24 Юни, 2020 07:07 3 915 10

Тревожни данни за нови заразени с Covid-19 в САЩ

  • сащ-
  • пандемия-
  • доналд тръмп-
  • ковид-19

Повече от половината американски щати имат средно по-голям брой нови заразени в сравнение с миналата седмица

Тревожни данни за нови заразени с Covid-19 в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американските щати Тексас и Калифорния регистрираха рекорден брой нови случаи на Covid-19 на фона на покачване на заболелите на няколко места в страната. Междувременно водещият експерт по инфекциозни болести в САЩ д-р Антъни Фаучи предупреди за критичен момент в борбата със смъртоносния вирус.

Властите в Тексас съобщиха за 5000 нови случая само за период от 24 часа. Поне 5000 са били новите случаи и в Калифорния. Показателите са обезпокоителни също в Аризона, Невада, Северна Каролина и Мисисипи. Повече от половината американски щати имат средно по-голям брой нови заразени в сравнение с миналата седмица.

Мрачна картина описа и експертът по инфекциозни болести към Белия дом д-р Антъни Фаучи, който по време на изслушване в Конгреса каза, че страната е изправена пред предизвикателства с исторически пропорции.

Фаучи предупреди американците за дълга битка с коронавируса и подчерта нуждата от използване на предпазни маски и избягването на големи тълпи. Той също изрази оптимизъм по въпроса за създаване на ваксина до края на годината или в началото на следващата.

Жертвите на коронавируса в САЩ са около 120 000.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пускате статия

    11 4 Отговор
    За положението в САЩ което не ни интересува, а за България нищо!

    Коментиран от #4

  • 2 Факт

    17 2 Отговор
    Уж бяха най-развитата,технологична и напреднала държава-а един грип ги направи луди.Масови гобове -като ги заряват в кашони....Страшно скъпи сметки за лечение на вируса което малко американци могат да си го позволят и т.н....Оказа се,че САЩ са просто въздух под налягане.
  • 3 да де

    10 4 Отговор
    Тревожа се за тях точно толкова колкото те за нас.
  • 4 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пускате статия":

    Е как, в България трябва"технологично" време до като оправят стЪКМИстиката! Иначе вече има инфо. Явно хамерика е дръгите са важни, а ние не, след като инфото за чужда държава излиза по-рано...
  • 5 Гоце

    13 6 Отговор
    Българите по най жестокия път ще разберат че има такъв вирус
  • 6 Обикновен човек

    5 0 Отговор
    В САЩ 75 процента от населението е с наднормено тегло и диабет точно на такива хора вирусът отслабва имунната система и вместо инсулин в моргата!!!!Тези са умрели от лакомия, вирусът само е ускорил процеса все пак американците ядат много и започват да тежат на майката земя и природата взима съответните мерки !!!!!!
  • 7 Един преател

    4 5 Отговор
    Може ли и аз да се заразя , шоту ми трябват спешно 1500 лева.
  • 8 Мангъров шведа

    5 2 Отговор
    Аз съм естественокционист , науката не ми трябва
  • 9 последствия

    6 0 Отговор
    митингите и неспазване на дистанция дадоха своя принос...Просто нещата вървят с една-две седмици назад...
  • 10 Мангър

    7 0 Отговор
    Вижте какво става когато си нямат Мангъров, но пък си имат Тръмп. Той до някъде го замества. Горе долу и двамата са еднакво умни.