Тема: Украйна

19 Септември, 2024 07:45 6 379 122

ISW: Ударът в Тверска област може да затрудни сериозно Русия на фронта

  • украйна-
  • русия-
  • курска област-
  • хаймарс-
  • ракети-
  • тверска област

Украинските сили проведоха поредица от удари с HIMARS срещу руски складове за боеприпаси в окупирана Украйна през лятото на 2022 г., което влоши ефективността на руската логистика по това време

ISW: Ударът в Тверска област може да затрудни сериозно Русия на фронта  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинските сили извършиха успешен удар с дрон срещу руски склад за ракети и боеприпаси близо до Торопец, Тверска област на 18 септември. Източник от украинските специални служби заяви украинското издание Suspilne на 18 септември, че оператори на дрон от Службата за сигурност на Украйна (СБУ), Главната служба на Украйна Управлението на военното разузнаване (ГУР) и Силите за специални операции (ССО) на Украйна, са ударили обект в 107-и арсенал на Главното ракетно-артилерийско управление на руското Министерство на отбраната (МО).

В съоръжението се съхраняват различни видове боеприпаси и че е имало значителни вторични детонации след първоначалния удар на украински дрон. Това е заявил ръководителят на украинския Център за борба с дезинформацията Андрий Коваленко.

Руските власти временно евакуираха района близо до съоръжението.

Това се посочва в анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Руски блогъри критикуваха руските власти за неправилно боравене със запасите от ракети и артилерийски боеприпаси в съоръжението. Те обвиниха задържания бивш руски заместник-министър на отбраната армейски генерал Дмитрий Булгаков в участие в корупционни практики и лошо качество на строителството в съоръжението.

Украинските сили проведоха поредица от удари с HIMARS срещу руски складове за боеприпаси в окупирана Украйна през лятото на 2022 г., което влоши ефективността на руската логистика по това време.

Това може да се случи и сега.

Руските власти арестуваха началника на бронетанковата служба на Централния военен окръг (ЦВО) Денис Путилов по подозрение в получаване на подкуп в големи размери. Това поредното дело срещу високопоставен руски военен след назначаването на Андрей Белоусов през април 2024 г. за министър на отбраната на Русия.

Руският следствен комитет обяви, че данните са за подкуп от 10 милиона рубли (107 000 долара) в замяна на издаване на договори за ремонт и поддръжка на военни превозни средства на индивидуален предприемач на име "Чудинов."

Путилов е много вероятно да е участвал тясно в надзора на ремонта и поддръжката на пакета от танкове и други бронирани превозни средства, които 90-та танкова дивизия използва в бойни операции в Украйна.

От началото на мандата на Белоусов като министър на отбраната през април 2024 г. подобни случаи на корупция срещу висши служители на руското Министерство на отбраната (МО) станаха много по-чести. Очевидна кампания да се справи с лошото управление при бившия министър на отбраната Сергей Шойгу.

Връзките на Путилов с Шойгу засега остават неясни, но неговият арест предполага, че се опитва да се пребори с корумпирани длъжностни лица, които са отговорни за поддържането на руските военни активи, особено все по-оскъдни бронирани превозни средства.

Неуспешно въоръжено нападение срещу няколко офиса на най-големия руски онлайн търговец на дребно Wildberries в Москва Сити подчертава слабостите на вътрешната стабилност на Русия. Владислав Бакалчук, съосновател и бивш съпруг на главния изпълнителен директор Татяна Бакалчук, заедно с 20 до 30 въоръжени съучастници, са извършили едновременни въоръжени нападения срещу два офиса в Москва.

Нападателите застреляха и убиха най-малко двама охранители на Wildberries и раниха други двама души преди задържането им. Задържани са 28 души, участващи в нападението.

Бакалчук подадоха молба за развод през юли 2024 г., след като Владислав се обърна към ръководителя на Чечен Рамзан Кадиров да помогне да попречи на Татяна да поеме Wildberries, а Кадиров обеща да помогне.

Wildberries преди това е участвал в репресии срещу мигрантите в Русия и принуждаването на мигрантите да се присъединят към руската армия.

Руските власти се опитаха да се представят решаващи проблемите на вътрешната сигурност след терористичната атака срещу "Крокус Сити Хол" през март 2024 г. и стрелбата през юни 2024 г. в Дагестан.

Арменски официални лица продължават да критикуват водената от Русия Организация на договора за колективна сигурност (ОДКС) на фона на влошаващите се двустранни отношения. Премиерът Никол Пашинян обяви на 18 септември, че Армения е замразила членството си в ОДКБ поради неизпълнението на задълженията на блока за сигурност към Армения и че според него ОДКБ е заплаха за "сигурността, бъдещото съществуване, суверенитета и държавност."

Пашинян заяви, че ако ОДКС не успее да даде отговори на причините за неуспехите си, Армения ще продължи да се дистанцира от организацията за сигурност и вероятно ще стигне до "точка, от която няма връщане". Пашинян преди това обяви на 31 август, че Армения е замразила участието си в ОДКС, въпреки че все още не е обявил конкретно официално де юре арменско оттегляне от организацията.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори на Пашинян, че ОДКС служи за защита на суверенитета на всичките си държави членки, включително и Армения.

Този спор дойде на фона на съобщението на арменския Следствен комитет от 18 септември за ареста на трима лица, обвинени в опит за създаване на въоръжена група за сваляне на арменското правителство.

Арменският следствен комитет заяви, че тримата заподозрени, заедно с четирима съучастници, които все още не са в арменски арест, са вербували арменски граждани за платено тримесечно военно обучение във военната база "Арбат" в Ростов на Дон, Ростовска област. ISW не успя да потвърди местоположението на тази база, но и преди е наблюдавал влошаване на отношенията между Армения и Русия. След втората война в Нагорни Карабах през 2020 г. между Армения и Азербайджан, и наскоро засилващата се проевропейска външна политика на Армения при Пашинян.

Арменски официални лица многократно са критикували ОДКС, че не успява да отговори на нуждите на Армения в областта на сигурността - особено обвинявайки Русия и Беларус - докато руски официални лица и руското информационно пространство все повече дискредитират правителството на Пашинян, като го обвиняват, че преследва уж разрушителна прозападна програма, насочена към напрежение техните двустранни връзки.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова осъди Израел за едновременното взривяване на хиляди пейджъри, принадлежащи на членове на ливанската "Хизбула" в Ливан и Сирия на 17 септември. Русия продължава да се присъединява към иранската Оста на съпротивата срещу Израел. Захарова нарече атаката "пореден акт на хибридна война срещу Ливан" и предупреди, че обстоятелствата рискуват допълнително да ескалират ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Поредната

    69 38 Отговор
    Помия!
  • 3 Някой

    93 54 Отговор
    Може. А може и да не го затрудни. Руснаците си имат достатъчно скалдове, пълни до горв.
    Освен това, предксазанията и анализите на този "институт" никога не са били верни. Те имат за цел да дезинформират и намаляват напрежението в западните среди. Че бая бой отнася целокупния запад, барабар с Украйна.

    Коментиран от #9, #84, #120

  • 4 Снимка в Полето и някаква Пушилка, и

    60 36 Отговор
    Вдигнат Прах??? Какво ни показвате? Фейкове, и Маниполации!!

    Коментиран от #22, #24

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Генчо

    57 43 Отговор
    Русия доминира по целия фронт!

    Коментиран от #20, #44

  • 9 Друг

    48 39 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Да убием вестоносеца, че новината не ни харесва? 30 килотона тротилов еквивалент озарява небето трети ден. Сигурно са ги намерили на пътя, а от Иран и Северна Корея са внасяли съответно домати и ябълки.

    Коментиран от #29, #78

  • 10 1001

    50 12 Отговор
    На всички е ясно какво ще се случи. Как ще свърши войната>

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 БеГемот

    42 7 Отговор
    От де почна де свърши....направо ни разкара из целия материал за срока....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Правилно

    46 41 Отговор

    До коментар #10 от "1001":

    Да, храна за три дни и парадни униформа в раницата, така тръгнаха ушанките към Киев и от тогава всичко върви по план.

    Коментиран от #35

  • 17 Новичок

    48 9 Отговор
    Къде Тверска област къде Пашинян ??? Пфу... от посолство-ТО как ви търпят такива неграмотни бре.
  • 18 Всичко е по план 🤣🤣🤣

    50 28 Отговор
    Цели 17 земетресения, макар и не много силни, са регистрирани след атаката от ранните часове на това денонощие срещу руски склад за оръжие в град Торопец, Тверска област. Областта се намира северозападно от руската столица Москва и граничи с Московска област...

    В атаката срещу Торопец са участвали над 100 украински дрона. В склада там, който побира до 240 тона оръжие, са били складирани севернокорейски балистични ракети KN23, ракети за системи за залпов огън "Град", ракети и системи С-300 и балистични ракети за системата "Искандер" - Разстоянието до целта от държавната граница на Украйна е около 500 километра. Руското военно министерство изобщо не признава атаката и не споменава, че в Тверска област има свалени дронове, но казва, че са свалени общо 54 тази нощ - а местният губернатор Игор Руденя говори как "паднали отломки" предизвикали всичко😁😁😁
    Заради атаката се наложи град Торопец да бъде евакуиран - там живеят около 12 000 души.
  • 19 Войната приключи

    35 47 Отговор
    Русия се изтегля от територията на Украйна и Крим, и обявява, че целите на СВО са постигнати. След това нещата ще се наместят от самосебе си
  • 20 Да де

    17 6 Отговор

    До коментар #8 от "Генчо":

    Пишеш го три години.

    Коментиран от #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Да де

    24 27 Отговор

    До коментар #4 от "Снимка в Полето и някаква Пушилка, и":

    Ония Губернатора и неговите
    Пуделчата докато дават интервюта
    Не спря да гърми .

    Гледаха като Дебили по време на пресконференция.
    Хахаха

    ГОРИТ ТРАВА.

    А имаше едно клипче на един
    Блатник
    Който се шегуваше докато снима

    Тренирали за Ядрената Война .

    Хахаха

    Хахаха
  • 23 Артилерист

    47 18 Отговор
    Отново вкисната претоплена манджа. От един уж ударен склад за боеприпаси, през същото в 2022 година, кадровите промени в руското МО, крадците на дребно, Армения, та чак за Израел. Само и само да върви пропагандата за укроуспехите и да не се пише за истинското състояние на фронта и Украйна. И Европа, разбира се...
  • 24 😁.........

    30 28 Отговор

    До коментар #4 от "Снимка в Полето и някаква Пушилка, и":

    Не е фейк, гледах във Фейсбук и Тубата, зарята е страхотна, складовете са били огромни, 6 км дължина 2 км ширина, 30 хил тона боеприпаси е имало складирани, украинците им разказват играта, ударени са или с Сторм Шадоу, или с АТАКАМС, пък ти си пиши че това било фейк.

    Коментиран от #54

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 А не е ли

    6 7 Отговор

    До коментар #20 от "Да де":

    вярно.
  • 27 Нищо няма да затрудни

    35 29 Отговор
    напредъка на Русия на фронта. Дори с такива отчаяни лузърски действия.

    Но забележете как Русия изчаква с коментарите по случая за да изяни какво е това.
    Разстоянието от Украйна до мястото на удара е 480 км. Нито Украйна има, нито запада е дал или авторизирал такива бойни дронове с такъв обсег. И тука не става дума за един украйнски дрон, пренесен и пуснат от руска територия, както в предни подобни случаи, а за огромен брой дронове.

    Обаче разстоянието от балтийските републики до целта е двойно по-малка! Ако е така, е нападение от НАТО.
    Другиата възможност е запада въпреки че е уж отказал за ракети с далечен обсег, тайно да е дал бойни дронове с такъв обсег.
    Нека да изчакаме! Русия ще разбере какво се е случило. Но и в двата случая, положението е страшно. Опасна, отчаяна лузърска паника.

    Коментиран от #32, #34, #41, #46

  • 28 Гръм от ясно небе !

    19 16 Отговор
    И запаса отиде !
    Олеле !
    Редникът
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ясно, щом почнаха такива "новини"

    35 18 Отговор
    тия дни някой украински град ще изгуби стратегическо значение - я Торецк, я Часов яр, я и двата...вчера с град Украинск така се случи.
  • 32 Тоя път може и боя

    27 15 Отговор

    До коментар #27 от "Нищо няма да затрудни":

    ответен, да не е само по украински тикви, както запада си миски
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 То това ясно, ама вие

    24 23 Отговор

    До коментар #16 от "Правилно":

    вече трета господствал на не можете да се оправите с някакви пияни ушанки, дето се бият със сапьорски лопатки, и нямат ракети и яйца.При всичките натовски американски оръжия, танкове, ракети и самолети и милиарди долари...смях.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ОТЛИЧНИК

    20 19 Отговор
    За пореден път руснаците се самовзривиха.
  • 40 Ахахаха

    25 22 Отговор
    Путлерчето е толкова нефелно, че не може да победи малка страна без флот и авиация.

    Коментиран от #68

  • 41 ОТЛИЧНИК

    27 19 Отговор

    До коментар #27 от "Нищо няма да затрудни":

    Не сте прочели достатъчно по случая.
    Руснаците казаха , че са свалили украински дрон над складовете , което означава ,че са се самовзвривили за пореден път.
    Или пак някой е пушил на неправилното място.

    Коментиран от #62

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Потресен

    22 15 Отговор

    До коментар #8 от "Генчо":

    На втория ден е така. Чакаме третия ден,победата. Същност,каква беше победата,за какво е войната,че забравих. Пардон специалната операция
  • 45 Генерал Дмитрий Булгаков

    27 9 Отговор
    Заместника на Шойгу
    2018 година ,

    Арсенал 107 е направен по
    Световните Стандарти.
    Може да издържи и на
    Ядрен Удар

    Хахаха

    Но не може да спре отломки
    От Украински Дрон.

    Хахахаха

    Коментиран от #51

  • 46 Самонавиването е

    20 11 Отговор

    До коментар #27 от "Нищо няма да затрудни":

    Типично състояние за
    Българските Соловьовчета.

    Нищо продължавайте в същия дух.

    Хахаха
  • 47 ха ха

    18 13 Отговор
    нищо не разбирате. Това е безаналогово секретно ПВО на рашка. 30 000 тона тротил срещу дрона. От дрона нищо не е останало.
  • 48 111

    18 13 Отговор
    Нищо няма да се промени, освен, че американците пподължават да тровят въздуха на източна европа смъртоносно.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Правоверен Евроатлантик

    23 17 Отговор
    Хаймарсите в момента са с 10% ефикасност, руските РЕБ-ове доста успешно ги превърнаха в неуправляеми кюнци. Отделно подобриха контрабатарейната борба срещу тях и само край Курск опукаха 5-6 установки хаймарс. Силата на Украйна са дроновете. Пък жалкият институт е раздухал попадението в някакъв склад едва ли не до обрат на войната, Русия на ден поразява към 10 такива склада и те влизат в дневната суха статистика. Математиката на войната дава ужасни загуби на Украйна, тя вече не може да ги компенсира и това влошава положението на фронтовете всеки ден. Фронтът вече се скъса край Покровск, като паднат Угледар и Торецк ВСУ ще трябва да бягат чак зад Днепър.

    Коментиран от #58

  • 51 Хахахаха

    22 13 Отговор

    До коментар #45 от "Генерал Дмитрий Булгаков":

    Един много интересен въпрос до всички! След като днес беше ударена оръжейната база в Тверска област в раша, която беше построена да издържа на ядрен удар, сега ударена с дрон. Та във въпроса се пита, дали и базите с ядрените ракети имат същата защита?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 айди джендърчета

    14 10 Отговор
    малко остана сменяйти си онъз работа и бегом в кравария там афрото чакат 😭🥶🥵😱🤪
  • 54 Хахахаха

    13 15 Отговор

    До коментар #24 от "😁.........":

    Копейките си пишат, колкото да изтеглят фокуса към други неща, но всъщност взрива е бил със силата на ядрена бомба!

    Коментиран от #65

  • 55 Удара не е украински

    22 10 Отговор
    Работа НАТО е

    Коментиран от #61, #69

  • 56 В.В.П.

    13 12 Отговор
    Радвайте се от дивана ,подлоги ,утре ще смърчате .
  • 57 АУУУУУ

    15 10 Отговор
    Съединените щати решиха да изпратят сили по-близо до Русия - десантчици с ракетни установки HIMARS кацнаха на остров Шемя в Аляска. Този остров е най-близката военна база на Америка до Русия. Според генерал-майор Джоузеф Хилбърт, командир на 11-та въздушнодесантна дивизия на САЩ, това е демонстрация колко бързо американската армия може да отговори на предизвикателства навсякъде по света. Времето съвпадна с руско-китайските маневри в Японско море, така че намекът изглежда ясен.✌️✌️✌️✌️
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Косто

    13 8 Отговор
    Абе нещо само бравурни неща четем за Украна, То са Победи, то са големи раб оти.
    Как беше приказката: За умр ел ия или хубаво, или нищо.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Хахахаха

    16 21 Отговор

    До коментар #55 от "Удара не е украински":

    Копейки, много ви е страх, ВСУ да не ви победи? Ако е НАТО не е проблем, тогава срама е по-малък, нали? Само, че това са операции на ВСУ!
  • 62 Нищо няма да затрудни

    6 3 Отговор

    До коментар #41 от "ОТЛИЧНИК":

    Май ти не си прочел какво съм написал!

    Не внимаваш в час, отличнико!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Правоверен Евроатлантик

    10 7 Отговор

    До коментар #54 от "Хахахаха":

    Па ти беше там и замерваше килотоните.

    Коментиран от #75

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 😂😂😂😂

    8 1 Отговор

    До коментар #40 от "Ахахаха":

    Кажи честно така се роди или вашите ти помогнаха 😂😂😂😂😂
  • 69 Разбира се че е НАТО

    15 10 Отговор

    До коментар #55 от "Удара не е украински":

    Украйнците нямат такива дронове които да прелетят почти 500км.
    Освен да са ги изстреляли и Латвия- което е пак НАТО

    А да внесат тайно и изстрелят 100 такива дрона от руска територия, само соросчетата тук могат да го повярват.

    Коментиран от #71

  • 70 И без разрешения....

    14 17 Отговор
    Зеленски ще им спука трътките на братушките🤣, тия три години не могат да победят къде по слабата във военно отношение Украйна че се зъбят на НАТО и американците. А на приказки са много силни.

    Коментиран от #81, #86, #114

  • 71 И НАТО да е....

    6 14 Отговор

    До коментар #69 от "Разбира се че е НАТО":

    Какво от това?

    Коментиран от #76, #77

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Правоверен Евроатлантик

    9 12 Отговор

    До коментар #58 от "😁.........":

    Пак ли руснаците останаха без ракети? 3 години завземат територия с лопати и чипове от перални.
    Кога викаш да чакаме обрата във войната?
  • 74 Каквото и да струва

    15 14 Отговор

    До коментар #67 от "Хахахаха":

    няма да промени нищо на фронта!

    Напротив. Още по-як бой по украински манерки, щото те винаги го отнасят по закон. Но тоя път и по манерките на тия които всъщност са го извършили.

    Само изчакай.

    Коментиран от #80

  • 75 Хахахаха

    10 8 Отговор

    До коментар #65 от "Правоверен Евроатлантик":

    Има си хора които замерват и точно те казват, че удара е бил със силата на ядрено оръжие!

    Коментиран от #83

  • 76 Окраинците

    11 9 Отговор

    До коментар #71 от "И НАТО да е....":

    И не само ще ходят за гъби скоро
  • 77 Ами като почне да риве,

    11 9 Отговор

    До коментар #71 от "И НАТО да е....":

    тогава го попитай тоя "отбранителен съюз за членовете си" от какво се е "отбранявал"
  • 78 факуса

    7 11 Отговор

    До коментар #9 от "Друг":

    ха ха новина,сигурна ли е та да е новина,или поредноте списване за последващ рев за пари и оръжие,щот победата е все по близко

    Коментиран от #85

  • 79 А в сащ

    8 10 Отговор
    Цъфтят и връзват
  • 80 Хахахаха

    17 10 Отговор

    До коментар #74 от "Каквото и да струва":

    Тези приказки, ги слушаме от 3 години - Само изчакай! С чакане, войната от покрайнините на Киев се измести на руска територия!

    Коментиран от #87

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Ърп

    15 10 Отговор

    До коментар #60 от "Мишел":

    Как па не ти писва да лъжеш ката ден.
    Не един склад ,а всичките са ударени.
    Взривовете са предизвикали земетресение със сила 2,8 по Рихтер усетено в Москва и много вторични със сила между 2,2 и 2,8 .
    Ракетите Искендер ,северно корейските и много друго оръжие отлетяха в небитието

    Коментиран от #104

  • 83 Правоверен Евроатлантик

    13 13 Отговор

    До коментар #75 от "Хахахаха":

    Вярно, че има - Бесарабски Фронт, британското разузнаване, институтчето за войната. Досега всичко дето казаха точно така стана. Верваме им.
  • 84 Аман

    16 10 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Пълни с какво? С ирански дронове и ракети и С. корейски снаряди. Хобитът направи пътеки в Азия да се моли за бомбички.
  • 85 реру

    22 5 Отговор

    До коментар #78 от "факуса":

    "ха ха новина,сигурна ли е та да е новина..."


    Явно не е сигурна... за тези, на които не им харесва...

    Коментиран от #91

  • 86 Надежди говежди

    13 17 Отговор

    До коментар #70 от "И без разрешения....":

    Виждаме украинските успехи - 30% загубена територия, енергетика, промишленост и демография в колапс, икономика 100% разчитаща на заеми, които не смята да връща, армия разчитаща изцяло на внос, който вече намаля, щото НАТО си остърга складовете и останаха само дупедавци като нас дето да си харижем последното годно оръжие, за да удължим още тъпата война.

    Коментиран от #88

  • 87 Не знам какви приказки слушаш

    14 15 Отговор

    До коментар #80 от "Хахахаха":

    но фунционираща държава с име Украйна вече няма и населинието на тоя район вече е наполовина и в пълен колапс. В същото време ЕС е в рецесия и деиндустриализация и с изпразнени военни складове и ядосани от политиците си обрани хора.

    Коментиран от #89

  • 88 И руските виждаме....

    10 7 Отговор

    До коментар #86 от "Надежди говежди":

    Успехи, и то големи, ама многоооо големи.

    Коментиран от #93

  • 89 😁.........

    15 10 Отговор

    До коментар #87 от "Не знам какви приказки слушаш":

    Това къде го слуша?, при Костя и волгата ли? 😂

    Коментиран от #94

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Новината е сигурна

    10 18 Отговор

    До коментар #85 от "реру":

    но това нищо не променя за украинците и фронта, ще ги гърчат пак и то по-яко. Но пък може да промени доста, за истинските извършители.
  • 92 Мишел

    8 19 Отговор

    До коментар #67 от "Хахахаха":

    Фантазираш.
    Взривен е склад с 200-400 тона боеприпаси. При взрива част от снарядите са се разпръснали из гората наоколо и са направили пожари.
    Няма армия в света, която да складира в едно хранилище от арсенала за неядрени боеприпаси за няколко милиарда. Арсеналът се прави от отделни хранилища, построени така, че взривът в едно да не засегне останалите. Хранилището се планира да събере оръжия за десетина камиона.
  • 93 Надежди говежди

    10 19 Отговор

    До коментар #88 от "И руските виждаме....":

    Да, виждаме ги. Украйна губи територии и хора. Ти се радваш на раздуханата пропаганда, а подминаваш скучните дневни статистики. Точно те са важни, защото се натрупват. Украйна губи над 2000 души на ден вече от началото на годината. Сметни си ги от началото на годината колко прави. Само в Курск загубите на ВСУ са вече към 15 хиляди и държат един град с 6000 население, дето и него няма да могат дълго да задържат.
    Русия е загубила еднократно някаква бройка муниции - бълха я ухапала. Тя произвежда повече боеприпаси от цялото НАТО. Това може само моментно да намали интензитета на обстрела на второстепенните участъци.
    Докато се радвате ВСУ ядат бой по всички фронтове.
  • 94 Не знам какви приказки слушаш

    8 10 Отговор

    До коментар #89 от "😁.........":

    Чета и слушам само позволени и утвърдени, любими западни медии. Там е ясно казано! Нито съм на ти с руския, пък и нали е блокирана пропагандата им?
    Други въпроси?
  • 95 Костя Орков Копейкин

    5 8 Отговор
    еииии много ма е яд начиииий
  • 96 9999999

    10 24 Отговор
    ДО МОМЕНТА : РУСИЯ ДЕНАЦИФИЦИРА - УНИЩОЖИ = 1,8 МИЛИОНА УКРАИНСКИ ВОЙНИЦИ ,ЗАЕДНО С 6700 НАТОВСКИ НАЕМНИЦИ+ НАТОВСКО ОРЪЖИЕ ЗА НАД 300 МЛРД.$ !!!!( На 04.07.2024, Америк.Специалист от ЦРУ, Скот Ритер заяви че САЩ са БЕЗЗАЩИТНИ ПРЕД РУСКИТЕ ОРЪЖИЯ,И ПРЕДАВАНЕТО НА ОЩЕ ЗРК "Payriot",НЯМА СМИСЪЛ,ТЪЙ КАТО СЕ УНИЩОЖАВАТ ЛЕСНО ОТ РУСКИТЕ СИСТЕМИ.., А СЪЩО И ,ЧЕ РУСИЯ МОЖЕ ДА ИЗРАВНИ УКРАЙНА ЗА ПО МАЛКО ОТ 1 ДЕН(09.05.2024 ).....АНАЛИТИКЪТ ОТ ЦРУ- ЛАРИ ДЖОНСЪН НА 21.06.24г,СЪОБЩИ ЧЕ РУСКАТА АРМИЯ СМИЛА ВСИЧКО НАТОВСКО И УКРАИНСКО НА ФРОНТА В УКРАЙНА..А НА 23.06.24 г. ЛАРИ ДЖОНСЪН СЪОБЩИ ,ЧЕ УКРАЙНА ГУБИ Х 2000 ЧОВЕКА НА ДЕН !!!......."Foreign Policy".ЗАЯВИ,ЧЕ НАТО НЯМА ДОСТАТЪЧНО ВОЙНИЦИ СРЕЩУ АРМИЯТА НА РУСИЯ .ПО ДАННИ НА УКР.РАЗУЗНВАНЕ,В МОМЕНТА САМО В УКРАЙНА ИМА 720 000 РУСКИ ВОЙНИЦИ.ЗАТРУДНЕНИЕТО Е ЗА ЗАПАДА. ШАНС СРЕЩУ РУСИЯ НЯМА НИКОЙ.ЯДРЕНИЯ АРСЕНАЛ НА РУСИЯ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ И ОБНОВЕН НА 100% С НОВИ СИСТЕМИ.......ТОЧНО ЗА 9 МИНУТИ, САМО С 10 БР. ХИПЕРЗВУКОВИ ТЕЖКИ ,РАКЕТН.БЛОКА,ОТ МЕГАТОНЕН КЛАС Х 20 МГТ.- SS-29 Sarmaт 15А28-РС-28 И, САЩ ЩЕ БЪДАТ ИЗПЕПЕЛЕНИ ! ТЕХНИЧЕСКО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НЯМА. ЗА БРИТАНИЯ Е НУЖНА 1 БОЙНА ГЛАВА И 4 МИНУТИ,СЛЕД КОЕТО НЯМА ДА Я ИМА.

    Коментиран от #101, #107

  • 97 Смешник

    8 20 Отговор
    Как ще затрудни Русия произвежда оръжия месечно колкото колективния запад годишно

    Коментиран от #106

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Харон

    9 4 Отговор

    До коментар #98 от "Харон":

    Китайските боеприпаси също.
  • 100 Ейнджъл ъф Дет ХАЙМАРС

    19 7 Отговор

    До коментар #60 от "Мишел":

    Едно ли ? Я гледай какво става .
    Има и други още по фрапиращи снимки.
    Целия комплекс складове е унищожен

  • 101 Харон

    14 8 Отговор

    До коментар #96 от "9999999":

    прекаляваш с хапчетата или водката....Това сам ли го измисли или контрол С и контрол V....1 800 000 укри???? защо не веднага 2 500 000. И руснаците са в Киев нали?????? Много ти хлопа дъската.....:-))))) ОТИДИ ПРИ ЛЕКАР!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Все добри новини

    11 5 Отговор
    Пълен списък.
  • 104 Мишел

    4 20 Отговор

    До коментар #82 от "Ърп":

    Земетресениено е съобщено от ГУР.
    В данните на EMCS, които обхващат всички земетресения на планетата, а за Европа всички с магнитуд над 2, няма такова земетресение за тази дата в тази част на Русия. .
  • 105 реру

    12 3 Отговор
    Вече се признава с нежелание, че е имало атака, попадения, взривове, разрушения и т.н.,
    но пък е нямало регистриран трус...

  • 106 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #97 от "Смешник":

    Ами това е показателно кой се готви за агресия
  • 107 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #96 от "9999999":

    Аз пък четох в достоверни многобройни статии, че баба ти е мъжка.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 явер

    12 4 Отговор
    Склада е главният на Русия за С-300, С-400, Искандер и севернокорейските KN23. От този склад се разпределят към фронта и на други места в РФ. Построен е през 2018г. на стойност 600млн. долара, като зам.министъра на отбраната на РФ, го приема и същият генерал в момента е в ареста, обвенен за корупция. Склада трябва да издържи и при ядрен взрив, явно краденето е голямо, като всичко в Русия. Убитите са поне 200 души. Всеки ден нещо гори в Русия, я рафинерия, я някой завод, въобще всичко и навсякъде гърми.
  • 110 Нова година

    11 0 Отговор
    малко раничко за фойерверки, но красиво.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Кажи честно

    0 5 Отговор

    До коментар #70 от "И без разрешения....":

    Ти верно ли ти отрязаха🧠🧠🧠или така по рожден ние,че те Русия с кой воюват до сега, нали се сещаш че без НАТО няма да имаше Украйна много одавна европа без оръжие остана да дава дава дава и всичкото туш😂😂😂😂😂
  • 115 Мишел

    1 9 Отговор
    Излязоха спътникови снимки от атакувания арсенал. В новата част, над 50 изцяло бетонни хранилища, строени 2018г., пораженията са: едно хранилище със следи от взрив по пробития бетонен покрив, едно съседно хранилище със следи от горене върху покрива, без следи от взрив и три съседни , покривите на които са покрити със светла пепел.
    В старата част на арсенала - тухлени сгради с дъсчен покрив от цигли, която част очевидно се ползва слабо - няма следи от поддържани пътища между сградите, има следи от тотален пожар. Там няма следи от взривове

    Коментиран от #121

  • 116 Смешник

    2 11 Отговор
    За тоя удар вече трети ден пишете А през това време руснаците унищожиха доста складове с оръжия

    Коментиран от #119

  • 117 АРИЕЦ

    1 2 Отговор
    Снощи хванах една неумна подлога блатна която редовно сереше блатна пропаганда тук и в други сайтове,останаха му само 4 зъба у мордата,бая скъпо ще му излезе...😁
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 нали

    5 3 Отговор

    До коментар #116 от "Смешник":

    и сега ще ни представиш снимки и видеа... ее... те ги изтрили гадовете. няма ги. ама ти знаеш много добре и си сигурен в това. ха ха ха... от де ви намират бе? :))))
    на снимки, видеа и сателитни доказателства не вярвате, но на "една баба каза" и веднага чиста монета... пък и да не е казала - няма как да не каже щом ти пасва на мераците.
  • 120 Складовете пълни до горе

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    затова ходят да просят снаряди и ракети от КНДР
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: