Last news in Fakti

18 Март, 2021 09:00 1 660 12

Ваксинацията срещу COVID-19 достигна и Антарктида

  • антарктида-
  • ваксина-
  • коронавирус

В продължение на месеци Леденият континент бе останал незасегнат от пандемията заради стриктните мерки и отменянето на туристическите посещения

Ваксинацията срещу COVID-19 достигна и Антарктида - 1
Снимка: shutterstock

Ваксинацията срещу COVID-19 достигна Антарктида. 49 души - чилийски военни, учени и държавни служители са получили първа доза ваксина в неделя, съобщи днес чилийската армия, цитирана от Франс прес.

Антарктида стана последният континент, където бе открит коронавирусът. В продължение на месеци Леденият континент бе останал незасегнат от пандемията заради стриктните мерки и отменянето на туристическите посещения. На 21 декември обаче бе установено епидемично огнище с 36 заразени, сред които 26 военни, в база на чилийската армия, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

В края на миналата седмица на Антарктида са пристигнали още дози, с които ще бъде ваксиниран персоналът на две други бази. Те все още не са доставени в базите заради неблагоприятни метеорологични условия, съобщи още чилийската армия.

Чили е една от държавите с най-напреднала ваксинационна кампания. Във вторник страната с население от 19 милиона души премина прага от 5 милиона човека, получили поне една доза.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахахахахаха

    9 0 Отговор
    ето това вече е върха на сладоледа ...
  • 2 Ти да видиш

    5 0 Отговор
    ей го дей Антарктида. Ама а докарай ваксини до Перник.
  • 3 беламеца

    7 0 Отговор
    А северния полюс кога ?
  • 4 БАЦЕЕЕЕ

    2 0 Отговор
    За Антарктика ваксини ИМА а за нас НЕ........
  • 5 Юпитер пише

    3 0 Отговор
    Ние тука измираме също от Ковид вируса. Но сме много тъпи и не можем да си направим ваксина. Моля, пратете по Мъск формулата, че да оцелеем.
  • 6 Аз40🏴‍☠️

    6 1 Отговор
    Всичко което се рекламира на такава скала е исторически доказано, че е вредно и убива масово. За 1 месец ваксинации в САЩ са били регистрирани над 15 хил. "нежелани реакции" в сайта на CDC/VAERS. От тях над 5 хил. са били умъртвени след "доброволното" инжектиране. И вече знаем, че там постъпват едва 10% от случаите, което ще рече, че са с 90% повече увреждания и смърт.
  • 7 gggw

    1 3 Отговор
    после що се топели ледовете... ходят там, карат моторни шейни, палят огън да им е топло в бараките.. карат им храни, ваксини и кво ли още не... та за тва.. всичко това загрява континента и сще логично да почне да се топи
  • 8 Даааа

    5 0 Отговор
    пЕнгвинете са много податливи на модната инфлуенца! Сега се търсят ветеринарни водолази за тюлените. Има известна трудност с морските леопарди, но заплащането е добро - на парче.

    Коментиран от #9

  • 9 10000

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Даааа":

    😂🤣😂🤣 добра забава се получи.
  • 10 me be re

    1 1 Отговор
    Крайно време е човека-джип, да се изправи пред народа и да си признае провала в борбата с ковида. Но ....
  • 11 Гербав трол

    1 0 Отговор
    Е поне там може да се разкарват и с баничарка на "Леки" - изискванията за фризер ще са спазени.
  • 12 Дорчето

    1 0 Отговор
    Скоро вирусът ще завладее и Марс, и Нептун и млечният път ще колабира, дори Слънцето не е в безопасност. Здравният министър у всите имбе-цили да издадът заповед за затваряне на вселената.