Last news in Fakti

24 Юни, 2020 16:55 1 161 0

БФС размаха пръст на клубовете

  • бфс-
  • футбол-
  • коронавирус

Отговорността за спазването на противоепидемичните мерки и контрола върху поведението на зрителите по трибуните по време на мачовете е изцяло на клубовете-организатори на двубоите

БФС размаха пръст на клубовете - 1

БФС използва официалния си сайт, за да предупреди футболните клубове, че се наблюдава неспазване на противоепидемичните мерки по време на мачовете от efbet Лигата и от турнира за купата на България.

Ръководството на БФС с тревога констатира, че след подновяването на футболното първенство и завръщането на публиката по трибуните, на определени стадиони и мачове се наблюдава струпване на значителни групи от зрители на ограничено пространство в разрез със заповедите на министъра на здравеопазването и на министъра на младежта и спорта, касаещи мерките при организиране на спортни мероприятия в условията на пандемията от COVID-19. Българският футболен съюз държи да подчертае, че отговорността за спазването на противоепидемичните мерки и контрола върху поведението на зрителите по трибуните по време на мачовете е изцяло на клубовете-организатори на двубоите.

Напомняме, че преди рестарта на първенството в ППЛ и на турнира Купа България, Българският футболен съюз изготви подробен план с насоки за организацията на футболните двубои в условията на пандемията, с който всички клубове бяха запознати и са длъжни да се съобразяват. Напомняме също така, че при нарушаване на установения от закона ред, нарушителите подлежат на санкции от съответните здравни и държавни органи.

Българският футболен съюз призовава още веднъж всички футболни клубове, както и техните привърженици, да спазват стриктно противоепидемичните предписания по време на мачовете.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА