23 Юни, 2020 16:15 3 446 4

Болсонаро: Мерките срещу Covid-19 са прекалени

  • бразилия-
  • жаир болсонаро-
  • ковид-19-
  • пандемия

Крайнодесният президент на Бразилия отново призова за разхлабване на карантинните мерки и отваряне на магазини и бизнеси

Болсонаро: Мерките срещу Covid-19 са прекалени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро отново призова за разхлабване на карантинните мерки и отваряне на магазини и бизнеси. Той заяви това въпреки че страната му стана втората в света, регистрирала над 50 000 свързани с коронавирус смъртни случаи, предаде Би Би Си.

Болсонаро отбеляза, че начинът, по който се действа насред пандемията „може би малко прекален“ и че мерките, предприети срещу заболяването, не трябва да нанасят по-големи щети от самата пандемия.

Настояването на президента икономиката да е приоритет раздели дълбоко обществото, а двама здравни министри напуснаха постовете си заради разногласията с държавния глава.

Той също така е в конфликт с губернатори на щати, които въведоха карантина. 


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай МъдЮ

    12 5 Отговор
    ТАКОВА НЕЩО КАТО Covid-19 НЯ-МААА !!!
  • 2 нощ

    12 1 Отговор
    Това ще е тяхния мангъров
  • 3 Предложение

    4 0 Отговор
    Да вземат Мангъров за здравен министър. За нула време ще развият стаден имунитет и ще се разреди населението с 10-15%. И без това флавелите са пренаселени.
  • 4 аристотел

    1 0 Отговор
    няма прекалено в защитата здравето и живота на хората , безотговорните ти бръщолевения са за пари и са по-опасни от всичко безумецо