Last news in Fakti

26 Август, 2020 07:33 3 336 4

Борис Джонсън реши! Задължителни маски в английските средни училища

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • маски-
  • ковид-19

Под силен натиск от директорите на училища, профсъюзи на учителите и експерти по здравни въпроси премиерът направи пореден завой в политиката на правителството

Борис Джонсън реши! Задължителни маски в английските средни училища - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Средните училища в Англия също ще въведат носенето на маски, след като подобна мярка влиза в сила в Шотландия от следващия понеделник.

По-рано от Даунинг стийт заявиха, че няма планове за маски в английските училища, но късно снощи изненадващо бе обявена промяна в позицията на правителството.

Под силен натиск от директорите на училища, профсъюзи на учителите и експерти по здравни въпроси Борис Джонсън направи пореден завой в политиката на правителството.

Носенето на маски от деца над 12 години ще бъде задължително във всички училища в Англия, които са в райони с по-строги ограничения заради пандемията.

От Министерството на образованието заявиха, че продължават да препоръчват да не се носят маски в останалите училища, но директорите им са в пълно право да ги въведат, ако пожелаят това в името на сигурността на децата.

Става дума за използване на маски в коридорите и местата, където се събират повече ученици от различни групи. Децата обаче ще бъдат без маски в класните стаи, където са взети необходимите мерки за социално дистанциране.

Маските ще бъдат задължителни и в училищните автобуси. Коментирайки промяната в позицията на властите министърът на образованието Гавин Уилямсън заяви, че приоритет е да се гарантира сигурността при завръщането на децата в училищата.

Северна Ирландия също се обяви за носенето на маски в училищата, Уелс ще вземе решение днес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мисията невъзможна ли? Хммм...

    3 1 Отговор
    КАКВО НЕЩО Е ЛИЧНИЯ ОПИТ! АМА КАК СЕ ЗАРАЗЯВА ТИКВА? ЕЙ, ТРУДНОСТ СЛЕД ТРУДНОСТ!
  • 2 Лудост

    7 0 Отговор
    Ще психясат и децата
  • 3 Лост

    2 0 Отговор
    А някои България на 12 вече получават детски.
  • 4 Безумие на квадрат

    1 0 Отговор
    Значи тази пандемия е един низ от безумни решения. Медицината казва че вирусът се разпространява чрез вдишвания въздух и никакви парцали на устата т.е. маски няма да го спрат в затворени непроветряеми помещения но тия си настояват. Още в първите седмици ще им разкаже играта.