Last news in Fakti

8 Февруари, 2021 19:15 1 559 12

Папата зове правителствата да създадат по-справедлив свят след пандемията

  • ватикан-
  • папа франциск-
  • пандемия

По думите му новото икономическо устройство трябва да носи живот, а не смърт, да включва хората, а не да ги изключва, да бъде хуманно, а не дехуманизиращо, което се грижи за околната среда, а не ѝ вреди

Папата зове правителствата да създадат по-справедлив свят след пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Папа Франциск призова днес правителствата по света да използват коронакризата като революционна възможност за създаването на по-справедлив в икономическо и екологично отношение свят, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Призивът е част от ежегодното външнополитическо обръщение на папата към акредитираните посланици на чужди страни във Ватикана, което Светият отец направи днес. Събитието бе отложено за две седмици заради здравословни проблеми на папа Франциск, които му създаваха трудности да стои прав и да ходи.

Франциск призова правителствата, които имат представители във Ватикана, да се включат в световните инициативи за предоставяне на ваксини на бедните и за използване на пандемията за промяна на съществуващия икономически модел, който експлоатира бедните хора и Земята.

Има нужда от нова революция, която да постави икономиката в услуга на мъжете и жените, а не обратното, каза папа Франциск, като я сравни с тази на Николай Коперник, преобърнал представите за света.

По думите му новото икономическо устройство трябва "да носи живот, а не смърт, да включва хората, а не да ги изключва, да бъде хуманно, а не дехуманизиращо, което се грижи за околната среда, а не ѝ вреди".

Светият отец често призовава света да използва пандемията като шанс за преосмисляне на световната икономика, отбелязва Асошиейтед прес.

Папата призова също така да бъдат гарантирани базисни здравни грижи за всички хора и децата да бъдат предпазени от "катастрофа в образованието".

Папа Франциск каза още, че войната в Сирия най-накрая трябва да приключи и изрази задоволството си от удължаването на срока на договора между САЩ и Русия Нов СТАРТ.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя с бялата рокля

    17 1 Отговор
    Никой го не бръсне вече..
  • 2 Дрън дрън

    18 0 Отговор
    Папата е педофил
  • 3 Точка Омега

    18 0 Отговор
    Папата е йезуит сатанист. По принцип не трябва да му се вярва и на дума от изреченото.
  • 4 селтак

    12 0 Отговор
    Toя да напусне златните си покои и да заживее както Исус Христос е живел,па тогава да дава акъл как да живеят другите!
  • 5 дедо Герчо

    7 0 Отговор
    ТОЯ,ГОЛЕМИЯТ ИКОНОМИСТ ,КЪДЕ Е ТРЪГНАЛ...QUO VADIS...ХЪХЪХЪ..
  • 6 123

    12 1 Отговор
    На Папа Сатанист не вярвам. Глобалистите искат да намалят населението до 500 милиона.
  • 7 Папска

    10 0 Отговор
    Му ма... продажна!!!
  • 8 А ние от

    2 0 Отговор
    СИНОДА КАКВО ДА КАааААЖe😇eeМ????😈
  • 9 Николай

    3 0 Отговор
    Това че ще дават ваксини на бедните ми напомня на Откровение 13:16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;
    папата е фалшивият пророк в Откровение 13 (вторият звяр)
  • 10 Поп ДИОНИСИЙ

    0 2 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТ!!!!!
  • 11 нашия

    2 0 Отговор
    така така и папата го подкара по инструкциите на Клаус Швааб-значи са се договорили
  • 12 пророк Исай

    0 0 Отговор
    Значи и Католическата църква е в Световното правителство . Щом папата рекламира методите на Шваб - Пaпa Фрaнциcк призoвa днec прaвитeлcтвaтa пo cвeтa дa изпoлзвaт кoрoнaкризaтa кaтo рeвoлюциoннa възмoжнocт зa cъздaвaнeтo нa пo-cпрaвeдлив в икoнoмичecкo и eкoлoгичнo oтнoшeниe cвят...............накратко - приравняване на стандарта на живот към минималните нужди на човека . Заплата с която да преживее денят , както е в третия свят - ден за ден , без почивен ден .