Last news in Fakti

20 Май, 2021 09:09 2 188 35

Д-р Фаучи: В рамките на година ще се изисква допълнителна ваксинационна доза!

  • антъни фаучи-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Преди няколко дни CDC облекчи правилата за носене на маски от хората в САЩ, които са били напълно ваксинирани, както на закрито, така и на открито

Д-р Фаучи: В рамките на година ще се изисква допълнителна ваксинационна доза! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Д-р Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергия и инфекциозни болести на САЩ, заяви в сряда по време на виртуално събитие на новинарското онлайн издание Axios, че американските властите "почти сигурно" ще изискват бустерна (допълнителна) доза на ваксина срещу Covid-19 в рамките на около година след първите поставени ваксини, тъй като "трайността на защитата срещу коронавирусните обикновено не е през целия живот".

Фаучи също така каза, че обществеността в САЩ погрешно е интерпретирала наскоро актуализираните насоки на Центровете за контрол на заболяванията (CDC) относно носенето на маски, като погрешно се смята, че това се отнася за всички.

Преди няколко дни CDC облекчи правилата за носене на маски от хората, които са били напълно ваксинирани, както на закрито, така и на открито. Носенето на маска все още остава обаче задължително в обществения транспорт.

Тогава директорът на CDC д-р Рошел Валенски призова американците да бъдат честни и да спрат да носят защитни маски, но само ако са ваксинирани срещу Covid-19. "Ако са ваксинирани и не носят маска, те са в безопасност. Ако не са ваксинирани и не носят маска, не са в безопасност. Това беше наистина научно ориентирана, индивидуална оценка на вашия риск", настоя тогава Валенски.

Що се отнася до пътуванията, д-р Антъни Фаучи каза в сряда пред Axios, че ще бъде "въпрос на месеци, а не на години", преди пътуващите да могат да летят без маски по вътрешните маршрути. Тъй като обаче САЩ взеха решение срещу ваксинните паспорти като доказателство за ваксинация на пътниците, частният сектор ще трябва да се справи с проследяването на здравните данни.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акура Курастава

    48 13 Отговор
    И после всяка година ваксина. Балъци!
  • 2 Абе

    27 13 Отговор
    ШМАТКИ!
  • 3 Свят без ваксини!

    36 13 Отговор
    Убий ваксината,спаси човек! Абе до 22 век само с това ли ще се занимаваме?!

    Коментиран от #10

  • 4 Евтаназират

    26 13 Отговор
    Човечеството. Като докарват мотохондриални болести и не само. С всяка следваща доза се комулира токсичността на ваксината и утежнява положението на “спасявания”.

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ман

    39 13 Отговор
    Фаучи е от бандата на Гейтс и всички те са за сапун.
  • 7 К Георгиев

    28 13 Отговор
    Говедата ги ваксинират само веднъж , а нас на всеки 6 месеца . Нямам думи.
  • 8 Последния Софиянец

    5 15 Отговор
    Ами ще идем направо за третата доза.ха ха ха
  • 9 Сатанистите ликвидират света!

    18 12 Отговор
    За да са сигурни, че са убили поне ваксинираните и затова натискат да са колкото може повече.
  • 10 Напротив

    14 33 Отговор

    До коментар #3 от "Свят без ваксини!":

    Свят без не ваксинирани
    Ваксинацията трябва да стане задължителна за всеки един.
    Не ваксинираните кретени са биологични терорист и трябва да брадат третирани като такива.
    Страни е наложително час по скоро да въведат задължително ваксиниране на цялото си население. За всеки отказващ ваксинация принудително отнема на гражданство и експулсиране от страната. Забрана за влизане на територията на страната на не ваксинирани. Всяка развита и цивилизована страна трябва да постъпи така. Антиваксърите да вървят в африканските и азиатски изостанали страни които да бъдат тотално изолирани от останалия свят

    Коментиран от #15, #23

  • 11 Даа!

    1 19 Отговор
    И всяка година нарастване на определени сметки със десетина нули! Убеждавам се,че тази биомаса, която сама се величае за" Венец на Природата" наистина трябва да бъде съкратена поголовно.Тези там- Горе изобщо не са нито глупави,нито изпълнени с омраза към човечеството. Трезво и безпристрастно са отчели,че огромната част от него представлява ненужно бреме,вегетиращо единствено да потребява все повече ненужни вещи,да консумира и се размножава.При двойно увеличение на населението на земята,ще е затрупаме с боклуци, вредни вещества до неузнаваемост.Опасността от тотално унищожаване ,без война,а само с нашата безумна лакомия за потребление на цивилизацията е на гранични стойности.Извода е: пълно чипиране на двукопитните,и през него тотален контрол,или изчезване на цивилизацията.
  • 12 Последния Софиянец

    14 8 Отговор
    Това е като дрогата.Първите дози безплатно,за зарибяване.После всяка година по три пъти платено.
  • 13 Майна

    12 8 Отговор
    Гулад Ацмон ,, Ние сме във ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА...Най-сетне започна да ми просветва: ТСВ е тук и представлява безмилостна битка между ваксинираните и скептиците. Това е жестоко сражение между онези, които са убедени, че Фарма, Гейтс и Фаучи са твърдо решени да спасят човечеството, и останалите, които държим на вярата си във връзката между човека и всемира (слънцето, земята, морето, човешките органи и вирусите наоколо, включително Соvid-19).

    ТСВ, както я виждам, е свиреп сблъсък между хората, които са страстно възбудени от социалното дистанциране, и онези „самоубийци“, които всъщност копнеят за общуването между хората, за свежия въздух и за свободата като цяло.
  • 14 Само

    13 7 Отговор

    До коментар #4 от "Евтаназират":

    Гледайте какъв мор на “ ваксинирани” предстои. Но за тях е вече късно. Това е мнение на сериозни учени и лекари. Добре е преди да си попълнят декларацията за информирано съгласие, да си подготвят и завещанието.

    Коментиран от #18, #20

  • 15 Афера

    6 8 Отговор

    До коментар #10 от "Напротив":

    За теб усмирителна риза без сваляне даже ще се къпеш с нея... И инжекциииииии по 3 пъти на ден за да си щастлив
  • 16 Мнение

    10 6 Отговор
    Д-р Менгеле-Фаучи, и Вие ще си го получите, рано или късно!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да бе да

    8 9 Отговор

    До коментар #14 от "Само":

    Гледам какъв мор на не ваксинирани има в цял свят особено в Индия в момента. Ако ваксинираните ще измират това значи, че Изриел, Обединените Арабски Емирства, Англия и САЩ трябва да останат без огромна част от населението си,а невиждан нищо такова, а точно обратния ефект смъртността пада епидемия затихва толкова по-бързо колкото по-бърза и масова е ваксинацията. Изброените страни са предостатъчна гаранция за това кое е успешната стратегия и това са страните които ще се възстановят най-бързо и ще минимизират икономическата криза защото ваксинират много масово и бързо. Със сигурност това не са страните които не защитават собствения си интерес. Извода за всеки един мислещ човек е ясен, а останалите вярват тапи теории и се мислят, че са много хитри и се спасяват от “страшното зло” ваксината.

    Коментиран от #21, #34

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Майна

    10 8 Отговор

    До коментар #14 от "Само":

    Излизат достойни изказвания на вирусулози, епидемиолози, които заявяват, че ще започне масово измиране на инжектираните с тези препарати, те ще са причини за мутации на съществуващите досега ковидвируси и нищо няма да може да им помогне

    Коментиран от #22

  • 21 Майна

    8 5 Отговор

    До коментар #18 от "Да бе да":

    Явно си ИНЖЕКТИРАН С ТЕЗИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ГЕННИ ТЕРАПИИ....НИЕ НЕ СМЕ ВИНОВНИ, ЧЕ ЩЕ ИМА ПОСЛЕДСТВИЯ...ЖИВОТЪТ Е ЗА СМЕЛИТЕ
  • 22 Глупости

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "Майна":

    Стига изказвания на хора мнения има колкото хора има въпроса е в фактите, а не в изказването на мнения не базирани на нищо. Колко милиона са ваксинираните в целия свят ве4е колко са масово измелите от тях. Може би половината американци вече са умрели и труповете им плават из океана А не трупове плават из реките на индия защо ли?
  • 23 Наглост

    1 8 Отговор

    До коментар #10 от "Напротив":

    Викаш, да станем ОТГОВОРНИ към БЕЗОТГОВОРНИТЕ? Самата ИСТИНА!
  • 24 Майна

    7 4 Отговор
    Коментарите ,които публикувам са на база изказвания на капацитети в областта на вирусологията,епидемиология, лаборатории, научни центрове..ВСИЧКИ ТЕ ЗАСТАВАТ С ИМЕНАТА СИ ЗА БЕЗСПОРНИ ДОКАЗАНИ СЪСТАВКИ И ТЕХНОЛОГИИ , КОИТО СА УСТАНОВЕНИ В ТЕЗИ ТЕРАПИИ И СА УБИЙСТВЕНИ ЗА ЧОВЕШКЯ ОРГАНИЗЪМ...

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Остави ги

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Майна":

    Да си мислят, че някой се грижи за тяхното здраве от конкретна болест. Искат да си подпишат смъртната присъда. Както казват кукловодите, на тази операция, това е тест за интелигентност.
  • 26 Глупости

    4 6 Отговор

    До коментар #24 от "Майна":

    Ваксинираните в света към 18.05.2021 с поне една доза са 720199 888 тези с две дози са 364 840 624. Само ми кажи къде са умрелите от тях колко милиона са къде се крият толкова трупове. Колко умрели след ваксинация познаваш, че вярваш на изказванията на тези “безспорни специалисти и капацитети” които ти гарантират, че е ще измрат ваксинираните.

    Коментиран от #27, #30

  • 27 Майна

    7 3 Отговор

    До коментар #26 от "Глупости":

    Можеш да намериш данни ,които съм изнесал по -рано, но щом си ,,ваксан,, за теб е безнадеждно...

    Коментиран от #28

  • 28 Глупости

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "Майна":

    Добре 0.7 милиарда сред които аз всичките ми роднини и не малка част от познатите ми сме обречени. Продължавам да питам къде са труповете нали смъртността е 100% гарантирана? България вече трябва да е станала с 1 един милион по-малко население. 50% от Американците са обречени 158 милона трупа само там къде са? В Изриел обречените са 60% 5 милиона трупа къде ги скриха. В изриел не ваксиниран военен няма много отдавна. Те военните им измряха след ваксинацията нали, е да му се не види, а как водят воина сега. Кои стреля като няма военни? По тоята логика аз отдавна сам в отвъдното и пиша от там нали?
  • 29 dfu

    5 2 Отговор
    Наесен ще гледаме шоу с допълнителни ваксинации и нови локдауни заради нови вирОси. Някои от бавнозаграващите ще загреят за какво става въпрос. :D Яд ме е, че можеще просто културно да ни кажат, че се размножаваме много бързо и трябва да намалим темпото и да не консумираме от лакомия, а да караме по-скромно, вместо да ни третират като идиоти със долнопробни манипулации.
  • 30 Според

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Глупости":

    Учените смъртта ще настъпи до 2 максимум 3 години, ако междувременно няма още дози. Нали не очакваш да падат на входа на болниците. Как ще поразят масово много хора?!

    Коментиран от #31

  • 31 Глупости

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "Според":

    До 100 години няма да има нито един жив които се е ваксинирал сега това е сигурно. А по твоята логика след 2-3 години населението на земята ще е няколко с милиарда по-малко. Като преобладаващо ще се намали населението на най-развитите страни които сега ваксинират масово. Тази логика издиша отвсякъде. Да кажем ще някои иска да редуцира населението няма да започне от развиете страни, а от развиващите се. Фактите показват в развиващите се страни ваксинация почети няма. Но другата логика има много по-голям смисъл развитите страни решават проблема с епидемията много бързо тяхната икономика тръгва на много бързи обороти, а развиващия свет се гърчи в агония още няколко години. След 2-3 години богатите са станали още по-богати, а бедните още по-бедни. Междувременно защото не всички в света са ваксинирани ваксинацията остава естествена и логична по поне веднъж годишно което гарантира огромни и гарантирани завинаги печалби за производителите на ваксините.

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Глупости

    2 4 Отговор

    До коментар #32 от "Само":

    Извинявай, но генетичната болест е ковид. Един го кара без да разбере друг няма никакъв шанс да оцелее просто така е направен ще поразява в зависимост от генетичните особености на конкретния човек. Няма нищо случайно в цялата работа, но основния мотив е много пари, а не редуциране на населението масово. Ако редуцирането беше целта просто щеше вируса да е направен да засяга хора с други генетични особености които са повече в световната популация и смъртността щеше да е много по-голяма отколко е сега. Никой господар не иска са си избие поголовно рабите, а иска само да ги контролира и експлоатира защото са му необходими да работят за него.
  • 34 СЪДЯ

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "Да бе да":

    Пълна липса на здрава логика! Тези с придружаващите заболявания, слабия имунитет и по- възрастните вече си отидоха за наше огромно съжаление. Останаха по-здравите индивиди, които с и без ваксина щяха да оцелеят това е и причината за намаляващата смъртност. Придобитият имунитет в резултат на преболедуване е причина за намалелия брой болни. А какви нови заболявания ни чакат в резултат на създадени ваксини за нещо което е все още непознато ... това скоро ще го видим... за сега "затъпяването" май е първа проява
  • 35 Gen Gurko

    1 2 Отговор
    За да продължаваш да си пълниш гушата ли г-н акционер?