8 Юли, 2021 15:04 3 057 4

Швейцария е първата страна, с която ЕС сключва такова споразумение

  • ек-
  • коронавирус-
  • ес-
  • швейцария-
  • споразумение

Споразумението влиза в сила от утре

Швейцария е първата страна, с която ЕС сключва такова споразумение - 1
Снимка: Shutterstock

Швейцария е първата страна, с която ЕС сключи споразумение за взаимно признаване на удостоверенията за COVID-19. Това съобщи днес говорител на Европейската комисия, цитиран от БТА.

Той уточни, че споразумението влиза в сила от утре. Предвижда се швейцарските удостоверения да бъдат признавани като европейските. Ще важи и обратното правило за европейските удостоверения, поясни говорителят.

ЕС по-рано съобщи, че преговаря със САЩ за сходно споразумение, както и че много чужди държави са заявили интерес за постигане на такава договореност. Засега ЕС не съобщава за преговори за признаване на удостоверенията с Великобритания за ваксинираните, преболедувалите и изследваните за новата болест.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС е умрел ПЕС

    1 2 Отговор
    Мушинята му се радуват,други нема.Орцето ви го кажува бре!
  • 2 Майна

    6 3 Отговор
    Трябва цялото човечество от мислещи да възстане...Маймуните ще имат,,паспорти,, , хората ще воюваме с тези изродени мозъци
  • 3 вече омръзнаха

    1 3 Отговор
    К'ви споразумения, к'ви удостоверени? Пак глобалистки ковидиотщини, които отдавна са втръснали на всички...
  • 4 Нюрнбергски Кодекс!

    3 2 Отговор
    Ами тя Германия не посмя първа, че много я бива в "щамповането" с жълти звезди.... и да не вземат пак да станат Weltmeister... , та затуй Швейцария я сложиха първа кобила на старта.
    Аз предлагам пак същото, жълти звезди за ваксинирани, а татуировки (на челото директно) за неваксинирани - sarcasm off!
    Здравей "хубав нов (БОЛЕН) свят" & "1984" & "The great reset"!