Last news in Fakti

4 Септември, 2020 13:57 3 843 1

Тотално объркване на Острова

  • великобритания-
  • португалия-
  • коронавирус-
  • объркване-
  • пътници-
  • грант шапс

Различни правила за всяка от съставните части в Обединеното кралство

Тотално объркване на Острова - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският министър на транспорта Грант Шапс призна тази сутрин, че различията в правилата за карантина заради COVID-19 в отделните съставни части на Обединеното кралство са много объркващи за пътуващите. Повод за това стана най-вече Португалия, след като Уелс и Шотландия наложиха самоизолация на пристигащите от тази страна, докато Англия и Северна Ирландия я оставиха във „въздушните коридори“.

Пристигащите от Португалия, Френска Полинезия, Гибралтар и 6 гръцки острови, подлежат на 14-дневна самоизолация в Уелс, за Португалия и Френска Полинезия това важи и в Шотландия, но Англия и Северна Ирландия не наложиха карантина на Португалия, Гърция и Френска Полинезия, предаде БНР.

Дни наред британците бяха в голямо напрежение след очакванията, че Португалия ще бъде върната в „черния списък“. Карантината за тази страна бе вдигната едва на 22 август и оттогава повече от 30 000 си резервираха почивки. Мнозина сега похарчиха солидни суми, за да се приберат и да избегнат очакваната карантина от събота.

Грант Шапс обаче поясни, че след като отделните съставни части на кралството – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – имат собствена политика в борбата с пандемията, така се вземат и отделни решения за карантината. Основен критерий за британците при вземането на решения е броят на случаите за една седмица на 100 000 души. Ако той е под 20, съответната страна има шанс да попадне във „въздушните коридори“. Има обаче и други важни фактори, като броят на тестваните хора.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😷😷😷

    6 2 Отговор
    Чиновниците идиоти не познават граници !