Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 10:36 7 410 7

Влизането забранено! Гърция затвори границите си за туристи

  • гърция-
  • туристи-
  • ковид-19

Причина за налагането на тази мярка, която вече е в сила, е големият брой на заболели от коронавирус в Северна Гърция и националната карантина в цялата страна

Влизането забранено! Гърция затвори границите си за туристи - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция затвори границите си за туристи от тази нощ, предаде БНТ.

През границата се пропускат само гръцки граждани, чужденци, които пребивават законно в страната, собственици на имоти, както и граждани на ЕС, които пътуват по бизнес, здравословни причини и други неотложни нужди. За целта трябва да имат доказателствен документ, както и удостоверение за придвижване вътре в страната, или при влизане в Гърция - да пуснат есемес за къде са тръгнали и по каква причина.

Причина за налагането на тази мярка, която вече е в сила, е големият брой на заболели от коронавирус в Северна Гърция и националната карантина в цялата страна.

От днес - всички гръцки граждани, постоянно живеещи тук чужденци и собственици на имоти задължително трябва да покажат на граница при напускане валиден QR код, попълнен най-малко 24 часа преди пътуване.

Тоест, QR кодът вече е задължителен при влизане и при излизане от Гърция без значение от транспорта.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    14 10 Отговор
    Тия пък съвсем изтрещяха!!! Затваряне поголовно и после - заеми от баба Меркел и щракане с пръсти!!!
  • 2 Синсалабин

    11 1 Отговор
    Файда йок! Явно братятя гърци могат да си позволят престой у дома. Ковидът засяга най-силно портфейла. Ако нямаш средства как ще пазарувашв магазина. Който иска затваряне има спестявания и може до другото лято да си стой на вилата. Не на всички мама и татко са ни купили кола и апартамент,за да слагаме пари настрани. България не е Англия, където до март 2021 ще получават 80% от заплатите, не само държавните служители..
  • 3 куку руку ку

    16 4 Отговор
    Първи стъпки към чипиране. Сега влизаш- излизаш от държавата с QR код, после и за градовете така и... докато се усетиш, не си ли чипиран, движение няма.
  • 4 QR Виза

    15 1 Отговор
    Честито свободно придвижване в ЕС ! Гърците явно вврват, че ще ловят корона вируси във въздуха !?
  • 5 Дервишово семе

    4 10 Отговор
    Голям праз. Все едно някой се е юрнал за Гърция. Важното е братята турци да не затворят, че тогава умрехме от глад ако жината не може да оди до Одрин на пазар ...
  • 6 Гост

    5 0 Отговор
    Ааа, така ли ами добре, тогава затварям вноса за мандарините и портокалите им, храните също са заразни, в Турция и Испания също има субтропични плодове като гръцките. Техните византийски номера ще се свършат когато свърши и света. Не случайно казват хората - "Хитър като грък"
  • 7 Uzaki

    0 0 Отговор
    Важното е че има узаки и сиртаки и маслинки , другото не ни интересува.