Last news in Fakti

26 Юни, 2021 12:48 4 611 23

Лондон обяви война на локдауна! Серия от протести готвят в британската столица

  • лондон-
  • протест-
  • локдаун-
  • коронавирус

Недоволните искат премахване на ограниченията за нощните клубове като смятат да забавляват събралите се с музика от две платформи на камиони в центъра на мегаполиса

Лондон обяви война на локдауна! Серия от протести готвят в британската столица - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полицията в Лондон се подготвя за серия от протести през уикенда – на противници на локдауна заради Covid-19, на водещи кампания срещу режима на строги икономически ограничения и на природозащитници. Снощи полицията извърши няколко превантивни арестa.

В рамките на подготовката за справяне с протестите полицията снощи претърси три адреса в Лондон, където иззе „предмети, които могат да се използват по престъпен начин и да причинят нарушаване на обществения ред“, както се изразиха.

Извършени са били 12 ареста, като поне 4 от тях са свързани с движението „Бунт срещу унищожението“. В съобщението на вестник „Гардиън“ се казва, че от движението са заявили, че това няма да попречи на провеждането на протеста, планиран за неделя.

Днес движението „Народното събрание срещу режима на икономически мерки“ планира протест под наслов: „Обединени срещу това корумпирано правителство“. Протестиращите ще се съберат пред сградата на Би Би Си и ще проведат шествие до площада пред парламента.

Известни британски диджеи пък смятат да се присъединят утре към голям антилокдаун протест. Те искат премахване на ограниченията за нощните клубове като смятат да забавлява събралите се с музика от две платформи на камиони в центъра на Лондон. Covid ограниченията засегнаха изключително тежко нощните клубове, които са затворени от 23 март миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОТАН

    6 32 Отговор
    Е нали не искаха да са част от ЕС, даже празнуваха когато излязаха, какво искат пак

    Коментиран от #15

  • 2 локфакти

    6 61 Отговор
    Не виждам ЛОНДОН да е обявил война на локдауна.

    Виждам само някакви лумпенизирани младежи с мераци да се напиват и друсат по кръчмите

    Коментиран от #4

  • 3 Диверсант

    28 6 Отговор
    Аз виждам дългата ръка на Путин. Само той е платил 😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ДОКУМЕНТИТЕ

    5 36 Отговор
    От Петър I-ви до Путин,
    Русия винаги се е стремила да унищожи България!

    Ноември 1941-ва година, Сталин предлага на Съюзниците
    да се дадат български територии
    на Югославия и на Турция!

    Сталин конкретно предлага
    Бургас и районът да се даде на Турция.

    САЩ и Англия са твърдо против!

    / АП РФ. ф.45.оп.1.д.279.л.5-21 /

    Коментиран от #9, #19, #20

  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 9 Отговор
    Великобритания
    12.06–25.06
    Общ брой случаи 148 924
    Смъртни случаи 182
    225,64/100000 И те са 1ви в европа по вирусоносители.....В сравнение с тях сме България
    12.06–25.06
    Общ брой случаи 1 274
    Смъртни случаи 133
    18,463/100000 и това е точно12,221ПЪТИ по малко вирусоносители днес има Нашата земя от Великите ваксинирани Британци!в Проценти е 1200%,по голяма заразност на острова от тук.....Та,не е лошо поне да ги карантинирате тук -Джоновците...В Хотел и да си плащат докато им мине карантината!

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Лелее

    18 4 Отговор

    До коментар #6 от "ДОКУМЕНТИТЕ":

    И със 3456 ника да пишеш , тук лапни шарани няма !!!
    А темата е !!!!!Тъпият импереалистически локдаун при Англетата !!!!
    За който Путин няма ни най малка вина !
    Така че остави “рецитала “ за статия на която поне заглавието пасва !!!
  • 10 Ковидарите

    32 1 Отговор
    Тук таме "бунтове" на нормалните с/у "новонормалните", но като цяло Европа е обхваната от говежда апатия и добитъкът безропотно очаква и отива да го жигосат! Все по-малко здравомислещи останаха!

    Коментиран от #16

  • 11 Братче

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Русия мрази САЩ":

    От много крадене на ресурси от други държави, от брутално шпиониране, притискане на несъгласни държави, убииства на чужди ( вкл и техни си , Кенеди) несъгласни политически лидери, подпомагане военно и парично на революции, та от там са им и парите, които като цяловече нямат никакво и покритие. Частна банка им печати доларите и ги дава на САЩ с лихвен процент. САЩ не могат да си върнат дълга и тази частна банка ( Федерален резерв) им печати нови хартии и им ги отново дава с лихва за да си покрият старият заем. Та и за това те имат най- високия и фактически неизплатен дълг. Това е и причината вечно някъде да водят война,защото войната е бизнес генериращ много пари. Разбира се с богати на ресурси и самостоятелни държави като Русия и Иран не смеят и да си помислят да бомбят. Те една Венецуела им се вижда голяма хапка. Афганистан загубиха , но поне дълги години бизнеса вървя добре. Човешките жертви и от двете страни не ги интересуват. Това са САЩ. Нещо друго да питаш ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО ЗАЩО ?

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Все едно в ЕС.....

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "ОТАН":

    Няма локдауни?
  • 16 Майна

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ковидарите":

    Прав си...Но има и хора сред стадото човешко,и тук националността няма значение...Борещите се са МИСЛЕЩИТЕ и дано повече се припознаят в тях...ТОВА Е ВОЙНА НА ГЛОБАЛИСТКАТА МАФИЯ СРЕЩУ ЗЕМЛЯНИТЕ И АКО ИСКАМЕ ДА СЕ СЪХРАНИМ КАТО ХОРА ТРЯБВА ДА СЕ ПРТИВОПОСТАВИМ!
  • 17 Все едно.......

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Братче":

    ЕС, Китай или Русия са по различни?! Да засега /казвам засега/ изглежда на пръв поглед че не се "бъркат" никъде ужким: само дето лабораториите за вируси са в Китай а там никой американски глобалист не може да стъпи без позволение на компартията, докато Русия прие закон за насилствено затваряне на гражданите си в карантинни лагери! САЩ е поробена страна просто - но и единствената която може да окаже съпротива против пълната фашизация на планетата поради въоръженото си население в опр. щати местни губернатори /републиканци/ вече открито се противопоставят на Вашингтон с контра закони и отказ на подчинение! Ако Китай стане единствена глобална сила /вече са купили цял Сибир/- бялата раса я чакат концлагерите при Югурите и др. "Малцинства" понастоящем действащи в КНР!

    Коментиран от #22

  • 18 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    7 0 Отговор
    Защо така тези "възпитани", "дисциплинирани", "отговорни" и "напреднали" западноевропейци не желаят политиците да им "спасяват живота", като им отнемат свободата и ги инжектират с "ефикасни и безвредни ваксини", разработени за има-няма 5-6 месеца?
  • 19 Историята

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "ДОКУМЕНТИТЕ":

    Нагъл лъжец! България в сегашните си граници е дело на Русия, а не на Чърчил който е искал да София да е картофено поле! Англичаните винаги са ни мразили и искали да няма България.

    Коментиран от #21

  • 20 Минувач

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "ДОКУМЕНТИТЕ":

    лъжеш като ...
    Точно обратното. Гърците, след Втората Световна искаха границата да минава някъде северно по Родопите. и точно Сталин ни спаси. Това е документирно и казвано от много историци.

    а ти си обикновен лъжец
  • 21 Тролотрепач

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Историята":

    Той не лъже, той троли
  • 22 Здравомислещ

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Все едно.......":

    " ...Русия прие закон за насилствено затваряне на гражданите си в карантинни лагери!"

    " ...Китай стане единствена глобална сила /вече са купили цял Сибир"

    Я посмали малко
  • 23 бай Киро

    0 0 Отговор
    Неолиберализъм в действие! Нали ги ваксинираха добитъка бе....но мерките си останаха.Сега пак умирали,но от мутиралия вариант "делта"та пак били нужни ограничения. И това е дереджето не само в Англия,а с малки изключения по цял свят.Дори в мачканата от еврей-шаломовци Русия. Като казвам изключения,аз освен Беларус за друго изключение не се сещам.А глада тропа на вратата ни покрай тези мерки и срещу него определено ваксини няма.