Last news in Fakti

26 Август, 2020 13:58 1 999 3

Учени съветват: Не глобявайте родители, чиито деца не са навреме в училище!

  • великобритания-
  • ковид-19-
  • училище-
  • пандемия

Късно снощи правителството в опит да гарантира сигурността на децата обяви, че ще въведе носенето на маски и в училищата в Англия, след като това вече бе сторено в Шотландия

Учени съветват: Не глобявайте родители, чиито деца не са навреме в училище! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

По-малко от седмица преди подновяването на учебната година в Англия, видни британски учени от Кралския колеж на психиатрите призоваха правителството да отмени предвижданите глоби за родителите на децата, които не се завърнат навреме на училище, тъй като това ще има изключително отрицателни последици за тяхното здраве.

Повече от 250 психиатри подписаха писмо до министъра на образованието Гавин Уилямсън, в което се казва, че насилственото завръщане на учениците може само да засили чувството на страх и безпокойство сред тях.

По-рано през лятото Уилямсън заяви, че глоби ще бъдат налагани на родителите, които възпрат децата си от училище.

Заплахата с глоби обаче би критикувана, защото не взема под внимание факта, че в семействата може да има членове, които са в карантина, както и че може да има деца от семейства, които за загубили близки заради Covid-19.

Професор Тасмин Форд от университета в Кеймбридж предупреди, че  всички принудителни мерки и всяването на безпокойство и страх могат да имат сериозни последици за психиката на децата.

Психиатрите отбелязват, че макар и повечето родители да са доволни от завръщането на децата им в училище, има и такива, които се тревожат за тяхната сигурност.

Късно снощи правителството в опит да гарантира сигурността на децата обяви, че ще въведе носенето на маски и в училищата в Англия, след като това вече бе сторено в Шотландия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаспар

    2 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Учени съветват: Не глобявайте родители, чиито деца не са навреме в училище!Бийте децата"

    Коментиран от #2

  • 2 Винокурова

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гаспар":

    За Булгария не се отнася статията!
  • 3 Очаквайте след седмица

    1 0 Отговор
    Седмица след като учебната година в Англия започна в класните стаи, се наблюдава бум от КОВИД-19 сред учениците. Повечето училища обмислят преминаване отново към онлайн обучение.