Last news in Fakti

20 Май, 2021 14:49 2 546 12

Нова стратегия! Хиляди ще участват в изпитване на бустерна ваксинационна доза

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • великобритания-
  • мат ханкок

Събраните до момента данни показват, че използваните ваксини са ефективни срещу индийския щам и действащата правителствена стратегия за борба с пандемията на Острова е правилната

Нова стратегия! Хиляди ще участват в изпитване на бустерна ваксинационна доза - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви в сряда, че хиляди хора ще получат трета, така наречена "бустерна" доза на ваксина срещу Covid-19 в ново клинично изпитване, което започва от днес във Великобритания.

Проучването Cov-Boost, ръководено от фондация към Университетската болница Саутхемптън и с помощта на правителството, на стойност 19,3 милиона британски лири, ще включва седем вида ваксини. Три от тях - тези, на AstraZeneca/Оксфордския университет, на Pfizer/BioNTech и на Moderna - вече се използват във Великобритания.

Четири от останалите - произведени от Johnson & Johnson (J&J), CureVac, Novavax и Valneva - все още предстои да бъдат одобрени.

Мат Ханкок също така призова обществеността да остане "нащрек" по отношение на индийския вариант на Covid-19, който е „по-трансмисионен“ от този, регистриран в Кент.

И все пак той подчерта, че събраните до момента данни показват, че използваните в момента ваксини са ефективни срещу индийския щам и че действащата правителствена стратегия за борба с пандемията е "правилната".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек

    27 1 Отговор
    Правят си експерименти с хората!
  • 2 Някой

    26 2 Отговор
    Някой ден, когато ваксинираните започнат да умират от някакви късно проявили се усложнение, правителствата и фарма компаниите ще мълчат като комунист на разпит!
    Жалко за заблудените хора! Но вина, освен правителствата, безспорно имат медиите, които разпалват паника сред хората.

    Коментиран от #5

  • 3 Мнение

    24 3 Отговор
    2021-2023 гледате на живо и с ваше непоискано съгласие: Игра на ваксини. Нов световен ред: началото
  • 4 Дора

    4 14 Отговор
    Експеримент е и да се заразил с този вирус. Игра на руска рулетка. Може да да не преживееш или ако преживееш да останеш с трайни увреждания, щастливците без трайни последствия са малко. Вече 7 приятели и познати починаха и нито един не е имал някакво хронично заболяване, диабет, рак, белодробно или сърдечно заболяване. Друг е въпросът, че повечето българи и да имат някакво заболяване не знаят, защото не ходят на профилактични прегледи.

    Коментиран от #6

  • 5 dfu

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Този някой ден ще е наесен, когато налазят сезонните грипове и се окаже, че ваксините действали само през лятото, когато и без ваксини вирОса намалява. :)
  • 6 др Гей Билтс

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дора":

    Няма да се правиш на чукната. Шансът да умре човек от настинката е 0,092% Лично я изкарах с едностранна бронхопневмония и загуба на обоняние.

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Точно казано

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "др Гей Билтс":

    Откакто се появи Ковид-19 на мода, грипове,бронхит пневмонии и настинки оттекоха в канала.
  • 8 Невероятно

    10 0 Отговор
    Някой живеят в паралелна реалност.
  • 9 😷😷😷

    15 0 Отговор
    Разбирайте на "абонамент" ! След третата, четвърта, пета ...и така доживот! Ковид Господарите вече виждат победата !
  • 10 Шляхтиц

    6 0 Отговор
    Не разбрах какво означава "бустерна" ....
  • 11 Майна

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "др Гей Билтс":

    Тука дапочнаха едни ДОРА, АНИ , ЕЛИ ...като рекламни иказвания под разни измислени рекламни сайтове на ,,лекове,, и СТРАХОТНИ препарати за брадавици и гъбички и т.н да изказват въодушевлението си от полезността..ПЪЛЕН РЕЗИЛ.....ХОРАТА, КОИТО МИСЛЯТ ВЕЧЕ РАЗБРАХА , ЧЕ ТЕЗИ ПРЕПАРАТИ ЩЕ ГИ УБИЯТ ,АКО НЕ ВЕДНАГА, В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ ....КАПАЦИТЕТИТЕ В МЕДИЦИНАТА ЗАСТАВАТ ЗАД ТЕЗИ РАЗКРИТИЯ
  • 12 колко

    3 0 Отговор
    бустера ще са необходими на човек, преди да отлети в космоса?