Last news in Fakti

23 Ноември, 2020 14:35 4 596 4

Всяко осмо жилище се отдава краткосрочно под наем

  • гърция-
  • жилища-
  • наем-
  • дани-
  • airbnb

Пандемията не попречи на пазара в Гърция

Всяко осмо жилище се отдава краткосрочно под наем - 1
Снимка: Shutterstock

Дори през първото полугодие, при негативното влияние на пандемията, не се наблюдаваше затишие на пазара на краткосрочни наеми. Достъпните жилища и стаи на платформи като Airbnb, бяха аналогични на броя на хотелските стаи, пише гръцкото издание Ekathimerini, позовавайки се на данни на Туристическия институт на южната ни съседка (INSETE).

Анализът показва, че всеки осми обект на жилищния пазар в страната се отдава краткосрочно под наем на специализираните онлайн платформи.

За период от 12 месеца до юни 2020 г. в Airbnb и HomeAway са били публикувани 179 000 стаи, жилища и къщи с общо 854 000 легла. Повечето от тези имоти са били отделни къщи или жилища, 2% - хотелски стаи и 9% - отделни стаи в къщи или апартаменти. Най-много предложения е имало в Атика - 18%, Киклада - 17%, Крит - 17% и Йонинските острови - 14%.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа опа

    6 0 Отговор
    Глупости, изниналия сезон си беше пълен провал !? Туристите по островите се познаваха поименно още на 2-я ден! А сега е като в сюреслистичен, фантастичен филм в който жив човек няма по пътищата и улиците !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Little

    2 1 Отговор
    Богданова,
    Като си подкаралА земното кълбо,аз живея в Малта?
    Ще чакам утре материал.
    Айде да видим сега дали ще познаеш

    Коментиран от #4

  • 4 Ахахахах

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Little":

    Ще познае дръжки 🤣
    Как са в Малта положението работата и живота?
    Аз съм над 10 години при германите живота е сив и само правила и пошиция и глоби. Бял роб съм.
    Интересувам се от средиземноморието. Попринцип еднопосочноя билет и за 1 месец си реорганизирам живота, за да започне на ново място. Та всяка информация ше ми бъде от полза