Last news in Fakti

22 Юни, 2021 20:20 1 552 9

СЗО алармира: Не облекчавайте антивирусни мерки на Евро 2020!

  • световна здравна организация-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

По-рано през деня британските власти обявиха, че ще позволят да се заемат 75% от местата на стадион "Уембли" за полуфиналния и за финалния мачове, което означава повече от 60 000 присъстващи

СЗО алармира: Не облекчавайте антивирусни мерки на Евро 2020! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация (СЗО) изрази във вторник загрижеността си относно облекчаването на мерките, наложени за ограничаване на разпространението на Covid-19, което в момента се случва на Европейското първенство по футбол (Евро 2020).

"Няколко от стадионите, домакини на турнира, сега увеличават броя на зрителите, които могат да гледат мачовете“, заяви пред Франс прес изпълнителният директор на Регионалното бюро за Европа на СЗО Роб Бътлър, като в същото време той не препоръча взимането на подобни решения.

По-рано през деня пък британските власти обявиха, че ще позволят да се заемат 75% от местата на стадион "Уембли" за полуфиналния и за финалния мачове, което означава повече от 60 000 присъстващи на мач.

Присъстващите на тези два мача ще трябва да покажат отрицателен PCR тест или доказателство, че са били ваксинирани срещу Covid-19 поне две седмици преди да присъстват на стадион "Уембли".

На предишните два мача от Евро 2020, изиграни на "Уембли" от националния отбор на Англия срещу Чехия и Шотландия, присъстваха по около 19 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    4 2 Отговор
    Сега Намагнитените роми и Чипираните роми ще кажат, че е за да не си въздействат чиповете и магнитите от по-малкото разстояние между ваксинираните.

    Коментиран от #3

  • 2 СЗО-ЕООД

    8 0 Отговор
    Боклуци
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ПИСНА НИ!

    9 1 Отговор
    Стига с тоя КОВИД!!!
    МИРЯСАЙТЕ СЕ!!!
    СЪПИКЯСАЙТЕ СЕ!!!
  • 5 Рошко

    9 1 Отговор
    И ся като свърши европейското, като поч ат пак да надуват изкуствено цифрите, аман това овчия манталитет пюъзна в цял свят, шепа свръх богати си правят каквото си искат с останалите
  • 6 Сланина и Зурла

    3 2 Отговор
    Мръзе мчерен цигганииинннн бразилскииии..въри шибаняки козии ве извратеняг
  • 7 PSG FR

    8 1 Отговор
    Омръзна ми от техните аларми. Явно и за ваксинирани не трябва да се връща нормалността. Значи целта е друга!
  • 8 СЗО

    4 0 Отговор
    РАЗСЛЕДВАЙТЕ ТЕРОРИСТИЧНА ЧАСТНА ОРГАНИЗАЦИЯ СЗО.....НАЛИ УЖ Е ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА НА СЛОВОТ НАЛИ 32 ГОДИНИ НИ ЛЪЖЕТЕ ,ЧЕ ЖИВЕЕМ В ДЕМОКРАЦИЯ..???А ДЕМОКРАДИ КО СТАНА?
  • 9 Сладоледа

    1 3 Отговор
    Делта, връх на сладоледа! Оставете я да овършее малко антиваксърите и след месец ще се молят на колене да бъдат боцнати.