Last news in Fakti

18 Март, 2021 07:21 4 894 15

ЕМА обявява резултатите от допълнителни проучвания на ваксината „АстраЗенека“

  • астразенека-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Редица страни спряха имунизациите с нея след смъртни случаи, предизвикани от тромбози и други проблеми, свързани с кръвосъсирването

 ЕМА обявява резултатите от допълнителни проучвания на ваксината „АстраЗенека“ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) трябва да оповести следобед резултатите от допълнителните проучвания за ваксината „АстраЗенека“.

Редица страни спряха имунизациите с нея след смъртни случаи, предизвикани от тромбози и други проблеми, свързани с кръвосъсирването.

Изпълнителният директор на агенцията Емър Кук вече заяви, че случаите са много редки сред милионите ваксинирани.

Тя изрази убеждението си, че ползите от „АстраЗенека“ надвишават риска от страничните ефекти.

Доверие към ваксината изрази и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    25 3 Отговор
    Сигурно ще кажат,че ваксината си е наред,а нас не ни бива.

    Коментиран от #3

  • 2 Неваксиниран

    15 2 Отговор
    Така е, може и да не умират много от ваксината, но все пак умират. Ти знаеш ли от кои ще си? Като вируса, може да се умира от вируса, но незнаеш от кои ще си нали? Просто се пазете отговорно и риска е премерен, ще дойде времето и на ваксините, сигурен съм, но едва ли момента е настъпил сега.
  • 3 Точно

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "цербер":

    От значение било дали си пушач , какви заболявания имаш , вземаш ли противозачатъчни и т.н. !
  • 4 123

    15 0 Отговор
    Борба между фармакорпорациите кой да си продаде фалшивата стока.
  • 5 Ваксиниран

    3 13 Отговор
    За бога братя, ваксинирайте се!
  • 6 доктора

    9 0 Отговор
    всяка една ваксина трябва да бъде тествана поне 2 години за да се разбере има ли опасност за хората от нея....
  • 7 Долу ЕС

    9 1 Отговор
    Ама аз нещо не разбирам или съм *** или ЕМА са изманиците на ЕК! Всички чакаме великото разрешително, както руската чака, обаче се оказва, че след разрешителното чакаме още едно от съшата ЕМА за същата ваксина?!?!? И всички пак чакаме! Тук въпросът е за какво ни е агенция която не признава собствените си разрешителни или кое подред разрвшително е валидно, и трябва ли ни изобшо такова, като всака държава си има агенция?
  • 8 солариум

    13 0 Отговор
    Тя изрази убеждението си, че ползите от „АстраЗенека“ надвишават риска от страничните ефекти. Точно така.Веднъж хвърлиш ли топа от ваксината няма да имаш странични ефекти.Жената е много права.

    Коментиран от #13

  • 9 Аз40🏴‍☠️

    9 0 Отговор
    Вие не разбрахте ли, че ЕМА е лобистка организация? Директорката беше поставена непосредствено преди обявяването на пандемията, като самата тя от 80-те работи във фармацевтичните компании. Това е нещо като НПО-мрежата, които прокарват програмите на донорите си. Просто работят в ЕМА за същите компании производители.
  • 10 ГрУЮ

    9 0 Отговор
    ЕМА, ЕМА, гледаш ваксина която прави проблеми и одобряваш, а Спутник, която е в 50 страни, игнорираш! Така ли се грижите за хората, печалбари недоносени?
  • 11 Българин

    1 0 Отговор
    Не беше нужно да чакаме какво ще решат. Отговора беше ясен преди това. И той е ок, няма проблем действайте.
  • 12 Нагла алчност

    2 0 Отговор
    Ваксината против полиомеолит е разработвана 10 години и няма нито един смъртен случай и не е патентована. А сега бизнес и наглото заключение че е нормално да има косвени жертви.
  • 13 Врабче

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "солариум":

    Вече ще се изисква от здравните власти да обясняват ясно на пациентите какви са първите ефекти "очи в очи" преди инжектиране, така че пациента трезво да знае какво може да му случи, защото се оказа че информираното съгласие е било подписвано онлайн в момента на запазване на час. Много от надяващите се във ваксините и оптимистично настроените хора останаха разочаровани след като се ваксинираха. Сега има случаи на отказване на помощ и лечение на негативните ефекти и дори нежелание да регистрират случаи на епилепсия. Оказва се че искат да регулират ТЕ процентите на страничните ефекти а не колко са реално. В Италия искат подведат под съдебна отговорност лицата ( лекари, мед. сестри) , които са извършили физически инжекцията върху пациента. Ще има нови промени в законите , кой ще носи отговорност. Сега и отделните лица от медицинския персонал ще започнат да отказват да слагат ваксините след като рискуват да бъдат съдени не само за убийство при смъртен случай но и за уж временните странични ефекти.

    Коментиран от #15

  • 14 Бай Вълчан

    0 0 Отговор
    Докато тия приключат с изпитанията Опел спира модела Астра.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.