Last news in Fakti

22 Май, 2021 16:41 1 390 12

"Пфайзер" ще достави 2 милиарда ваксини на бедните страни

  • пфайзер-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • бедни държави-
  • пандемия

1 милиард дози ще бъдат разпределени до края на тази година

"Пфайзер" ще достави 2 милиарда ваксини на бедните страни - 1
Снимка: Shutterstock

Американската фармацевтична компания Pfizer (Пфайзер) ще достави на бедните страни безплатно и на намалена цена 2 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 за 18 месеца. Това обяви по време на Глобалната здравна среща в петък председателят и главен изпълнителен директор на компанията Алберт Бурла, предава TACC.

Той уточни, че 1 милиард дози ще бъдат разпределени до края на тази година. „Равномерното разпределение винаги е било нашата пътеводна светлина, ние вярваме, че трябва да направим достъпна нашата ваксина, разработена с партньора ни BioNTech. Следователно, ще разпределим 2 милиарда дози през следващите 18 месеца в бедните страни с ниски доходи“, заяви Бурла, предаде агенция "Фокус".

След него се изказаха ръководителите на други два фармацевтични концерна - Moderna и Jenssen (Johnson & Johnson), ангажирани с производството на ваксини срещу коронавирус. Те също така говориха за своите разработки и усилия за осигуряване на ваксини за населението в бедните страни. По-специално, Moderna също е готова да разпространи до 1 милиард дози от своя препарат.

По време на видеоконференция Бил Гейтс, основател на благотворителна фондация, отбеляза, че досега 80% от първите милиарди дози, които са на разположение, са били разпределени сред хората в богатите страни. Малко над 1% попаднаха в бедните страни. „Трябва да осигурим справедливо разпределение и съм доволен, че страните от Г-20 и Г-7 поемат политическа отговорност по този въпрос“, каза Гейтс. Той предупреди, че някои страни продължават да изпитват пикове на инфекции и докато това продължава, „много хора ще продължат да умират“.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    7 2 Отговор
    Никога не се доверявайте на ,,жълтата раса,,...,тя ще завладее света...Тепърва ще излизат тъмни договорки...,,Китайската комунистическа партия (ККП) със сигурност знае, че инжекциите разпространяват болестта, виждайки как и двете са направени в Китай - благодарение на Антъни Фаучи .

    Колко бързо мнозина забравиха, че дори не бихме попаднали в тази бъркотия, ако не бяха машинациите, излюпени в Ухан преди година и половина. И Изтокът, и Западът бяха замесени в развихрянето на всичко това и на лудостта не се вижда край.

    „Истината никога не може да бъде погребана завинаги; той ще излезе “, казва GNews. „ С помощта на движението „ Доносчици “ хората и страните по света скоро ще разберат истината за произхода на вируса на ККП. “
  • 2 Антиконти

    9 0 Отговор
    Най-скъпата ваксина за най-бедните държави - желязна логика. Смятай колко ще се замогнат банановите олигарси в Африка от тая далавера.
  • 3 Майна

    13 0 Отговор
    В КИТАЙ ПАНДЕМИЯТА Е ЛИКВИДИРАНА И ТЕОРИЯТА, ЧЕ СЕ ДЪЛЖИ НА ТВЪРДИЯ ЛОКДАУН СА АБСОЛЮТНА...ИЗМИСЛИЦА...
  • 4 Gen Gurko

    4 0 Отговор
    След няколко десетки години африканците да станат два милиарда. Тогава освен ваксини, ще им се плащат заплати и ще им се отстъпва територия. Безумна работа.
  • 5 Ичко

    7 1 Отговор
    От България по бедна държава няма
  • 6 Майна

    6 0 Отговор
    Дарителството е ЗАМИСЛЕНО за да виятп направят ,,дарители,,.., сякаш подарявайки вие удрят на психологическа основа, защото ,,ДАР,, ,е нещо добро, да дариш на нуждаещия се..., бедния...ДРУГАТА ГАВРА Е, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА ЕС , ПЛАЩАТ С ПАРИТЕ НА НАРОДИТЕ СИ НА ТЕЗИ ГЛОБАЛИСТКИ КОМПАНИИ , БЕЗ СЪГЛАСИЕТО ИМ ЗА ДА ,,ВАКСИНИРАТ,, И БЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ, КОИТО НЕ СА ПЛАТЕЖОСПОСОБНИ...ВПОСЛЕДСТВИЕ ТЕ ПАК ЩЕ ЗАКУПЯТ С ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ,,НЕПОИСКАНИ,, ВАКСИНИ И ПРИНУДИТЕЛНО ЩЕ ИМУНИЗИРАТ ПОДАНИЦИТЕ СИ...

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Майна

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Извинете ме за правописа, от бързане е
  • 8 Майна

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Можете да ми слагате минуси, но ви поднасям информация, която ще ви накара да се замислите, да започнете да търсите информация, да не вярвате ,,сляпо,, на това, което ви поднасят разни титулувани ,,капацитети,, НАЙ-ВИСШЕТО БЛАГО И ОТГОВОРНОСТ , КОЯТО ИМАМЕ Е ЖИВОТЪТ...., НАШИЯ И НА ДРУГИТЕ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА
  • 9 Zaza

    4 0 Отговор
    Интересно. Защо не нахранят гладните...???? Ваксини ????? А още и нерегламентирани...
  • 10 В.В.П.

    1 0 Отговор
    Да се маха НАТО,от България.!!!.Няма пари ,за тях..Да се контролира внос и износ..!!!.Контролът е ключа към елиминирането на вируса.!
  • 11 Мъка

    0 0 Отговор
    най-добрата новина, която се чува от години за Турция!!!!!
  • 12 ARGON

    1 0 Отговор
    Ковид-лъжите и пропагандата за баламосване на публиката нямат край, с цел боцкане с отровните ваксини.