Last news in Fakti

12 Май, 2020 09:41 2 800 4

Лекар от ВМА посочи основния проблем във видинската болница

  • видин-
  • болница-
  • лекари-
  • коронавирус-
  • covid-19

Медиците са притиснати и може да се стигне до пропуски, каза полк. доц. Андрей Галев

Лекар от ВМА посочи основния проблем във видинската болница - 1
Снимка: БГНЕС

Заради огнище на зараза в болницата във Видин, откъдето вирусът беше разпространен и в социални заведения, се наложи пълна дезинфекция на лечебното заведение, която беше извършена от екип на Военно - медицинската академия, а на място бяха дадени указания как да продължат мерките.

Изключително важно значение за болницата във Видин на първо място има това, че персоналът е малък. Лекарите са притиснати и може да се стигне до пропуски, коментира пред БНТ полк. доц. Андрей Галев, началник на Научно-приложен център по военна епидемиология и хигиена, ВМА.

Направихме оглед на място и експертни препоръки. На първо място се спряхме на UV лампите. Когато "пурите" им не са редовно сменяни, изглежда, че те работят нормално, но това не е така, обясни още полк. доц. Галев.

Много важна е и аерозолната дезинфекция, както и това да се използват две кофи за разтворите, обясни полк. доц. Галев.

Когато говорим за дезинфекция, на първо място е миенето на ръцете. То е в шест стъпки с 30 милилитра, допълни специалистът.

Той е категоричен, че правилата за дезинфекция и хигиена са едни и същи, и важат не само за болниците, но и за всички социални заведения и институции.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 светльо

    19 0 Отговор
    Когато гражданин сгреши акт и глоба, а когато държавен служител сгафи е пропуск и препоръка!!! Нещастници!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Няма място за сравнение

    5 1 Отговор
    Концемтрацията на вирусът е много голяма в болниците!! Не се заразяват медици само в България!!! Разликите във ВМА и болницата във Видин са предполагам ОГРОМНИ!! В крайма сметка София не е България .
  • 4 слаботоков

    4 0 Отговор
    Важното е че кмета на Видин каза: ....ами ако трябва ще стана доброволец! Да де ама кмета Д-р Ценков си има частна клиника "Биомет" на три етажа и много не му пука за болницата във Видин! Беше дупетат после завартя някви парички незнайно как и от един нищо не известен доктор кардиолог стана собственик на голяма частна клиника! А що се отнася до .... кметуването. .. както се вика един допълнителен доход няма да е зле!!! Та видинчани да се оправят кой както може! И тоя е същия както останалите кметове! !! Да се НАПАПКАМ бързо и да бегам после! !Това е !😀