Last news in Fakti

26 Юни, 2021 17:11 1 698 4

Над 70% от случаите на COVID-19 в района на Лисабон са от Делта варианта

  • португалия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

След отварянето през май, преди два дни в Португалия отново бяха въведени строги ограничителни мерки

Над 70% от случаите на COVID-19 в района на Лисабон са от Делта варианта - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 70% от случаите на коронавирус в района на Лисабон са от по-заразния Делта вариант, който се разпространява бързо и в останалата част на страната. След отварянето през май, преди два дни в Португалия отново бяха въведени ограничителни мерки.

В Испания обаче от днес носенето на маски на открито не е задължително, година след въвеждане на мярката.

Решението беше взето въпреки съобщенията за голямо огнище на коронавируса в столицата Мадрид, където около 2000 души бяха поставени под карантина.

И нидерландците вече могат да излизат без маски навън, а на заведенията беше разрешено да излъчват мачовете от европейското първенство по футбол, стига клиентите да спазват дистанция.

Швейцария също отмени повечето мерки срещу Covid-19 след като здравният министър на страната обяви, че ваксините на "Пфайзер" и "Модерна" осигуряват достатъчна защита срещу Делта варианта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Процесор Вучков

    11 1 Отговор
    Лъжа и измама по пижама...
  • 2 67778

    11 1 Отговор
    Боооц, бооооооц и мортос
  • 3 фаро

    6 0 Отговор
    Всички се научиха че вируса е далавера и го използват много добре срещу овчия си народ.Докато не се изреди ковид от всички националности аир няма да има.Последния ще бъде интернешънъл универсал бай манхал
  • 4 Сега като пуснат ваксинираните

    4 0 Отговор
    Да се разхождат навсякъде без ограничения ще видите какво ще стане...и естествено ще обвинят неваксинираните.