Last news in Fakti

2 Септември, 2020 13:20 4 846 14

Представители на семейства с починали от Covid-19 обвиниха премиера в безсърдечност

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • ковид-19-
  • коронавирус

От "Даунинг стрийт" 10 реагираха с изявление, че Борис Джонсън остава винаги готов да се среща с потърпевши от Covid-19 семейства и е твърдо решен да победи вируса

Представители на семейства с починали от Covid-19 обвиниха премиера в безсърдечност - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания група, представляваща семейства на починали от Covid-19, обвини премиера Борис Джонсън в безсърдечност след като е отказал да се срещне с нейни представители.

Представители на групата, известна под името „Covid-19 опечалени семейства за справедливост“ заявиха, че са писали пет пъти на Борис Джонсън с искане за среща.

Запитан от репортери за писмата на групата премиерът е отговорил, че „разбира се, ще се срещне с всеки опечален по повод на Covid-19, но няколко дни по-късно Джонсън е писал на групата, че „не е в състояние“ да го направи.

От групата, която твърди, че представлява 1 600 семейства заявиха, че са били съкрушени от това писмо, което са публикували в социалните мрежи. Джо Гудман, една от основателите на групата, каза, че премиерът е направил пълен завой след като се е съгласил на среща тях по Скай нюз, а впоследствие тихомълком е отказал с аргумента, че е много зает. „Това е безсърдечно“, изтъкна Гудман.

Джо Гудман, която е загубила баща си Стюър, допълни, че изглежда Джонсън предпочита да се среща само с такива опечалени, които ще се усмихват и няма да задават неудобни въпроси.

От "Даунинг стрийт" 10 реагираха с изявление, че „премиерът остава винаги готов да се среща с потърпевши от Covid-19 семейства и е твърдо решен да победи вируса“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 странджата

    15 1 Отговор
    Ей как не пукна една политическа гад от тоя вирус бре?
    Та да вземе малко въздух обикновенния човек.
  • 2 Умен

    7 3 Отговор
    Ще започнат да искат и не само там.Така вече на доверие починал от коронавирус според мен все по-трудно ще минава.Хората ще искат доказателства ,а не затворен ковчег..
  • 3 Отровното трио

    3 8 Отговор
    Айде моля ви се? Колко ви плащат??? Коронавируса не съществува, а е измислица на #хунтата за да остане на власт в България

    Коментиран от #5

  • 4 Христо Милков

    0 10 Отговор
    Защо давате трибуна на тези лъжци. Как смеете да лъжете, че близките са ви умрели от коронавируса? Този вирус го измислили Бойко Борисов за да затвърди диктатурата. Като вземем днес властта с възстанието ще потърсим сметка от вас за тези долни лъжа и на лекарите

    Коментиран от #7, #11

  • 5 Някой

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Отровното трио":

    Ако си спомняте,ВИРУСЪТ не е само в България,така че не е измислен от йхунтата.

    Коментиран от #6

  • 6 Отровното трио

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Първо на първо диктатори в света колкото щеш. Изгодно им е да ползват тезата на #хунтата!

    Коментиран от #9, #14

  • 7 Бай Манчо

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Христо Милков":

    Моли се да не те хване,че лошо.

    Коментиран от #8

  • 8 Христо Милков

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Манчо":

    Абе Минчо вече 50 дена съм сред тълпата, как един коронавирус не хванах бе! А даже една нощ протестирах с един младеж в палатка на Орлов мост, а повярвай ми нямаше 2 метра дистанция

    Коментиран от #10, #13

  • 9 хаха

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Отровното трио":

    Леле, много психиатри трябват в тая държава, много народ не си пиете хапчетата.
  • 10 уви

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Христо Милков":

    Ами тъжното е, както и в живота, че хубавите и добрите хора първи си отиват бе, по-чувствителни са. Такива социопати като вас нищо не ги лови, даже и короната бяга от злобата и егоизма ви.
  • 11 Ти въобще четеш

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Христо Милков":

    ли друго освен заглавието?

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 214 държави и територии

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Отровното трио":

    със заразени с коронавирус... Диктаторите колко са според теб? Аман от тъпанари. Ами има я тая гад за съжаление и нищо общо няма нито с хунти, нито с диктаторски режими за съжаление.