Last news in Fakti

20 Май, 2021 07:21 1 612 18

Pfizer ще произведе 6 млрд. дози от COVID ваксината си през следващите 18 месеца

  • пфайзер-
  • коронавирус-
  • ваксина

В момента компанията работи по нова версия на ваксината

Pfizer ще произведе 6 млрд. дози от COVID ваксината си през следващите 18 месеца - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Главният изпълнителен директор на Pfizer Inc. Алберт Бурла заяви в сряда, че неговата компания и BioNTech планират да произведат шест милиарда дози от съвместната си ваксина срещу Covid-19 през следващите 18 месеца.

"Тази година ще направим три милиарда дози - един милиард, който произведохме през първата половина, така че през втората половина на 2021 г. ще разполагаме с още два милиарда дози. Това означава, че на годишна база през 2022 г. ще произведем четири милиарда дози", каза Бурла пред новинарската онлайн агенция Axios.

"В момента работим по нова версия на ваксината", каза още той. "И тази ваксина може да се съхранява до шест месеца в конвенционален фризер". Бурла добави, че компанията ще представи разработката скоро.

Междувременно президентът и главен изпълнителен директор на компанията Emergent BioSolutions Робърт Крамер заяви, че над 100 милиона дози ваксини срещу Covid-19 на "Джонсън и Джонсън" (J&J) в момента се задържат от Агенцията по храните и лекарствата на САЩ (FDA), докато тя разследва тяхната безопасност, след като беше установено замърсяване в завода на Emergent, който произвежда съставки както за ваксините на J&J, така и за AstraZeneca.

"FDA оценява, доколкото разбирам, дозите, повечето от които са предоставени на J&J", каза Крамер по време на изслушване от подкомисията на Камарата на представителите за коронавирусната криза. "Тези ваксини са преминали всички наши мерки за вътрешен контрол на качеството", увери той, визирайки разглежданите дози.

Смесването на съставките между двете различни ваксини, в завода на компанията в Балтимор, за което беше съобщено по-рано тази година, доведе до бракуването на 15 милиона ваксинационни дози.

По време на изслушването Крамер също заяви, че производството на ваксината на J&J в САЩ може да "се възобнови в рамките на няколко дни".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    25 3 Отговор
    Новата далавера на Глобалистите - ваксините.

    Коментиран от #12

  • 2 До какво води ежедневното облъчване

    20 1 Отговор
    📺+📱=🤖 следователно, ставаш РОБот, спираш да мислиш, някой друг ще помисли вместо Теб, ти нямаш право на това.
  • 3 К Георгиев

    23 1 Отговор
    Ваксини които задължително ще трябва да се продадат.И се чудим защо ще има задължителна ваксинация с нещо което е създадено само заради огромната печалба. Защо не измислят толкова бързо и ваксина срещу туберкулозата примерно. Трябва да има нов Нюрнберг за фармацевтичните компании които произвеждат тези така наречени ваксини. Това е геноцид от тяхна страна.
  • 4 Да ви питам

    16 3 Отговор
    Е то 4 милиарда населението на света а само една фирма ще произведе 6 млрд ваксини....?...

    Коментиран от #8, #14

  • 5 Майна

    20 1 Отговор
    ЕВРОПЕЙСКА БАЗА ДАННИ ИЗНЕСЕНО НА 08.05.2021 г от ковидваксина Пфайзер-170 528 души с тежки услжнения, 10 570 смъртни случаи след,,инжектиране..ТОВА СА ОФИЦИАЛНИ ДАННИ...,ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КОЛКО СА РЕАЛНИТЕ...

    Коментиран от #7, #16

  • 6 целта е

    17 1 Отговор
    депопулация и поробване на останалата част от човечеството. А тоя тарикат бурла би ли се навил публично да гаврътне една доза, подадена му на случаен избор от коктейлите му?
  • 7 Майна

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    ПОЧИНАЛИ 5 368 от Пфайзер, 10 570 са от всички ,,ваксини,,, грешката е моя, но ПФАЙЗЕР Е ПЪРВЕНЕЦ В ТАЗИ КЛАСАЦИЯ..
  • 8 провинциалист

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да ви питам":

    Ако ги питаш, необхдими са 12 милиарда ваксини годишно.
  • 9 гешефт

    15 2 Отговор
    Яка далавера удариха олигарсите производители на ГМО субстанции за инжектиране.

    Едно сзо, частно финансирано от същите тези олигарси, една пандемия- много паника, страх в хората.
    Милиарди печалба за Гмо олигарсите и търговските доктори дистрибутиращи Гмо субстанциите им за инжектиране.
  • 10 Лекар

    11 4 Отговор
    Пфайзер ? - изобщо не им пука, че това е ваксината с най-много смъртни случаи на 100х ваксинирани.

    Да се надяваме, че Бсп ще спечели на изборите у нас и ще пусне руската ваксина.
  • 11 ДжафДжаф

    7 1 Отговор
    Демек искат да ваксинират всички земляни. Само си представям как Индия например вади $100млрд за да си купи ваксини от Фризер. После китайците се заразяват от индийският пример и те буфкат още $100млрд на Фризерите. За черните в Африка да не говорим! Тия направо ще им извадят $200млрд! Всъщност те могат и действително да произведат 7млрд дози ако решат да ваксинират норките по света, което разбира се не пречи на Сан марино да развива ваксинационен туризъм на база Спутник V!

    Коментиран от #13

  • 12 246

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Бизнесът с ваксините скоро ще стане един от най-печелившите. А Путин позволява на всяка страна, която пожелае, да си произвежда Спутник V. Но акулите, които държат световния пазар няма да пуснат руската ваксина. Това е бизнес, тук някакъв си Путин, който дори няма бизнесменски нюх, ще се опитва да им обърква схемите.
  • 13 246

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "ДжафДжаф":

    При смятането на дозите, да се вземе през вид, че ваксините на Пфайзер са актуални 6 месеца. На първите, които са се боцнали, скоро трябва да им поставят нови две инжекции. А Спутник V има трайност най-марко една година. Нерентабилна работа. Най-печелившо е на всеки два три месеца да боцкат стадото овце, ако може с по три дози.
  • 14 Нико

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Да ви питам":

    Гони 8 милиарда населението. Нещо с 50на години си назад. 75та някъде е било 4 млрд. Тогава в учебника сигурно си го чел последно, ама хайде като мъдро коментираш поне да знаеш елементарните неща

    Коментиран от #17

  • 15 Ето как

    1 1 Отговор
    за едно десетилетие, ще се занулят трилионни борчове.Закачаш целия свят на твоята вакси игла,и натам нямаш проблем! Без да гръмне пушка,източваш стотици милиарди от всяка една държава.Едни- по богатите,ще плащат от бюджета.Другите ще теглят кредит.И за фармация добре,и за банкстера добре.Защото и двете системи работят и се контролират от един център.
  • 16 Нико

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Дай линк да видим кой и къде я помества тая "официална информация". Освен това от колко ваксинирани е това. Нещо чувам, че от неваксинираните само за последните 6 месеца в БГ има 26 000 умрели повече спрямо последните години. То да не се окаже, че е по-добре да се ваксинираш?

    Коментиран от #18

  • 17 ЦИК

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Нико":

    Ти пък да не ходи да ги броиш един по един. Дали има и 4 млрд населението на света, не повече. Лъжат ни.
  • 18 Джаф-джаф

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Нико":

    А бе тиквеник я дай и ти линк с твоите данни! Ходи и се ваксинират,носи си намордника,само не се натрапвай с безполезните си глупости!