар по тази гнила империя Русия е ценен и значим.Трябва всички заедно с дела ,с думи и то организирано да допринясяме за разгрома на империята на злото Русия !
    СЛАВА НА УКРАЙНА!

    Коментиран от #57, #63, #81

  • 39 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    28 2 Отговор

    До коментар #17 от "Историк":

    Ами НЕ СА ❗ И в това е проблемА ❗

    Коментиран от #61

  • 40 Статията

    45 5 Отговор
    Не предлага ала-бала ала-бала
    И внушението че има руски партизани които се сражават на страната на бандеровците
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Дякон Унуфрий Араллампиев

    49 5 Отговор

    До коментар #33 от "Хихи":

    Всичко с времето си Буферната зона ще е река Днепър След новата Ялта няма да има територии с неясни собственици Новата Европа ще тръгне по нов път

    Коментиран от #59

  • 46 Европеец

    19 4 Отговор

    До коментар #16 от "Любопитния":

    А ти любопитния,защо мислиш, че съм в село... Не че има лошо и да съм от село....
  • 47 Дън Бай

    28 3 Отговор
    Ще освободят легиона завинаги.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Сатана Z

    55 5 Отговор
    Украинските нацисти използват познатите терористични практики на Ислямска държава:

    🪂 Жители на Свердликово, Суджански район, които се евакуираха сами през нощта през нивите, разказват за преживените ужаси.

    Казват, че укрофашистите са стреляли по мирни къщи от бронирани машини, има загинали жители...

    Тези свидетелства за пореден път доказват, че терористичната държава със своите западни съучастници използват най-престъпните мерки за постигане на целите си

    Коментиран от #58

  • 51 Дякон Унуфрий Араллампиев

    48 4 Отговор
    Да се твърди че украйна може да победи Русия е все едно да се твърди че Египет ще бие Сащ на баскетбол 🏀
  • 52 стоян георгиев

    42 4 Отговор
    Хихихи и форбс даже казва какви лузъри са бандеровците, хаахахах
  • 53 не може да бъде

    39 3 Отговор
    Опит за отвличане на вниманието -по принцип е правилно,всички го знаят,но трябва да се подготвя и провежда много внимателно,защото ако не успее става много неправилно!?И в случая очевидно става дума за това ,защото според появилата се информация руските граничари са извикали на помощ авиация -въртолети основно и след "нахлуването " както беше наречено, на руска територия завинаги са останали около 100 нападатели и 10-15 бр.различна бронирана техника!Ранените не се броят!При руснаците - минимални жертви !
  • 54 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    46 3 Отговор

    До коментар #23 от "Даа бе":

    Даа бе,ше чел малко повече❗
    Не само буферът е проблем❗
    От 2009-та ЗАПАДНалИТ свят ръчка руската мечка да излезе от бърлогата си , а сега "Ама тя защо ръмжи и ни удря с лапи !" ‼️

    Коментиран от #62

  • 55 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    42 5 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    ТЯ ПОЛЗАТА ЩЕ Я ВИДИШ СКОРО ...ТЕ И УКРИТЕ ВИДЯХА ПОЛЗАТА ОТ КРАВАРСКОТО УПРАВЛЯНИЕ СКОРО ЩЕ Е ВИДИШ И ТУК

    Коментиран от #65

  • 56 Сатана Z

    39 4 Отговор
    КА-52 ама било компоти.
    ▪️Според кадри, публикувани от врага, вчера украински FPV дрон удари руски хеликоптер Ми-28 в опашната стрела, което стана първият подобен документиран епизод. Самолетът е получил повреда на опашния ротор и се е приземил, но екипажът е жив.
    Мара пак се е загубила по околовръстното.
  • 57 Европеец

    20 2 Отговор

    До коментар #38 от "Антиаматьор":

    Голям комсомолец си бе момче.... Много се надъха нещо, давай го малко по-спокойно да ми излезе грешка мозъчните ти гънки...
  • 58 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    39 2 Отговор

    До коментар #50 от "Сатана Z":

    А БЪЛГАРИЯ СЪЩО Е ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА ЗАЩОТО ПОДКРЕПЯ УКРО ТЕРОРИСТИ ...НО СКОРО ЧЕ РАЗБЕРЕТЕ ТОВА
  • 59 Хихи

    4 37 Отговор

    До коментар #45 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Аз не питах какви са фантазиите на руските фашисти, аз те питам защо в момента в Русия крепостните в Курска област бягат от домовете си и защо Путлер не си изпълнява обещанията.

    Коментиран от #70

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Историк

    3 17 Отговор

    До коментар #39 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Кой го казва?

    Ти ли?

    Коментиран от #68

  • 62 Историк

    5 38 Отговор

    До коментар #54 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Руснаците не са спирали да нападат съседите си и това не е "от 2009" а въобще исторически, както разбира се последните 30 години.

    ФАКТ.

    Коментиран от #66

  • 63 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 3 Отговор

    До коментар #38 от "Антиаматьор":

    А "империята на доброто" коя е ❓🤔
    Онази дето развява флага с ПЕТДЕСЕТ ПЕТОЛЪЧКИ
    и бомби над
    ПЕТДЕСЕТ ДЪРЖАВИ за
    ПЕТДЕСЕТ ГОДИНИ ли
    ❓❓❓
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 стоян георгиев

    3 25 Отговор

    До коментар #55 от "бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ":

    Аз го виждам всеки ден.народа не е бил толкова добре никога до сега.пари свобода бизнес...е за бившите милиционери и алкохолици не е така ,но кво да се прави!

    Коментиран от #72, #78, #86

  • 66 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    43 4 Отговор

    До коментар #62 от "Историк":

    САЩиянците
    Първо избиха местното население
    После нападнаха и анексираха половината Мексико,
    А сега нападат и избиват населението на много страни,
    АМА В СВОЯ ЗАЩИТА ‼️‼️‼️
    ЧЕТИ ‼️

    Коментиран от #73

  • 67 Кольоулу

    33 5 Отговор
    През последните 24 часа Въоръжените сили на Украйна (АФУ) загубиха около 260 души и 50 бронирани автомобила в опит да атакуват границата с Русия в района на Курск, отчетените пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия на 7 август.

    По-специално, руските войски унищожени:

    седем танка;
    осем бронетранспортьори;
    три пехотни бойни машини;
    31 Бронирани бойни превозни средства, включително — 12 превозни средства «Kozak», две превозни средства «Striker», инженерно клирингово превозно средство и шест превозни средства;
    две самоходни оръжейни системи на противовъздушната ракетна система «Buk M1»;
    UR-77 инсталация за разминиране;
    станция за електронна война.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Дякон Унуфрий Араллампиев

    30 5 Отговор

    До коментар #59 от "Хихи":

    Фантазии имат украинците Този акт срещу мирно население ще излезе на носа на бандеровците Това което пиша ще се изпълни до последната буква

    Коментиран от #80

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 2 Отговор

    До коментар #65 от "стоян георгиев":

    100ЕНЧО, народът не е само Бойко, Пеевски, депутатите......

    ‼️‼️‼️
  • 73 Историк

    3 22 Отговор

    До коментар #66 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Свободното пътуване във времето и опита за сравнение на събития с раличен контекст и историческа реалност е очевеиден признак на липса на аргументи и знания.

    Това е и причината да "забравиш", че говореше за "от 2009 година насам и да се върнеш 2 и половина века в историята.

    За съжаление, това показва, че безсилието е достигнало до нива, които не могат да се скрият.

    Коментиран от #83, #87

  • 74 Пак глупости от драскачи русофильофци

    8 39 Отговор
    Как, безполезна инвазия? Рф е разгромена още през 2022! 5 руски червони армии са тотално разгромени за 3 месеца сво киев за три дни!😂😂😂🗽🗽🗽🗽
    Ако не са американците, всу още тогава да са превзели кремъл! Забравихте ли , че тогава 3 месеца путин се криеше в бункера?
    Трябва по-често всу да сгазва рф, за да може нашите русофильофци предатели да ги ливи боллшевишка диаррия и нервнопаралитичен стрес! Кремълл каапуут!🗽🗽🗽🗽🗽😂😂😂😂😂 Путин каапут!😂😂😂😂
    Свърши се с комуниистите престъпници! Ще има гулаг за тях!😂😂😂😂😂🗽🗽🗽🗽🗽🍷🍷🍷🍷 Свършва червеенотоо мракобесие и деебилнияят сатаниззъм🗽🗽🗽🗽🗽😂😂😂😂
    Без комунисти народа ще е спокоен, доволен и богат!😂😂😂😂🗽🗽🗽🗽🍷🍷🍷🍷

    Коментиран от #97, #99

  • 75 Гаргантоа

    22 0 Отговор

    До коментар #34 от "Пантагрюел":

    Въпрос на пропагандна гледна точка.
    Който може да мисли, разбира истината...
  • 76 Асен

    41 3 Отговор
    Не плачете за нахълталите фашисти в Курска територия, пишете за зверствата на тези марадьори ,убити невинни деца ,мирни граждани ,стреляли по линейки ,болници и домове!! Пишете бройката на убитите и ранени мирни жители!! Няма да се върнат терористите и цялата военна техника на тези безумници, получили са си търсеното!!
  • 77 Ха-ха

    36 3 Отговор
    Кокаина вече не е само в Киев но се употребява масово във всички видове войски и военни командвания на Украйна .Трябва много да си превишил дневната доза да тръгнеш да нападаш Русия и то откъм Курск.
  • 78 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 4 Отговор

    До коментар #65 от "стоян георгиев":

    Е колко е ДОБРЕ народът ,
    когато пенЦионерите получават пенсии под средствата необходими за покриване на жизнения минимум, а 2/3 от работещите също получават заплати ПОД ТОЗИ ДОХОД ‼️
    НЕ СТАВА САМО С ЛОЗУНГИ ‼️
  • 79 Хей

    25 2 Отговор

    До коментар #5 от "Европеец":

    300 души е батальон на полуразпад...
  • 80 Хихи

    7 37 Отговор

    До коментар #70 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Какво стаа с обещанията на Путлер?

    Какво стана с демилитаризацията на Украйна?
    Какво стана с "отдалечаването на НАТО от границите на Русия"?
    Какво стана с руското "благоденстве"?
    Какво стана със "самодостатъчността"?
    Какво стана с мястото на Русия в "новия ред"?
    Какво стана със "величието" на Руския черноморски флот?

    Защо Путлер лъже постоянно крепостните и не е изпълнил нито едно обещание за техния просперитет?

    Коментиран от #91

  • 81 Лятна ушанка

    32 4 Отговор

    До коментар #38 от "Антиаматьор":

    Ами действай, бе! Айде, навивай партенките и на фронта! Ааааа, не знаеш какво е партенка нали? В кънтър страйка няма такива работи! И не боли, и имаш много животи...
    Ще порастнете много скоро и спешно!!!
  • 82 Харон

    5 31 Отговор
    Легионът „Свобода за Русия“ отива да спре крачето с газта и изключи АЕЦа за да не трябва да бомбардира.... Те руснаците сами ще си го направят когато контра атакуват легионерите..
  • 83 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 13 Отговор

    До коментар #73 от "Историк":

    "Руснаците не са спирали да нападат съседите си и това не е "от 2009"
    А ВЪОБЩЕ ИСТОРИЧЕСКИ.."

    ТИ навлезе в ИСТОРИЯТА,

    ама сега скимтиш защо аз знам историята‼️

    Не "липса на аргументи и знания"

    А НАЛИЧИЕ НА АРГУМЕНТИ И ЗНАНИЯ‼️

    Коментиран от #85

  • 84 Дякон Унуфрий Араллампиев

    35 2 Отговор
    Ако не виждате мястото на Русия в новия ред си сложете очила От Великата четворка отпадат Франция и Англия Замества ги Китай Иран е вече световен фактор Северна Корея също Докато щатите си играеха на демокрация Русия създаде Нов Свят

    Коментиран от #90, #98

  • 85 Историк

    3 19 Отговор

    До коментар #83 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Аз не съм говорил за нищо специфично преди 2009, и причината е, че историческия контекст е различен.

    С това само посочих, че това е част от руската държавна политика.

    Коментиран от #94

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Хахаха

    5 27 Отговор
    Вие сте дооолни руски кууууувииииии

    Коментиран от #93

  • 89 Общо взето

    37 3 Отговор
    добре са им дошли на крак и на гюме украинците, да ги не търсят руснаците из окопите в Украйна! Кой болен мозък би тръгнал да напада Русия с няколкостотин войници?
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Само питам

    11 2 Отговор

    До коментар #80 от "Хихи":

    Бързаш ли за някъде ? Всичко това ще се случи точка по точка както си го написал .
  • 92 Хахаха

    7 5 Отговор
    Безсмислена дааааа ....

    Една от възможните цели е най-голямата газоразпределителна станция за транзит на газ към Европа през Украйна
  • 93 ха ха ха ...

    19 3 Отговор

    До коментар #88 от "Хахаха":

    Ти пък си горна кравешка мас тия .
  • 94 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 3 Отговор

    До коментар #85 от "Историк":

    И "аз не съм говорил за нищо специфично преди 2009, и причината е, че историческия контекст е СЪЩИЯТ.
    С това само посочих, че това е част от САЩинската държавна политика."
    😉😉😉😉

    Не скачай от високо в дълбокото, щом не можеш да плуваш❗
    "Аз само исках да се изкъпя!"
    НЕ ВЪРВИ 😉

    Коментиран от #102

  • 95 Мимееее, Мимеееее

    34 3 Отговор
    Мимееее, мойто момиче за всички е ясно, че това не са никакви партизани, а редовна укро-нацистка армия! А на теб драга не секна ли вече кеш-потока, че да поспреш малко с платената пропаганда?!!!!!
  • 96 Последни новини

    6 24 Отговор
    ВСУ уже контролируют газоизмерительную станцию “Суджа“, которая транспортирует российский газ в Европу.

    Об этом пишут СМИ РФ.

    Честито!!!!!

    Коментиран от #103, #130

  • 97 МУЦКА ПЯНАТА

    21 3 Отговор

    До коментар #74 от "Пак глупости от драскачи русофильофци":

    ИЗБЪРШИ СИ ПЯНАТА ОТ УСТАТА
    И ПЛЮНКИТЕ ОТ ЕКРАНА НА ЛАПТОПА
    АЙДЕ МИЛИЧКО ДА НЕ ВИКАМЕ ЛОШИЯ ПУТИН
  • 98 Дякон Унуфрий Араллампиев

    27 5 Отговор

    До коментар #84 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    След пародията олимпийски игри и масовите побоища по улиците на Англия никой вече няма да приема сериозно тези две държави Германия от велика сила се превърна в треторазрядна територия с неясни функции То какво остана
  • 99 АЛЬОШКАТА на чакъл

    5 15 Отговор

    До коментар #74 от "Пак глупости от драскачи русофильофци":

    🔨🔨🔨🔨🔨🔨
  • 100 Интересно ... ти да видиш

    32 4 Отговор
    Руските партизани, биещи се за Киев, били много негроидни и англоговорящи...
  • 101 Механик

    29 4 Отговор
    ХАхаха! Айде да ви го кажат и атлантическите ястреби от Форбс! Тях поне няма как да ги обвините в путинизъм.
    Казах ли ви го право в У-чите?
    Нямате хора и отстъпвте, ама се напиняте да "нахлувате" в Русия, само и само да може тази думичка да се ползва за пропаганда.
    Демек, цялата ви работа е една нелепа пропагнада и едно нелепо водене на война. Казано кратко, вие сте НЕЛЕПИ.
  • 102 Историк

    3 17 Отговор

    До коментар #94 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    "и причината е, че историческия контекст е СЪЩИЯТ"

    Твоята референция е за време, когато САЩ не е съществувал като държава, моята референция е за руската държавна политика.

    Опита ти да поставиш знак на равенство сравнявайки събития от съвсем различна перспектива потвърждава това, което казах преди.

    Коментиран от #109, #119, #120, #128

  • 103 Капейка

    4 20 Отговор

    До коментар #96 от "Последни новини":

    На нас ни казаха да казваме, че тва не е верно и че руснаците са разбили украинците в Курска област.
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Маша

    8 5 Отговор
    Е Велика!

    Винаги точна и прецизна
  • 106 Хахаха

    7 22 Отговор
    Киевский режим начал провокацию в Курской обл — Путин начал заседание Совбеза

    По данным российских военкоров, наступление ВСУ на Курскую обл стало возможно после снятия резервов с границы с Беларусью, после отвода войск ВС РБ. Также была провалена работа разведки в Сумской области.

    Ситуацию полностью контролирует украинская армия, так как в Курской области мало сил.

    Подписаться на Инсайдер | Прислать контент

    Коментиран от #133

  • 107 Тома

    24 4 Отговор
    Ако снощи не бяхме ги гледали как влизат и ги направиха на мармалад щяхме да повярваме.

    Коментиран от #108

  • 108 Капейка

    2 16 Отговор

    До коментар #107 от "Тома":

    И на нас така ни казаха да казваме.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Азиатец

    4 23 Отговор

    До коментар #5 от "Европеец":

    Обективни руски медии - това виц ли е?

    Коментиран от #113, #116

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 3434

    16 3 Отговор
    Това е американска тактика, удри бегай.
  • 113 Европеец

    20 2 Отговор

    До коментар #110 от "Азиатец":

    Отговарям
    Обективни европейски медии?!?.....Това вече е виц!

    Коментиран от #118

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Отворете сайта

    4 20 Отговор

    До коментар #1 от "ИНЖ1":

    на Forbes и сами си прочетете статията от 06.08.2024 г., 5:11 p.m. EDT. Ако не знаете английски, ползвайте автоматичен превод. Изразът "срамна загуба на ценни военни ресурси" не е част от заглавието, а цитат от анонимен активист от НПО Украински център за отбранителни стратегии. Въпреки всички ограничения, наложени от войната, украинците имат право да критикуват правителството си, за разлика от руснаците. Верни на политиката си - една статия за Русия, една за Украйна - "Факти" са попрекалили в "редактирането" на материала от "Форбс", за да може да мине за проруски.
  • 116 Европеец

    14 1 Отговор

    До коментар #110 от "Азиатец":

    Да ти кажа , вземи потърси и прочети, сам ще се увериш за обективността им.... Не съм кон с капаци и затова преглеждам и руски и украински медии.... Добре е да имаш възможност да получиш информация от няколко източника и след като я анализираш ще добиеш що годе вярна представа за случващото се, стига да не си обременен с предразсъдъци....
  • 117 Бийк

    3 12 Отговор

    До коментар #1 от "ИНЖ1":

    Много е съмнителна тази статия
    Трябва да я видим в оригинал ,ако изобщо съществува
    Прилича на интерпретация на ТАСС ,с превод на Български
  • 118 Европеец

    6 1 Отговор

    До коментар #113 от "Европеец":

    По принцип си прав.... Като гледам си лудогодил и на многоточията.....
  • 119 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 1 Отговор

    До коментар #102 от "Историк":

    Триенето не променя фактите ‼️
  • 120 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 2 Отговор

    До коментар #102 от "Историк":

    Кога е са сествували САЩ ❓

    Коментиран от #121

  • 121 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 2 Отговор

    До коментар #120 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    При БОМБАРДИРОВКИТЕ над Сирия ли❓

    Коментиран от #122

  • 122 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 2 Отговор

    До коментар #121 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Над Либия ли ❓

    Коментиран от #123

  • 123 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 2 Отговор

    До коментар #122 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Над Ирак ли ❓

    Коментиран от #124

  • 124 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор

    До коментар #123 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Над Югославия ли ❓

    Коментиран от #125, #159

  • 125 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 2 Отговор

    До коментар #124 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не съществуваха ли при убийствата на Кадафи, на Че Гевара, на Алиенде🤔
  • 126 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 2 Отговор
    Не сеатвуваха ли при анексирането на ПОЛОВИНАТА МЕКСИКО 🤔❓
  • 127 Ама Форбс

    1 14 Отговор
    Ли са компетентни по военни въпроси.Целта е да се преразпредели руски военен ресурс и Ватенките да видят ,че може някой да дойде ,да направи референдум и Курска област да стане Украйна ,нали така се прави.Следвайки примера на големия брат.
  • 128 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 2 Отговор

    До коментар #102 от "Историк":

    истЕрико, СПРИ ДА СЕ ИЗЛАГАШ ‼️
  • 129 Смятайте колко са зле!

    10 1 Отговор
    Щом дори и Мара им казва,че са - ...зле...!!!
  • 130 Харон

    3 10 Отговор

    До коментар #96 от "Последни новини":

    Молодци! Нали казах в № 82. "Легионът „Свобода за Русия“ отива да спре кранчето с газта и изключи АЕЦа за да не трябва да се бомбардира"

    Остава и АЕЦ-а да намерят.....

    Коментиран от #131

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Бау

    2 7 Отговор
    Само ще отбележа че собственик на Форбс е Магомед Мусаев. Вие си правете изводите за тая съветско-дагестанска тиква.
  • 133 хахахахахахахха

    4 2 Отговор

    До коментар #106 от "Хахаха":

    "Подписаться на Инсайдер" ахахахаххаха я дай нещо и от УНИАН да се посмеем

    Коментиран от #134

  • 134 Ще бъде!

    5 2 Отговор

    До коментар #133 от "хахахахахахахха":

    Смехът на "мах",ако дадат и какво е казал...-
    Маломуж Огризенков от "УНИАН"...!
  • 135 МДАМ

    3 4 Отговор
    Срамна, но за руснаците.
  • 136 Аз съм веган

    4 8 Отговор
    Спокойно бе копейки. Това е част от много сложен план на високия 160см богатир от бункера с високите токчета и ботокса.

    Коментиран от #138, #149

  • 137 Вальо

    7 2 Отговор
    Оттече се зелената суспензия,фашистка в канала....
  • 138 ОК,Вегане!

    9 3 Отговор

    До коментар #136 от "Аз съм веган":

    Ръфай си тревата...!
    И остави сложният план, за умните хора,като Путин...!
  • 139 Не е като на филм

    7 4 Отговор
    Че Русия точно това иска - укрите да си разтягат фронта до безкрай при намаляващи индианци. Кьор фишек на укрите е това. Артисти са ама това не е кино.

    Коментиран от #162

  • 140 Аз съм веган

    2 8 Отговор
    Просто в момента се провежда референдум за присъединяване на куркска народна република към Украйна

    Коментиран от #152

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Божеее

    13 1 Отговор
    А Мара сабахлем такава фалба им хвърли...
  • 143 Гио

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "И по-важното!!!":

    И какви боеве.Разцепват всеки който мине руската граница.Изпържват ги като цаци.И ти ще ги последваш
  • 144 Тити

    2 1 Отговор
    Няма нищо срамно могат нападат където си искат
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 максим

    6 3 Отговор
    до авторката-или автора.следих внимателно ситуацията! не видях ударени танкове,ни ударена черна акула или алигатор! но, видях удара на искандера.после ударите на дроновете геран с новата бойна глава.имаше пуск на противорадиолокационни ракети х-31п.зенитни ракети от новите модификации на 3ц300,а също и няколко пуска на х-59 крилати ракети.освен гераните имаше пускове на форпост и орлан-дронове.ситуацията, беше трагична за украинската армия.удара прати около 500 човека в неутрално положение.някой би трябвало да напомни на украйна за прохоровка,най-голямото танково сражение в света и за курск!!!
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Генчу

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИНЖ1":

    Абе кфо е тфа ИНЖ1

    Коментиран от #163

  • 149 Хахаххахахха

    4 1 Отговор

    До коментар #136 от "Аз съм веган":

    "Това е част от много сложен план на високия 160см богатир от бункера с високите токчета и ботокса."
    Забрави да добавиш - и потника
  • 150 Даааа, само предатели и кремълски

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "ИНЖ1":

    пропагандисти навсякъде, рубладжии и копейки от Възраждане са тия, също и Билд, Политико, Ню-йорк Таймс...всички работят за Путин .Засега само Бесарабски фронт успява да устои на рублите на Путин и се явява рупор и стожер на истината.
  • 151 Изоставаш, не си в час

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Да обобщим":

    даже превзеха Москва и направиха парад на победата на Червения площад.
  • 152 Няма скоро да те

    1 2 Отговор

    До коментар #140 от "Аз съм веган":

    изпишат теб...
  • 153 Алексбг

    2 4 Отговор
    Не е "безполезен"(?)украинският удар срещу Курск а област! Щом е удар по врага ..добре е!
    На Руската империя на злото,колкото и лошо да се прави...все е малко!

    Коментиран от #154

  • 154 Тото 1 и Тото 2

    1 1 Отговор

    До коментар #153 от "Алексбг":

    По твоята логика - всеки удар срещу САЩ също е нещо похвално , понеже са най-големия агресор в света ли ?
  • 155 ПЪГУОШ

    0 0 Отговор
    Дали не е зле и ние да си вземем Македонията ?
    Майтап бе хора , спокойно , по-Скоро ще стане обратното май !
  • 156 ВСВ

    3 0 Отговор
    С Куркската дъга започна падениетона Германия
  • 157 каунь

    3 0 Отговор
    наемници и легионери бият се за долари, хора без Родина.
  • 158 Хехе

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Да обобщим":

    Обобщи,че там приключи всичко и наемници е забранено да бъдат вземани ,ако си учил математика ,брой жертвите от и без това оскъдната украинска армия :))))

    Коментиран от #160

  • 159 Сульо

    0 0 Отговор

    До коментар #124 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Бъди благодарен за намесата на Алианса в Югославия! В противен случай сега нямаше и панахида кой да ти направи!
  • 160 Сульо

    0 0 Отговор

    До коментар #158 от "Хехе":

    ВСУ за 3 дни са превзели повече руска територия, отколкото Русия украинска за 3 месеца. Според обобщени данни, под контрола на ВСУ вече са над 350 км² в руската Курска област.Руски войници се предават на ВСУ в Курска област, озвучено с лъжите на началника на ГЩ на ВС на РФ Герасимов, който казва, че пак всичко са унищожили.Има видео. Красиво е!
  • 161 А бре

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Европеец":

    Пак ще те питам,ти от кое село беше бре? Защо се кичиш с титли ,от които си на светлинни години отдалечен?
  • 162 Бухахаха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "Не е като на филм":

    Започне ли Русия да губи ,всички копейки стават военни специалисти,анализтори ,политици ,икономисти.Всичко та НИЩО!!
  • 163 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #148 от "Генчу":

    Образован човек,не кух като копейка
  • 164 Явно

    0 0 Отговор
    Афорбс явно се страхува да не изтърве рублите,та вие като линейка с цел евтина манипулация
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания