Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 19:45 7 769 4

Закриват щандове в търговски вериги за хранителни стоки в Гърция

  • гърция-
  • ковид-19-
  • пандемия

От бизнескамарата настояха пред правителството в Атина да се окаже по-мащабна финансова помощ на търговските обекти, които принудително затвориха в периода на карантината

Закриват щандове в търговски вериги за хранителни стоки в Гърция  - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцките търговски вериги за хранителни стоки закриха щандовете за стоки, които не са от първа необходимост.

След протест на собственици на специализирани магазини, които са затворени поради карантината, правителството спря продажбата на стоки, които конкурират затворените магазини.

Със заповед на Министерството на развитието се забранява във веригите супермаркети продажбата на стоки, които не са от първа необходимост.

Празни са щандовете за учебни пособия, дрехи, обувки, книги, бяла техника, дори и играчки.

Създава се нелоялна конкуренция от големите вериги за сметка на специализираните магазини за тези стоки, уточниха решението от правителството.

В наредбата на Министерството на развитието е посочено, че супермаркетите имат право да продават цялата палитра от стоките по каталог, но само онлайн и то с доставка в дома на клиента.

От бизнескамарата настояха пред правителството да се окаже по-мащабна финансова помощ на търговските обекти, които принудително затвориха в периода на карантината.

Намаляват наема за времето на локдаун, отсрочват плащането на данъци.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 QR Виза

    7 3 Отговор
    Елхички за Коледа, ще продават ли ?
  • 2 1944

    4 4 Отговор
    а при нас кога? или мафията пак ще се нагуши?
  • 3 MmAaHh

    6 1 Отговор
    Тия напълно изтрещяха. Ковид ги удари право в мозъка
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.