Last news in Fakti

8 Септември, 2020 07:12 2 223 8

Испания стана първата страна в Западна Европа с 500 000 случая на COVID-19

  • испания-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • европа-
  • пандемия

За последното денонощие са установени нови 2440 инфекции

Испания стана първата страна в Западна Европа с 500 000 случая на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Испания стана първата страна в Западна Европа, прехвърлила прага от 500 000 инфекции с коронавирус, съобщи "Ройтерс".

От началото на пандемията 47-милионната страна е регистрирала 525 549 случая. За последното денонощие са установени нови 2440 инфекции и 8 смъртни случая. В световен мащаб, по данни на университета "Джонс Хопкинс", заразените с новия коронавирус са над 27 256 000. Само в Съединените щати има над шест милиона и триста хиляди заразени.

След като първата вълна през пролетта засегна тежко възрастните испанци и претовари болничната система, властите поставиха заразата под контрол с помощта на една от най-стриктните карантини в света. Но когато бяха вдигнати ограниченията за придвижване и започна масово тестване в края на юни, броят на инфекциите скочи от няколкостотин на ден до нов пик от над 10 000 инфекции преди около 10 дни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петко

    10 0 Отговор
    Явно Испания е най-голямата подлога на СЗО и лекарствената мафия в Европа. Преди години така хубаво отровиха земята си с експериментите на Монсанто. Имат си и голям проблем с опити за независимост на част от страната. Ето защо лъжат най-много в цяла Европа с този грип. Ще си съсипят икономиката. А после ще последва бой в парламента.

    Коментиран от #4

  • 2 НИСКО УБРАЗОВАНИ

    11 3 Отговор
    60% ОТ ИСПАНЦИТЕ СА ТОТАЛНО НЕГРАМОТНИ,КАКТО ИСКАТЕ ТЪЙ МЕ РАЗБИРАЙТЕ НЕ МОГАТ НИ ДА ЧЕТАТ НИ ДА ПИШАТ,ЗАТОВА ТАМ ИМА ТОЛКОВА МНОГО КОРОНА ,ПРОСТОТО НАСЕЛЕНИЕ ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА ХОДЯТ С МАСКИ В ЖЕГАТА +40 И ПАДАТ КАТО КРУШИ ОТ ИНФАРКТИ,В КОЛИТЕ СИ СА С МАСКИ,ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАПЛАШЕНО ТЪПО ПЛЕМЕ.УЖ С МАСКИ ПЪК СЕ РАЗБОЛЯВАЛИ ТАКА МНОГО КОМЕДИЙНОТО ШОУ ЗА СМЕТКА НА РОБИТЕ ПРОДЪЛЖАВА!

    Коментиран от #7

  • 3 Грейс

    5 0 Отговор
    А бе в Литва, Латвия Швейцария и Финландия корона май въобще няма? Само от там не се съобщава имаха ли пик, по колко умират на денонощие. А и Швеция я изключих като пример за безотговорно"от ошение" към завера та "корона. Дори в последните дни СЗО я даде за пример!
  • 4 Мислещ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петко":

    Ние сме по-голяма подлога - при къфе по-малко хора и случаи, някои дни ни лъжат, че починалите на ден са двойно повече, отколкото в Испания. Обаче странно как в почивните дни, като тестовете са по-малко, все се оказва, че и умиращите изчакват делничните дни, за да умрат.
  • 5 безразличен

    2 1 Отговор
    Изобщо не ме вълнува това.
  • 6 Гост

    6 0 Отговор
    Айде в началото с тия бройки ни стресирахте яко! Ама пишете от тия 500 000 колко са или били в болница и колко въобще не са разбрали , че са заразени? Не отричам вируса не отричам , че за някой ще е смъртоносен не отричам , че трябва да се предпазваме колкото е възможно! Трябва да се измислят адекватни мерки не може постоянно карантина абе може ама държавата ще пшаща ли на всички доходите които реално изкарваме на месец?
  • 7 УБРАЗОВАН

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "НИСКО УБРАЗОВАНИ":

    Ти май не си толкова образован. Смешник тръгнал да пише за испанците, а той самия не знае български.

    Коментиран от #8

  • 8 ДО ГЛУПЕНДЕРА

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "УБРАЗОВАН":

    ПРИМАТ ИМА ИРОНИЯ В ИЗКАЗА,ЖАЛКО МАЛКО ЧОВЕЧЕ ГЕРБЕРСКО!