Last news in Fakti

18 Май, 2021 21:55 2 668 3

Австрия спира "АстраЗенека" от юни

  • австрия-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • астразенека

След Дания и Норвегия Австрия е третата европейска страна, която се отказва от препарата на Оксфорд

Австрия спира "АстраЗенека" от юни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Австрия ще спре прилагането на ваксината на "АстраЗенека" от началото на юни, съобщи здравният министър на страната.

Министър Волфганг Мюкщайн сам се е ваксинирал с "АстраЗенека" и настоява, че тя е безопасна, но аргументира спирането ѝ с големите закъснения в доставките и притесненията от кръвни съсиреци, които разколебаха голяма част от австрийците.

След Дания и Норвегия Австрия е третата европейска страна, която се отказва от "АстраЗенека". До момента първа доза са получили около една трета от 9-те милиона австрийци.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    11 1 Отговор
    Zeneca и J&J- не, мерси!
  • 2 Сатана

    11 0 Отговор
    По същата причина васална България бе принудена да даде на уса над 3 .5 милиарда за самолети—фантоми в буквалния и преносен смисъл.Същото се случва и с ваксините—търговски натиск да се купува скъпия американски рнк буламач.
  • 3 Kcanba

    2 3 Отговор
    Ма таковатак и те ли на Спуиник минават???